Keresés
HÍRLEVÉL

Aida-Giuseppe Verdi operája St. Margarethen-ben-Új program!

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:33.900Ft-tól/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2024.augusztus 9.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés-
Ellátás-

Program:

 

Indulás Szombathelyről a késő délutáni órákban. Érkezés St. Margarethen-be, ahol a szabadtéri színpadon Giuseppe Verdi operáját az Aida-t tekintjük meg a szerelem halhatatlanságáról. A nagy és grandiózus tömegjeleneteket szenvedélyes már-már kamaraszerű epizókkal állítják szembe, amelyekben a szereplők vágyakozását, konfliktusait elbűvölően fejezi ki a zene.

A titkos és lehetetlen szerelmi történet a fáraók idejében játszódik Egyiptomban: Aida hadifogoly és Radamés katonai parancsnok arra vágynak, hogy együtt éljék le életüket, de a társadalmi különbségek akadályozzák szerelmük kiteljesedését. Aidában gyötrelmes erkölcsi dilemmák dúlnak: kihez legyen hűséges hazájához, családjához vagy a szerelméhez?

Az opera története háborúban született, nem csak megírásakor, hanem a színpadon is. A hadifogoly etióp királylány és király, a szerelméért és szerelme miatt elbukó egyiptomi  hadvezér történetén végigdübörög a háború. Ez a történet a háborúról szól, mely egyidős az emberrel, és alighanem elmúlni is csak az emberrel fog. A háborúról, mely milliók életéről és haláláról dönt, szerelmeket és családokat szaggat szét, mely átitatja a harcban álló országokat, azok mindenféle rendű és rangú polgárait, a fáraóktól a rabszolgákig. A háború azonban van amin nem diadalmaskodhat az pedig a lélek tisztasága.

St. Margarethen kőbányájának zord szurdokaival és szelíd dombjaival ideális környezet, ehhez a magával ragadó történethez. Az előadás 20:00 órakor kezdődik. Hazaérkezés az éjféli órákban.

 

Előfoglalási részvételi díj: 33.900,-Ft/fő

Részvételi díj 2024.január 31. után: 36.900,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást,, a csoportkísérés költségét és a jegyárat.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (2.000,-Ft/fő 65  év alatt, 65  év felett pótdíjas).

 

Indulás:2024.augusztus 9.

Foglalás

Aida-Giuseppe Verdi operája St. Margarethen-ben-Új program!