Keresés
HÍRLEVÉL

Róma az örök város

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:159.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2022.október 17-22
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásbüféreggeli ill. fakultatív vacsora

 

 

Program:

 

1. nap: Indulás a reggeli órákban Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A kora délutáni órákban rövid városnézés Padovában, Szent Antal városában, ahol megtekintjük a Prato della Valle-t – a Szobor teret, a Szent Antal-Bazilikát, majd elsétálunk a Pedrocchi kávéházhoz, a régi Városházához és a nagy múltú Egyetem épületéhez, a Palazzo del Bo-hoz. Vacsora, szállás Firenze környékén (1 éj).

 

2. nap: Reggeli után felfedezzük a Toszkán tartomány és a reneszánsz kultúra fővárosát, Firenzét. Városnézés: Santa Croce templom (Michelangelo sírja), a város politikai és vallási központja (Palazzo Vecchio, Dávid szobra, Loggia, Dom, Battistero, Giotto torony, Ponte Vecchio), majd szabadidő. Fakultatív programlehetőség: az Uffizi Képtár megtekintése magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (A fakultatív képtárlátogatás költsége regisztrációs díjjal, belépővel és tárlatvezetéssel Jelentkezéskor foglalni kell! 16.500 Ft/fő). Késő délután továbbutazás Rómába. Szállás Rómában (4 éj).

 

3. nap: Ezen a napon látogatást teszünk a Vatikán állam területén (Jelentkezéskor foglalni kell! 12.500 Ft/fő): Vatikáni Múzeumok (Raffaello-stanzák, antik szoborgyűjtemény a híres Laokoón szoborcsoporttal, Sixtusi kápolna, képtár) és a világ legnagyobb székesegyházának, a Szent Péter Bazilikának megtekintése. Délután lehetőség lesz felmenni a Bazilika kupolájába és a pápai sírok felkeresésére is. Késő délután az Angyalvárat nézzük meg kívülről a Tevere folyó legszebb hídjaival. 

 

4. nap: Reggeli után a San Pietro in Vincoli templom (Mózes szobra) megnézése, majd az ókori Róma felfedezése következik: Colosseum, Forum Romanum (A kombinált jegyet jelentkezéskor foglalni kell! 8.900 Ft/fő) Császári Fórumok, Capitolium, Vittorio Emanuel emlékmű. Délután a Pantheont, a Piazza Navona-t, a Piazza Colonna-t, a Trevi-kutat és a Spanyol lépcsőt keressük fel.

 

5. nap: Délelőtt a falakon kívüli Szent Pál Katedrálist, a lateráni Szent János Bazilikát és a Szent Lépcsőt keressük fel, majd a Santa Maria in Cosmedin templomhoz érkezve próbát tehetünk az Igazság szájánál. Délután szabadidő a Corso és a Via Condotti környékén.

 

6. nap: Reggeli után indulás hazafelé, rövid megállókkal. Érkezés Szombathelyre az esti órákban

 

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Firenze környékén hotel (1 éj) + Rómában hotel**** (4 éj)

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban (fürdő, WC, telefon, tv) 

Ellátás: büféreggeli, illetve 4 alkalommal fakultatív háromfogásos menüvacsora 

Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő 

 

Részvételi díj: 159.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást, a megadott ellátással és az idegenvezetést. 

A részvételi díj nem tartalmazza a fakultatív Uffizi képtár látogatást (17.500 Ft/fő), a fakultatív vacsorát (29.900 Ft/fő/4 alkalom), a fakultatív Vatikán látogatást (13.500 Ft/fő), a kombinált Colosseum + Forum Romanum jegyet (9.900 Ft/fő, a BBP és stornóbiztosítást, COVID fedezettel (4.900 Ft-tól/fő pontos árkalkuláció a születési dátumok ismeretében), és a belépőket (kb.15-20 Euro/fő) 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Indulás:2022.október 17.
Indulás:2022.október 22.

Foglalás

Róma az örök város