Keresés
HÍRLEVÉL

Isztriai-félsziget, az Adria ékköve Porec-i pihenéssel-Szombathelyi felszállással

Társasutazásaink|Európa|

Ár:99.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágHorvátország
Időpont2021.június 12-16.
Utazásautóbusszal
Elhelyezéshotel***
Ellátásreggeli, fakultatív vacsora

 

Elhelyezés: 

Porecben, közvetlen tengerparti hotel***, mediterrán parkkal és saját kiépített kavicsos-homokos és betonos stranddal, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, széf. A szállodához édesvízi úszómedence is tartozik.

Ellátás:

Svédasztalos reggeli és fakultatív svédasztalos vacsora. A vacsoránál az italok (bor, sör, üdítő, ásványvíz) ingyenesek!

Felszállási lehetőség:

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely,Körmend

 

Miért is az Adria ékköve? E kérdésre a változatos kifejezések adhatják meg a választ: csipkézett partvonalak, egyedülálló természeti képzõdmények, változatos növény-, és állatvilág, a hangulatos városkák, elragadó mediterrán üdülõhelyek, a régmúlt és jelenkor emlékei és nem utolsó sorban a hamisítatlan gasztronómiai élmények. S e kifejezések, az utazás során a személyes tapasztalatokkal értelmet is nyernek és már nem csak szavak maradnak, hanem egyszerûen: az Isztria.

Program:

1. nap: Elutazás 5:45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Horvátországba. Legelõször  Rijekába látogatunk, mely a Monarchia idején Fiume városaként volt ismert, és Magyarország legnagyobb kikötõje volt. Fénykorát is ekkor élte a város, ekkor épültek patinás villái, szállodái. Városnézésünk során megtekintjük az óváros legszebb és leghíresebb épületeit, majd sétálhatunk Rijeka híres fõutcáján és élvezhetjük a kikötõ fantasztikus hangulatát. Ezt követően  felkeressük a Kvarner-öböl gyöngyszemét,  Opatiját, mely a Monarchia egyik legnagyobb és legnyüzsgõbb üdülõhelye volt. A hegyoldalra felfutó gyönyörû villák és elegáns szállodák között csodálatos parkok és mediterrán növények találhatók. A város egyik híres látványossága a Lungomare, amit az Adria egyik legszebb parti sétányának neveznek ill. Opatija jelképnek tartott „Leány a sirállyal” c. szobor. Továbbutazás Porecbe, szállás (4 éj).

2. nap: Reggeli után megtekintjük az Isztria talán legszebb, legérdekesebb városát,  Porecet. A város igazi kincse a világörökség részévé nyilvánított Szent Euphrasius-bazilika és a körülette álló épületegyüttes. Ezt követõen hajókirándulás a  Lim-fjordon, mely egy rendkívül egyedülálló természeti képzõdmény, amely a norvég fjordokra hasonlít. A 10 km hosszú, 600 méter széles és 30 méter mély kanyon festõi környezete mindenkit elvarázsol. Végül a szirtfokra épült és a horvát tengerpart egyik legszebb és legromantikusabb városába,  Rovinjba látogatunk. Zegzugos, macskaköves utcák, hangulatos  házak, pálmafák, ódivatú kikötõ, és az óváros dombja, jellemzi a várost. Rovinj leghíresebb látnivalója, és jelképe az óváros tetején álló Szent Eufémia templom ill. a mûemlékekkel és elegáns öreg házakkal körülvett, tágas Tito tér. A tér elõtt található a kikötõ a mólókkal, ahol számos halászhajó, vitorlásjacht, motorcsónak és bárka látványában gyönyörködhetünk. A városnézést követõen szabadidõ a hangulatos tengerparti promenádon.

3. nap: Reggeli után pihenés a szállodában vagy  fakultatív kirándulás Krkszigetre, mely a horvát tengerpart legnagyobb szigete. A szigetre a Kvarner öböl felett húzódó, eredetileg Tito névre keresztelt impozáns Krk-hídon keresztül jutunk át. Felkeressük a sziget központját,  Krk városát, mely mûemlékekben is gazdag. Megtekintjük a városfallal körülvett, szûk sikátoros óvárosában fekvõ székesegyházát, a Frangepán kastélyt, és a város fõterét az óratoronnyal. Majd Punatra látogatunk, mely szûk utcácskáival, a jellegzetes boltíves tengerparti házaival, erkélyeivel és kocsmáival egy elragadó üdülõhely. Innen lehetõség nyílik áthajózni  Kosljun-szigetére, ahol megtekintjük a ferences rendi kolostort. Végül felkeressük a festõi halászfalut  Vrbnik-et. Ez Krksziget legrégibb települése. A városka a glagolita íráskultúra elõdjének számít valamint a sziget központi borvidéke. A zlahtina szõlõfajtából, amely kizárólag itt terem állítják elõ az egyik legismertebb száraz fehérbort Horvátországban. Felkeresünk egy hamisíthatlan helyi konobát, ahol legelőször egy rövid lmbemutató keretén belül megismerhetjük a szőlőtermelés folyamatát, majd megkóstoljuk a helyi étel-és italkülönlegességeket.

4. nap: Reggeli után pihenés a szállodában ill. fakultatív programlehetõség Pulára és a Brioni-szigetekre. Pula az Isztriai-félsziget déli csücskében helyezkedik el, és több mint 3000 éves múltra tekint vissza. Látnivalói közül megtekintjük Sergius diadalívét, a híres római amteátrumot, a bazilikát, Pula fõterét, melyen egykor a római kori fórum állt Augustus templomával. Ezt követõen hajókirándulás a Brioniszigetekre. A 14 szigetbõl álló szigetcsoport, melybõl csak a legnagyobb, de egyben a legérdekesebb, a Nagy-Brioni látogatható. Ma egész területe nemzeti park, egykor pedig Tito jugoszláv államelnök hivatalos nyári rezidenciája volt. A kisvonatos túra során elénk tárul Brioni változatos növény-és állatvilága a szafari parkkal, majd megtekintünk egy bizánci erõdítmény maradványait, a St. Germain templomot 1481-bõl, valamint egy fotókiállítást is Tito Brijuniban címmel.

5. nap: Reggeli után szabadidő, pihenés, strandolás a tengerparton illetve a szállodában.

6. nap: Reggeli után búcsú az Isztriai-félszigettõl, majd továbbutazás  Zágrábba, a horvát fõvárosba. Gyalogos séta az óvárosban, a Szent István székesegyház megtekintése. Ezt követõen hazautazás rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség:

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely,Körmend

2021.06.12 - 16. 99 900 Ft/fő

Felárak:

Egyágyas felár (Részletek) 19 900 Ft/fő

Félpanziós felár 14 900 Ft/fő/4 vacsora

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 4 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornóbiztosítást

- az idegenvezető és a helyi idegenvezetők költségeit

- az üdülőhelyi díjat

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat

- a fakultatív kirándulást a Krk-szigetre 12 900 Ft/fő + belépők

- a fakultatív kirándulást Pulára és a Brioni-szigetekre 14 900 Ft/fő + belépők

 

Belépők (az árak csak tájékoztató jellegűe, évközben változhatnak):HRK és EUR/fő

Porec Szt. Euphrasius bazilika 50,00 HRK

Lim-fjord Sétahajókázás 10,00 EUR

Pula Amfiteátrum 50,00 HRK

Krk-sziget Frangepán kastély 15,00 EUR

Kosulj-sziget + ferencesrendi kolostor 45,00 HRK

Vrbnik lmbemutató + kóstolójegy

tipikus borpincében helyi ízekből (bor-pálinka-sonka)11,00 EUR 

 

 

 

Indulás:2021.június 12.
Indulás:2021.június 16.

Foglalás

Isztriai-félsziget, az Adria ékköve Porec-i pihenéssel-Szombathelyi felszállással