Keresés
HÍRLEVÉL

Kirándulás Szlovákiában-Dévény és Pozsony

Egynapos útjaink|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:15.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágSzlovákia
Időpont2024.május 1.
Utazásautóbusz

Program:

 Indulás reggel 8:00 órakor Szombathelyről az MMIK parkolóból. Érkezés az 1940-ben Pozsonyhoz csatolt Dévénybe. Dévényről azonnal Ady Endre sorai jutnak eszünkbe: 

 

„ Verecke híres útján jöttem én,

     Fülembe még ősmagyar dal rivall, 

   Szabad-e Dévénynél betörnöm

       Új időknek, új dalaival?”

 

A római kori borostyánút mellett, mintegy 80 méter magas mészkőszirten épült dévényi erődítmény ezer éven át hazánk nyugati kapujának számított. Itt „írták” a szlovákok és Szlovákia legősibb történetét. A vár teraszáról lenyűgőző látványt tárul elénk a környező vidékről. Dévényben megtekintjük a vár történetét bemutató kiállítást, majd a Duna és Molva folyó kétszínű (kék és barna) összefolyásánál a tájból kimagasló bástyaoromzatú elegáns, karcsú tornyot az Apácatoronyot láthatjuk. 

Továbbutazás Szlovákia fővárosába, Pozsonyba. Ezt a gazdag történelmi múlttal rendelkező várost (amely több éven keresztül Magyarország fővárosa volt) Duna menti szépségként is emlegetik. A város jelene is nagyon izgalmas, Pozsony Közép-Európa egyik leggyorsabban fejlődő régiójának központja. Autóbusszal felmegyünk a város jelképéhez a négy tornyú várhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Dunára és a fővárosra. Innen lesétálva városnézés keretében ismerkedés az óváros látnivalóival: Szent Márton dóm (ahol 300 évig koronázták a Habsburg-házi magyar királyokat), régi Városháza, Fő tér, Mihály kapu, Roland kút, Prímás Palota, majd szabadidő a Hlavnén és a Ferencesek terén. Érkezés Szombathelyre  az esti órákban. 

 

Részvételi díj: 15.000 Ft/fő 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és a csoportkísérő költségeit.

Nem tartalmazza a belépőt (kb. 15 €/fő) és BBP biztosítást (65 év alatt 1.000 Ft/fő 65 év felett pótdíjas).

 

Indulás:2024.május 1.

Foglalás

Kirándulás Szlovákiában-Dévény és Pozsony