Keresés
HÍRLEVÉL

Toszkána és Liguria szépségei-Betelt!

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:159.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2024.június 10-14.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

Program:

 

1.nap: Indulás reggel Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Érkezés Luccába Puccini szülővárosába. Városnéző séta a fallal körülvett, nagyszerű óvárossal (román kori templomok, sikátorok, ódon paloták, tornyok stb.). A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült.Továbbutazás a Versiliai-tenger partján lévő szálláshelyre. Vacsora, szállás (4 éj).

 

2. nap: Reggeli után kirándulás Pisa-ba, mely Itália legjelentősebb tengeri hatalma volt. Ismerkedés a Csodák terének nevezetességeivel: Dóm, Keresztelő kápolna, Szent Temető, Ferde torony. Délután strandolás, szabadidő a tengerparton. 

 

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulásra indulunk Sienába, ahol megtekintjük a híres Piazza del Campot, a Dómot és Szt. Katalin szülőházát. Kora délután „mesés” környezetben, a legszebb toszkán tájakon átutazva érkezünk meg a „tornyok városába” San Gimignanoba. Gyalogos séta a középkorból megmaradt 14 torony és a város hangulatos épületei, terei között. (A fakultatív program a belépőket is tartalmazza, a programon való részvételt jelentkezéskor foglalni kell!)

 

4.nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a Ligur riviéra legszebb tájára. Autóbusszal indulunk a tengerbe nyúló Portofino-i félszigetre, mely balzsamos illattal teli ligetekkel és a tenger zafírkék színű vízével kápráztat el bennünket. Kirándulásunk első állomása Rapallo, a „Golfo del Tigullio” hangulatos kis városa, melyet a „csipke városaként” is emlegetnek, innen Portofinoba hajózunk. Portofino dús növényzetével, színpompás házaival, régi váraival a világ leghíresebb és legszebb kikötője – az olasz kisvárosok esszenciája. Séta a festői városban, majd újra hajóra szállva San Fruttoso-ig, onnan pedig Santa Margherita Ligure településig utazunk  az olasz riviéra elegáns és egyben régimódi nyaralóhelyére. A program után autóbusszal visszatérünk a szálláshelyünkre. (A fakultatív program tartalmazza a hajózás költségét is, a programon való részvételt jelentkezéskor foglalni kell!)

 

5.nap: Indulás hazafele útközben látogatás Firenzébe, a Toszkán tartomány és a reneszánsz kultúra fővárosába utazunk. Városnézés: Santa Croce templom (Michelangelo sírja), a város politikai és vallási központja (Palazzo Vecchio, Dávid szobra, Loggia, Dom, Battistero, Giotto torony, Ponte Vecchio), majd szabadidő. Érkezés haza az éjféli órákban.

 

 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: hotel*** 2 ágyas szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió 

 

Részvételi díj :  159.900,-Ft/fő

 

Egyágyas felár: 59.900,- Ft/fő

 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanzió és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza stornó és BBP biztosítást ( 5.000,-Ft/fő 65 éves korig, 65 év felett pótdíjas), a fakultatív programok (Siena és San Gimignano: 75,-€/fő;Portofino:75 ,-€/fő) és a belépőket .

 

Fakultatív programok min. 20 fő jelentkezőtől!

A programok napi sorrendje rajtunk kívülálló okok miatt felcserélődhet!

 

Indulás:2024.június 10.
Indulás:2024.június 14.

Foglalás

Toszkána és Liguria szépségei-Betelt!