Keresés
HÍRLEVÉL

Salzkammergut tavai és Tirol a "Hegyi Doktor" nyomában-Helyek lekérésre!

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:129.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2024.június 21-23.
Utazásautóbusz
ElhelyezésHotel
Ellátásfélpanzió

1. nap: Indulás Szombathelyről az MMIK parkolóból a kora reggeli órákban. Első utunk a Mozart-falujaként ismert St. Gilgenbe vezet.  A város  minden bizonnyal legtöbbet fotózott helye az elragadóan bájos, színes zsalus, muskátliktól roskadozó Városháza (Rathaus) épülete, előtte a híres, kecses Mozart-kúttal. Egy rövid séta után hajóval utazunk  St. Wolfgangba, ahol megtekintjük a tóparti város ikonikus épületeit (Hotel a Fehér Lovacskához, szűk hangulatos utcák, terek), valamint a búcsújáró templomot, a híres Pacher mester csodaszép szárnyasoltárával. Továbbutazunk  az egykori császári üdülővárosba Bad Ischl-be, ahol megnézzük a Császári villa parkját( a villát magát csak kívülről), majd felfedezzük a város ódon utcáit és épületeit: Konferenciaközpont, Parkok, Promenád, Lehár-villa, Ivócsarnok.  A híres Zauner cukrászdában megkóstolhatjuk az eredeti „islert” is. Vacsora, szállás Salzburgban (2éj)

 

2. nap: A reggeli elfogyasztása után Tirol mesés tájain a „Hegyi Doktor újra rendel” filmsorozat helyszíneire utazunk. Először a sorozatból jól ismert Going városkát tekintjük meg. Idilli falusi hangulat, a filmből ismert sárga templom, a díszes fabalkonokról leomló muskátlikkal teli virágos házak és a filmbeli „Wilder Kaiser” vendéglő varázsolnak el bennünket. Ellmau-ban a főtér megnézése után felkeressük a „praxist” a Hegyik Doktor rendelőjét, mely mesés környezetével gyógyító hatású az odaérkezőknek is. Napjainkban a ház múzeumként működik. Amennyiben időben tudunk foglalni traktorokat a Gruberhofba szállításhoz, akkor elérhetjük a Gruber család filmbeli otthonát is. A nap további részében a sípályáiról is híres Kitzbühel városban szabadidőzhetünk vagy fakultatív programként kabinos felvonóval meghódíthatjuk Steinplatte hegyet, melynek különleges formájú kilátója a film forgatásban is helyet kapott. 

 

 

3. nap:Reggeli után  Salzburggal, Ausztria egyik legszebb városával ismerkedünk.Városnézés keretében megtekintjük a Mirabell kastélyparkot, valamint kivülről Mozart szülőházát és a Hercegérseki palotát, bemegyünk a híres Dómba. Felvonóval hódítjuk meg a Hohensalzburg várát, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre. A kora délutáni órákban a salzburgi hercegprímások Hellbrunn-i kastélyához utazunk, ahol a vízijátékok nyújtanak felejthetetlen élményt. A Hellbrunn-ban tett látogatás mindenki számára különleges élmény, trükkös szőkőkútak, titokzatos barlangok, víz által mozgatott figurák többsége már 400 évvel ezelőtt is léteztek.  Érkezés haza az esti órákban.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Hotel kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: Félpanzió (svédasztalos reggeli a hotelban, vacsora vendéklőben)

 

Részvételi díj:129.900,-Ft/fő

 

Egyágyas felár:29.900,-Ft/fő

 

Az ár tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a kísérők és a helyi idegenvezető költségét.

Az ár nem tartalmazza a BBP biztosítást (3.000,- Ft/fő, 65 év felett pótdíjas), a belépőket és a hajójegyet. 

 

Várható költségek:

- Hajózás: kb. 12-€/fő

- Pacher oltár: 3,-€/fő

- Császári park Bad Ischl: 6,-€/fő

- Hegyi Doktor múzeum: 5,-€/fő

- Traktorozás: 25,-€/fő

- Felvonózás a Steinplatte-ra: 28,-€/fő

- Salzburg Dóm: 6,-€/fő

- Hohensalzburg sikló: 14,-€/fő

- Hellbrunn: 15,-€/fő

 

 

A programok napi sorrendje rajtunk kívülálló okok miatt változhat!

 

Indulás:2024.június 21.
Indulás:2024.június 23.

Foglalás

Salzkammergut tavai és Tirol a "Hegyi Doktor" nyomában-Helyek lekérésre!