Keresés
HÍRLEVÉL

Világörökségek nyomában: A Dunakanyar és Budapest csodái

|Belföld csoportos/egyéni

Ár:94.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021.június 21-24.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2-3 ágyas szoba
Ellátásreggeli és fakultatív vacsora

Elhelyezés: Visegrádon - Hotel**** (3 éj), igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC,

hajszárító, TV, telefon, légkondicionálás, minibárhűtő, fürdő- és wellness központ ingyenes használata

(fűtött külső és belső élményfürdő, finn szauna, infraszauna, gőzkabin, stb.)

Ellátás: Svédasztalos reggeli, ill. fakultatív svédasztalos vacsora

Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Felszállási lehetőség: Szombathely – Sárvár – 8. sz. főút – Veszprém - Budapest útvonalon

Részvételi díj: 94 900 Ft/fő

 Félpanziós felár: 8 900 Ft/fő (3 vacsora)

Fakultatív kirándulás Vácra és Szentendrére: 7 900 Ft/fő + belépők

Egyágyas felár: 29 900 Ft/fő

Belépők: helyszínen fizetendők

Programból:

Budapest, Dunakanyar, Visegrád, Esztergom, Vác, Szentendre 

 

Magyarország gyöngyszeme a Dunakanyar, az ország egyik legszebb, történelmi és kulturális emlékekben is a leggazdagabb vidékei közé tartozik. Csodálatos természeti szépségével, a Duna nyugalmával, az itteni települések történelmi múltjával rengeteg látogatót vonz. Egy tájegységen belül három rendkívül jelentős művészettörténeti korszak mesterművei vannak jelen.

Míg Szentendrén és Vácott a barokk kor hagyott jelentős emlékeket, addig Visegrádon a reneszánsz (Fellegvár), az esztergomi királyi palota földszinti terme pedig a román kor egyik legjelentősebb magyar emléke. Innen karnyújtásnyira fekszik a Duna két partján, világörökségi környezetben Budapest, hazánk fővárosa. Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár a macskaköves utcákon sétálgatva, akár nosztalgiavillamoson, turistabuszon vagy siklón ülve, ugyanolyan remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. A „Budapest-élmény” egyszerre jelenti az intimitást és a lüktetést: a város fölé emelkedő Várnegyed méltóságteljes szépségét és polgári miliőjét, az impozáns történelmi fürdőkben megtapasztalható gyógyító energiákat, de az élénk múzeumi életet, a zsibongó bevásárlóutcákat, a folyamatosan megújuló Zsidónegyedet és a Michelin-csillagos éttermek kifinomultságát is egyszerre. Ez a kettő, így egyszerre pedig briliáns úticél!

Program: 

 

1. nap: A csoport reggel 8:00 órakor indul Veszprémből, az OMV benzinkútról. Budapestre érkezve elmerülünk a főváros varázsában. Legelőször a budai oldal látványosságait keressük fel, a Világörökség részét képező 235 méter magas Gellérthegyet a Citadellával és Szabadság szoborral. Következő állomásunk a lenyűgöző, több, mint 700 éves Mátyás templom és a mesébe illő Halászbástya, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Megcsodáljuk a Budai Várnegyed részeként szolgáló Budavári Palotát, mely szintén a Világörökség része és a Duna-parti panorámát meghatározó látványosság. Ezt követően séta a főváros különleges ékszerdobozának tartott Várkert Bazárban, ahol művészet és természet együtt, egymást kiegészítve él. Átsétálva a Lánchídon folytatjuk városnézésünket a pesti oldalon, itt megtekintjük a Szent István Bazilikát, mely Magyarország egyik legszebb és legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. Folytatjuk utunkat az Andrássy úton, itt áll a kívül belül lenyűgöző Magyar Állami Operaház. Végül mai napunkat a Hősök terén fejezzük be, mely a magyarok hódításának 1000. évfordulóját ünnepli – és azokat a vezetőket, vezéreket és fontos alakokat, akik a modern Magyarországot megalkották. Tovább utazás, szállás Visegrád környékén (3 éj).

2. nap: Reggeli után pihenés a szállodában, vagy fakultatív kirándulás Vácra és Szentendrére. Legelőször a Dunakanyar szíveként is becézett Vácra látogatunk komppal. Megcsodáljuk Magyarország egyik legszebb barokk főterét és annak gyöngyszemét a Fehérek templomát, mely egykor Domonkos rendi templom volt. Kriptájában színes és díszes koporsókat fedeztek fel az úgynevezett „váci múmiákat”, amiket ma a Memento Mori kiállításon tekinthetünk meg. Sétánk során felkeressük a híres és díjnyertes Mihályi cukrászdát, illetve Vác jelképét, az impozáns székesegyházat, majd korzózunk a Dunaparton. Visszatérünk Tahitótfaluba és folytatjuk utunkat autóbusszal Szentendrére. Legelőször felkeressük Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumát, a szentendrei Skanzent, mely bemutatja a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját eredeti, áttelepített épületekkel, hiteles tárgyakkal. Ezt követően séta Szentendre belvárosában. A település szűk, macskaköves sikátoraival, számos apró templomával, színes házaival, Duna-parti korzójával hazánk egyik legbájosabb és legromantikusabb városa. Felkeressük a híres Szamos Marcipán Múzeumot és Cukrászdát, majd szabadidő. 

3. nap: Reggeli után hajókirándulás a festői Dunakanyarban, Magyarország egyik legszebb turisztikai térségében. Itt minden megtalálható, ami élményekben gazdaggá teszi napunkat: titkokat rejtő középkori királyi kastélyok, parányi templomok és csodálatos természet. A hajókirándulást követően Esztergomba utazunk, megtekintjük az ország legnagyobb egyházi építményét, és az esztergomi érsekek nyughelyéül szolgáló altemplomát. Átsétálunk Mária Valéria gyalogos hídon a szlovákiai Párkányra, a folyó felől nézve nyílik ugyanis a legszebb rálátás a bazilikára. Ezt követően visszatérünk Visegrádra. A szemünk előtt kel életre a magyar királyság fénykora ahogy bebarangoljuk Mátyás király reneszánsz palotáját, a Salamon tornyot és a Reneszánsz Éttermet. Felkapaszkodunk a Fellegvárhoz is, ahonnan a legmaradandóbb élmény kétségkívül a kanyarodó Dunára nyíló lélegzetelállító panoráma. Végül napunkat a pálinkamúzeummal zárjuk, ahol megismerjük a pálinka és Visegrád kapcsolatát és az előadás alatt egy díjnyertes pálinkakülönlegességet is megkóstolunk.

4. nap: Reggeli után utazás Budapestre, ahol folytatjuk városnézésünket és tovább ismerkedünk főváros legszebb nevezetességeivel. Felkeressük a Városligetet, Vajdahunyad várát, a Széchenyi Fürdőt (kívülről), majd ellátogatunk a Parlamentbe. Az épületet 2011-ben a Világörökség részének választották, felbecsülhetetlen muzeális érték, a magyar nemzet büszkesége. Az Országház a törvényhozás otthona, itt őrzik a Szent Koronát. Ezt követően megtekintjük a Dohány utcai Zsinagógát, mely Európa legnagyobb zsinagógája. Végül ellátogatunk a Budafoki pincerendszer egyik legismertebb pincéjéhez. A Budafoki pincerendszer a világ egyik legnagyobb ma is működő, összefüggő pincerendszere. Teljes hosszára különböző becslések készültek, a mai általánosan elfogadott terjedelme 120 km. A borászati múzeum megtekintése után ebéddel egybekötött borkóstoló. A finom falatokat követően hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

Indulás:2021. június 21.
Indulás:2021. június 24.

Foglalás

Világörökségek nyomában: A Dunakanyar és Budapest csodái