Keresés
HÍRLEVÉL

Montenegro - Betelt

Társasutazásaink|Társasutazásaink|Európa||||

Ár:199.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágHorvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegro
Időpont2024.június 22-27.
Utazásautóbusszal
ElhelyezésHotel
Ellátásfélpanzió

 

1. nap: Indulás reggel Szombathelyről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Horvátországon keresztül. Érkezés a délutáni órákban Medjugorjéba, Dél-Európa legnagyobb és leglátogatottabb zarándokhelyére. A kegytemplom és környéke felfedezése után szabadidő. Vacsora, szállás Medjugorjéban.(1 éj).

 

2. nap: Reggeli után Mostarba utazunk, melynek újjáépített hídja ma a megbékélés szimbóluma. Séta a gyönyörű, törökök alapította városban, a jellegzetes muszlim utcákon. Meglátogatjuk a Koski Mehmed pasa dzsámiját és a Biscevic házat, a Tepa-piacot, majd szabadidő a bazárban. Továbbutazás a Neretva folyó vadregényes völgyét követve a török kor és az iszlám emlékeit őrző Pociteljbe. A muzulmán közösségi élet minden intézménye megtalálható itt: vár, iskola, fürdő és a szent dzsámi. A Pocitelji rövid látogatás után a csodálatos tengerparton utazunk Montenegróba. Este felfedező séta Budva óvárosában. Vacsora, szállás  Budván (4 éj)

 

3. nap: Reggeli után Budva felfedezésére indulunk. A város a régió egyik legrégebbi települése, történelme 2,5 évezredre nyúlik vissza. Sétát teszünk az erődfalakkal övezett óvárosban. Megtekintjük a monumentális sziklaszirtre épült Citadellát, amely a középkori erődépítészet egyik legjobb példája. Innen csodálatos kilátás nyílik Budva tengerpartjára és a Szent Miklós szigetre. Az erőd könyvtárában az egész Balkán-félsziget egyik legértékesebb könyv- és térképgyűjteménye található. A Citadella előtt található a Szentháromság templom, vele szemben pedig a Szent János templom, melyet a VII. században építettek és a XV. és XVII. század között teljesen felújítottak, reneszánsz- gótikus stílusban. Felkeressük még a Szent Mária bencés apátság épületét, amelyet 840-ben építettek. Később itt volt az első iskola Budván, majd a régészeti gyűjteménynek adott otthont. Ma képzőművészeti kiállításokat, komoly zenei koncerteket tartanak itt. Délután szabadidő, üdülés és pihenés a tengerparton. 

  

4. nap: Reggeli után utazás a tengerpart feletti fennsíkon található Cetinjebe. Egykor ez a nehezen megközelíthető település a Zeta fejedelemség székhelye, majd később Montenegró fővárosa is volt. Látogatás az egykori Királyi Palotában. Továbbutazás a Lovcen Nemzeti Park területére, ahol a Jezerski-csúcson található az Ivan Mestrovic tervei alapján felépült mauzóleum. A parkolóból kb. 460 lépcső megtétele után érjük el Petar II. Petrovic Njegos nemzeti vezető sírját. Vacsora előtt még egy hajókiránduláson veszünk részt a budvai öbölben, a legismertebb félsziget, Sveti Stefan és St. Nikola sziget körül. (A Sveti Stefan-félszigetet egy homoknyelv köti össze a vöröses színű szárazfölddel, sztárok legnépszerűbb nyaralóhelye.)

 

5. nap: Reggeli után felkeressük a Kotori-öböl csücskében fekvő ősi Kotor városát, mely 1979 óta az UNESCO Világörökség egyik kincse. Óvárosában igazi mediterrán hangulat uralkodik, zegzugos sikátorok, narancsfák, virágos erkélyek, középkori templomok, freskók, reneszánsz és barokk paloták. A városnézést és rövid szabadidőt követően következő állomásunk Perast városa, melynek történelme szorosan összefügg a sziget keletkezésével, majd egy kis hajóval meglátogatjuk a Szirti Madonna szigeten lévő kápolnát. Délután strandolás, szabadidő a tengerparton.

 

6. nap: Reggeli után utazás Dubrovnikba, mely a horvát tengerpart legfestőibb, legvonzóbb műemlékegyüttese, az Adria „gyöngyszeme”. Városnézés az Óvárosban: Pile-kapu, Ferences rendi székesegyház (Tiziano képek), Domonkos rendház (Szent István relikviák), Rektori Palota, Mincenta-erőd. Szabadidő, majd utazás haza. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Szállás:           1 éj Medjugorjéban (hotel****)

4 éj Montenegró tengerpartján, Budván (hotel****)

Hotel Slovenska Plaza ****:

Budva óvárosától kb. 800 m-re, 50-200 m-re a tengertől található üdülőtelep, hangulatos, nyüzsgő kis utcácskákkal. 

Szobák: 2-3 ágyasak, szépen berendezettek, felújítottak, Tv, klíma, hűtő.

Sport/szórakozás: WIFI a közös helyiségekben, a medencénél vízisport lehetőségek, nyitott tengervizes medencék, teniszpályák, kosárlabda, asztalitenisz, éttermek, kávézók, bár. Autó-, kismotor-, jet-ski bérlési lehetőség, valamint vizisízés, ejtőernyős vizisízés, paragliding a parton.

                       Strand: aprókavicsos, nyugágy-napernyő bérelhető

 

Ellátás: Félpanzió 

Egyágyas felár: 59.900 Ft/fő 

 

Részvételi díj: 199.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, elhelyezés, ellátás, sztornóbiztosítás és az idegenvezetés költségeit.

Nem tartalmazza a BBP biztosítást (6.000- Ft/fő, 65 év felett pótdíjas) és a belépőket (kb. 100 Euro/fő ),

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Indulás:2024.június 22.
Indulás:2024.június 27.

Foglalás

Montenegro - Betelt