Keresés
HÍRLEVÉL

Egy nyári nap Hallstatt-ban

Egynapos útjaink|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:22.500Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2027.július 27.
Utazásautóbusz

Program:

 

 

Indulás a kora reggeli órákban Szombathelyről az MMIK parkolójából. (Felszállási lehetőség Körmenden) Folyamatos utazás a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez, a Hallstatti-tóhoz. Elsőként sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épü¬letei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk, itt található a templom a temetőkerttel és a különleges Csontház is. 

A városi séta után hajókázunk a kristálytiszta vizű tavon. A tó és a hegyek látványa megérteti velünk, hogy miért lett Hallstatt a Világörökség része. Ezt követően fogaskerekűvel emelkedünk a Salzberg csúcsára. Tiszta időben páratlan kilátásban élvezhetjük a tó látványát, a szemközti hegyeket, sőt a bátrabbak a Skywalk kilátójáról a Hallstatti-tó fölé emelkedhetnek, mely 15 méterre függeszkedik a levegőben – felejthetetlen élmény! Délután fürdési lehetőség a tóban vagy Fakultatív program: (Részvételt jelentkezéskor jelezni szükséges!) A csúcsról a hegy gyomrába visz utunk, ahol megtekintjük a világ legrégebbi sóbányáját, melyet kézzel vájtak a hegy gyomrába, feltehetően mintegy 3000 évvel ezelőtt. A bánya meglátogatása után leereszkedünk a fecskefészek-szerűen hegyoldalba simuló városba. Indulás haza, érkezés Szombathelyre a késő esti órákban. 

 

 

Részvételi díj: 22.500 Ft/fő 

 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és a csoportkísérő költségeit.  A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást 1.000,-Ft/fő (65 év felett pótdíjas), a fogaskerekűt kb. 25,-€/fő-bányalátogatás nélkül (gyermek 15 év alatt 11,-€/fő) a fakultatív bányalátogatást fogaskerekűvel kb. 45,-€/fő (gyermek 15 év alatt 23,-€/fő) és a hajózást kb. 17,-€/fő. 

 

Indulás:2024.július 27.

Foglalás

Egy nyári nap Hallstatt-ban