Keresés
HÍRLEVÉL

Varázslatos bajor kastélyok - előfoglalási kedvezmény

Keresési eredmények|Saját szervezésű társasutazások

Jellemzők
OrszágAusztria/ Németország
Időpont2020. április 30- május 3.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2-3 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora9900 Ft/fő

Program

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban a csoport székhelyéről. Folyamatos utazás Salzburgba, Ausztria egyik legszebb városába. Városnézés keretében megtekintjük a Mirabell kastélyparkot, valamint kivülről Mozart szülőházát és a Hercegérseki palotát, bemegyünk a híres Dómba. Délutáni programunkat a salzburgi hercegérsekek Hellbrunn-i kastélyának kertjében fejezzük be. Továbbutazás a Salzburg környéki szálláshelyünkre. Vacsora, szállás (1 éj).  

2.nap: Reggeli után indulás Berchtesgaden-be. Berchtesgaden az Alpok egyik legcsodálatosabb vidéke - Ausztriába beékelődő szeglet, Németország délkeleti részén; a Bajor-Alpok  kincsesládájának is nevezik, mely a hitleri propagandából és a történelemből is ismert. Hitler egykori teaháza a Kehlstein csúcson található, az Obersalz hegyen. Speciális autóbusszal kanyargunk fel  1500m magasra, ahonnan aranylifttel juthatunk fel az amerikaiak által elnevezett Sasfészek szívébe, mely ma vendéglőként üzemel. Megtekintjük Éva Braun egykori szobáját és a történeti kiállítást is. Szép időben páratlan kilátás nyílik Salzburgra, Berchtesgaden szépséges településére, a környékbeli apró falvakra, az őket egyfajta természetes bástyaként védelmező hegyvonulatokra, valamint a Königsee-re is. A kastély meglátogatása után az Alpok gyöngszemének is mondott festői faluba Oberammergauba utazunk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett  nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Napunkat a német Alpok exkluzív üdülőhelyén, Garmisch-Partenkirchen-ben zárjuk: az évezredes múltra visszatekintő város 1937-ben Téli Olimpia, azóta pedig világhírű síversenyek állandó színhelye. Sétálunk a történelmi belvárosban a középkori festett polgárházak között. Vacsora, szállás Garmisch-Partenkirchen környékén (2 éj).

3.nap: Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó másik mesés kastélya felé vesszük az irányt. A Neuschwansteini kastély mindenkit lenyűgöz. A bajor uralkodó Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohenrgrin (Hattyú-lovag elnevezést is. Ha hatalmas és sejtelmes kastély több, mint 360 szobába rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg,mely hatalmas émény ígér. Délután továbbutazunk a Linderhof-kastélyhoz. A barokk-rokokó kastély megjelenésében is lenyűgöző. Linderhofban a kastélyparkot sétáljuk körbe.  A pazar kert a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizonyítéka, a park szökőkútja is  nagyon látványos. Napunkat Füssenben zárjuk, ahol a Lech-foyló igyekszik a Forgen-tóba, forgalmas utak találkozásánál, már a rómaik által is védett helyen. Óvárosi séta a romantikus bajor városkában.  

4.nap: Reggeli után utazás a bajor tóvidék egyik gyöngyszeméhez a Starnbergi-tóhoz. Hajóra szállunk, hogy a fedélzetről csodáljuk meg a tóparti arisztokrata villákat: Sissi gyerekkorának kedvelt  helyszínét: Possenhofen kastélyát, hajónkkal elsikunk a Rózsák szigete mellett (ami Lajos király menedéke volt), látjuk Berg kastélyát, (II. Lajos rejtélyes halálának helyszínét), a Thurn-und- Taxis kastélyt. Ezzel búcsúzunk el a titokzatos bajoroszági kastélyoktól. Érkezés haza a késő esti órákban

Utazás: autóbusszal

Szállás:  1 éj Salzburg környékén, 2 éj Garmisch Partenkirchen környékén

Elhelyezés: hotel 3* 2-3 ágyas szobák

Ellátás: svédasztalos reggeli (fakultatív vacsoralehetőség)

Egyágyas felár:  29.900 Ft/fő 

Előfoglalási részvételi díj 2 ágyas szobában 2020. január 31-ig: 99.900,- Ft/fő

Részvételi díj 2 ágyas szobában 2020. január 31. után: 109.900,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a megadott ellátás és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a fakultatív vacsorát (9.900 Ft/fő),  kalkulált BBP és útlemondási biztosítást (3.500 Ft/fő), és a belépők árát (kb. 75-80  €/fő).

 

Indulás:2020. április 30.
Indulás:2020. május 3.

Foglalás

Varázslatos bajor kastélyok - előfoglalási kedvezmény