Keresés
HÍRLEVÉL

Körutazás Portugáliában

Repülős utazások|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:499.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágPortugália
Időpont2024.május 20-26.
Utazásrepülő,autóbusz
ElhelyezésHotel
Ellátásfélpanzió

PROGRAM

 

1.nap: Elutazás Szombathelyről autóbusszal a bécsi repülőtérre. Indulás a TAP menetrendszerinti járatával  Lisszabonba. Érkezés után továbbutazás autóbusszal Fatimába. Vacsora után rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.  Szállás Fatimában (4 éj).

 

2.nap: Reggeli után  egésznapos program Fatimában. Fatima a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria nevű helyen három pásztorgyermeknek (Lúcia, Ferenc, Jácinta) jelent meg a Szűzanya, majd fél éven át összesen hat alkalommal ismétlődött meg a jelenés. Napunkat a Fatimai Magyar Kálvárián kezdjük, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Bejárjuk a keresztutat, majd szentmisét tartunk a Szent István kápolnában. Ezután a közeli Aljustrelben felkeressük a látnonok házait. Visszatérve Fatimába megtekintjük Kondor Lajos atya szobrát, aki verbita szerzetesként Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében is.    

 

3.nap: Reggeli után a délelőttöt Fatima további felfedezésével folytatjuk. Elsőként a régi búcsújáró neobarokk Rózsafüzér Királynője bazilikát keressük fel, ahol a három látnokot helyezték örök nyugalomra. A bazilika előtti teret félkör alakú oszlopcsarnok szegélyezi. Ezen a téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája, ahol a látnok gyermekek leírása alapján készült Mária kegyszobor található, melynek koronájában őrzik azt a golyót, melyet Szent II. János Pál testéből operáltak ki az 1981-es merénylet után. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, melynek alapkövét Szent Péter sírjából vették és a világ egyik legnagyobb katolikus templomaként tartják számon. Délután Batalha-ba utazunk, mely a középkori Mária-tisztelet egyik fontos helyszíne. Meglátogatjuk a portugál gótika remekművét, a Győzedelmes Szűz Mária domonkos apátságot. Az UNESCO Világörökség részét képező épületegyüttes csodálatosan díszített királyi kerengője és befejezetlen kápolnája a gótikus és mánueli stílus gyöngyszeme. Szabadidő után visszautazás Fatimába, a szálláshelyünkre. 

 

4. nap: Reggeli után Portugália második legnagyobb városába, a festői fekvésű Porto-ba utazunk.

A város a meredek utcáival szinte ráhajol a Duoro folyóra. Először a híres pályaudvart tekintjük meg, majd felkeressük a Sé katedrálist, a Szent Ferenc templomot, a lenyűgöző Tőzsdepalotát, ezután a színes házakkal tarkított kikötőből indulva hajókázunk a Douro folyón, ahonnan az egész város más megvilágítást kap a csodálatos hidakkal. Majd a folyó másik oldalán meglátogatunk egy borospincészetet is, ahol alkalom nyílik megkóstolni a világhírű portoi bort is. 

 

5.nap: Reggeli után Nazaré halászfaluba utazunk, melynek neve a szentföldi Názáretből hozott Szűz Máriáról készült kis faszoborról származik. Először a meredek sziklafalon lévő Sítió városrészbe utazunk, ahol a Nossa Senhora de Nazaré templomban felkeressük a Nazaréi Miasszonyunk nagy becsben őrzött kegyszobrát, majd szabadprogram során gyönyörködhetünk a meredek sziklafalakkal szegélyezett óceánpart panorámájában, majd az alsóvárosrészen szabadidő vagy akár meg is mártózhatunk az óceán vizében.  Ezután továbbutazunk Óbidos-ba, ahol sétát teszünk a középkori várfallal körülvett település fehérre meszelt házai között. Speciális atmoszférája miatt sok művész választotta Óbidost lakhelyének. A közös séta után lehetőség nyílik megkóstolni a gingát, a csokoládé pohárba öntött cseresznyelikőrt is. Vacsora, szállás Lisszabonban (2 éj) 

 

6.nap: Napunkat a portugál főváros, Lisszabon felfedezésével kezdjük. Városnézésünk során felkeressük a  Páduai Szent Antal templomot,  a Belém-tornyot, a Felfedezők emlékművét, a Jeromosok kolostorának  katedrálisában Vasco da Gama síremlékét. A közeli cukrászdában megkóstolhatjuk a híres lisszaboni édességet, a  pastel del belém-et.

Délután utazás Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocahoz (magyarul annyit jelent: Szikla-fok egy 140 m magas sziklafal, melynek szélét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák), ahol az érdeklődők oklevelet is vásárolhatnak,  amin rajta van a nevük és hitelesen bizonyítja, hogy ott jártak. Cabo da Roca fő ékessége a mai napig működő világítótorony. 

 

7.nap: Reggeli után Lisszabon további látnivalóit keressük fel (Kereskedők tere, Alfama óvárosi negyed), felülünk a híres 28-as számú sárga villamosra is. Délután menetrendszerinti járattal indulás haza. Érkezés a bécsi repülőtérre, majd autóbuszos transzfer Szombathelyre. 

 

 

Elhelyezés: hotel 3*, kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli, vacsora borral és ásványvízzel)

Egyágyas felár: 99.900 Ft/fő

 

Minimum létszám: 35 fő 

 

VÁRHATÓ TERVEZETT MENETREND

 

Légitársaság: TAP 

2024.05.20.Bécs – Lisszabon13:25 – 16:05

2024.05.26.Lisszabon – Bécs14:40 – 19:05

 

Részvételi díj: 499.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet illetékkel, a szállást félpanzióval, a programokat, a helyi közlekedést autóbusszal, az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza:a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, szervízdíjak és a borkóstoló költségét: kb. 100 Euro/fő, a transzfert a bécsi repülőtérre 19.900 Ft/fő, a kalkulált BBP biztosítást 65 éves korig 10.500 Ft/fő, 65 év felett feláras

 

Indulás:2024.május 20.
Indulás:2024.május 26.

Foglalás

Körutazás Portugáliában