Keresés
HÍRLEVÉL

Nyugat-Dunántúli kirándulás-Bakony-Őrség-Göcsej-Zala

Belföld|Belföldi utazások, túracsomagok|Társasutazásaink|Társasutazásaink|Európa|

Ár:52.500Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2020. augusztus 27-30.
Utazásautóbusz
ElhelyezésPanzió
Ellátásfélpanzió

A NYUGAT-DUNÁNTÚL LÁTNIVALÓKBAN, TERMÉSZETI KINCSEKBEN, KULTURÁLIS ÉS SZAKRÁLIS EMLÉKEKBEN BŐVELKEDŐ RÉSZE HAZÁNKNAK. A VADREGÉNYES BAKONY-MENTI UTAZÁS KIVÁLÓAN ALKALMAS A HANGOLÓDÁSRA. HONFOGLALÓ ELEINK A NYUGATI HATÁR VÉDELMÉRE ŐRÁLLÓKAT TELEPÍTETTEK, INNEN A NÉV: ŐRSÉG. RENGETEG AZ ERDŐ, ÉRINTETLEN A TÁJ, ZALA MEGYE LEGTÖBBET EMLEGETETT RÉSZE GÖCSEJ. A MEGYESZÉKHELY IS ÉRTÉKES LÁTNIVALÓKKAL SZOLGÁL, TÖBBEK KÖZÖTT AZ ORSZÁG ELSŐ SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUMÁVAL. A HATÁR TÚLOLDALÁN, SZLOVÉNIÁBAN LÉVŐ ORCHIDEA-FARM EGYEDÜLÁLLÓ KÖZÉP-EURÓPÁBAN                .

1. nap, augusztus 27. (csütörtök): Indulás korán reggel, megbeszélt helyről és időben. Rövid látogatás, szabadidő Veszprémben, városnéző séta: belváros, várnegyed. Utunk következő állomása a Sümegi Vár, az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje. Tovább haladva útba esik Körmend, ahol rövid pihenőt tartunk. Estefelé érkezünk szálláshelyünkre, a szlovén határtól mindössze 1 km-re lévő Bajánsenyére, a dimbes-dombos kis őrségi falu Határcsárda Panziójába. Elhelyezés 2-3-4 ágyas tus/WC-s szobákban, apartmanokban, az utasok igénye szerint. (3 éjszaka). Vacsora a panzióban. . 

2. nap, augusztus 28. (péntek): Reggeli a szálláshelyen, ezután egész napos kirándulás a környéken. Lenti felé vesszük az irányt, erdei kisvasúttal utazunk Csömödérre. Előtte megtekintjük a „Göcsej kincsei, az erdő és a fa” erdészeti és vasúttörténeti kiállítást. A vonatozás után a megyeszékhely, Zalaegerszeg következik. Városnéző séta helyi idegenvezetővel: városközpont, földön járó óra, Ferences Plébániatemplom, Tv-torony kilátó és kávézó. Hazafelé Őriszentpéteren, az Őrség „fővárosában”, amely kilenc dombra épült, megnézhetjük a jellegzetes faluszerkezetet és településképet, mely leginkább védett emléke  az itteni határőr vidéknek. A Jáki templomhoz hasonló, a Templomszeren álló katolikus templom 800 éves.        

3. nap, augusztus 29. (szombat): Őrségi körút: a honfoglaláskor alapított Szalafő hét dombra épült. Az egyiken, Pityerszeren szabadtéri múzeum várja a látogatókat. Szalafő manapság múzeumfalu. Déltájban részt vehetünk egy jellegzetes őrségi ebéden, majd eurázsiai vadlovakat és európai bölényeket láthatunk. Az őrségi ispánok lakhelye Ispánk, ahol kézműves csokoládét kóstolhatunk (ha időnk engedi). Pankaszon az Őrség szimbólumához, a szoknyás haranglábhoz megyünk, majd Magyarszombatfára érkezünk, ahol, eltérően az őrségi jellegzetes szeres településformától, utcás falukép fogad. Az itteni sovány földek mellett a gerencsér mesterség biztosította a megélhetést. Nevezetes fazekasok portájára látogatunk. A szomszéd falu, Velemér temploma 1265-85 között épült. Falait középkori freskók díszítik, de meglátogathatunk egy habán és reneszánsz kerámiát készítő műhelyt is.  

4. nap, június 30. (vasárnap): Hazafelé indulunk. Először a dobranaki orchidea farmot látogatjuk meg (helyi idegenvezetővel, vásárlási lehetőséggel). Kirándulásunk utolsó állomása a Kis-Balaton festői vidékén ZALAVÁR  Itt található a Makovecz-féle emlékkápolna, Szent István emlékmű, Cirill és Metód szobra és a Tüskevár helyszíne. Az esti, késő esti órákban érkezünk haza.         

Utazás: légkondicionált autóbusszal, kényelmes férőhelyekkel

Ellátás: szállás félpanzióval, bőséges reggeli, vacsora, magyaros vendéglátás.

Részvételi költség: 52.500.-Ft, mely tartalmazza a szállást félpanzióval, az autóbusz költséget, a csoportvezetést és idegenvezetést. Nem tartalmazza a belépőket és az idegenforgalmi adót. Ez az ár legkevesebb 30 fizető utas esetén érvényes.A kirándulást kisebb létszámmal is megrendezzük.

Érdeklődés: Veress Antal ny.tanár Gyomaendrőd, Tel.: 66/280-140; mobil: 30/648-00-50;E-mail: tetura@freemail.hu; Gabbiano Travel Utazási Iroda, Szombathely,  Tel.: 94/500-509

 

A részvételi szándékot, kérjük, minél korábban jelezzék !

 

Indulás:2020.augusztus 27.
Indulás:2020. augusztus 30.

Foglalás

Nyugat-Dunántúli kirándulás-Bakony-Őrség-Göcsej-Zala