Keresés
HÍRLEVÉL

Kelet-Ausztria kincsei-Új program!

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:14.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2022.október 8.
Utazásautóbusz

Kelet-Ausztria kincsei libafesztivállal

Podersdorf, Carnuntum, Bad Deutsch-Altenburg, Ruszt

 

2022.október 8.

 

 

 

Program:

 

Indulás a Szombathelyről a reggeli órákban. Első megállónk a Fertő-tó osztrák oldalának egyik leglátogatottabb turisztikai objektumánál Podersdorfban lesz, mely egy a tóba nyúló móló végén magasló piros-fehérre festett, északi hangulatot idéző 18. századi világítótorony. Podersdorfban található még egy kuriózum, a napjainkban is működőképes, de használaton kívüli zsindelytetős szélmalom 1663-ból.

Innen Carnuntumba utazunk, amelynek Régészeti Parkjában tervezett látogatásunk egy igazi időutazást ígér a régi rómaiak világában.

Carnuntum a római Felső-Pannónia fővárosa volt. A Régészeti Parkban korhűen restaurált és újra felépített fényűző házak, templomok, termálfürdő, katonai tábor, Pogány kapu (II. Constantinus emlékműve), továbbá az egykori nagyszabású ünnepségekről szóló szórakoztató történetek várnak bennünket egy izgalmas séta keretében.

A déli órákban a közeli Bad Deutsch-Altenburg-ban felkeressük az I. István királyunk által alapított Mária templomot, a késő román kápolnát és a parkban felállított Szent István szobrot.

Továbbutazás Mörbisch-be, ahol hajóra szállunk és egészen Illmitzig utazunk, majd visszatérve a kikötőben Rusztba látogatunk, mely a Fertő-tó ékszerdobozának is neveznek.

Itt rendezik meg a Burgenlandi Libafesztivált, melynek központi témája a Burgenland és Ruszt titokzatos címerállata, a liba. 

A borosgazdák borokkal, a termelők helyi finomságokkal várják az odalátogatókat. A fesztiválon szabadidő formájában mindenki kedvére nézelődhet. Indulás hazafele, érkezés haza a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 14.000,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást és az idegenvezetést. 

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (1.000,-Ft/fő), valamint a hajózás és belépők árát (kb. 35€/fő).

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Indulás:2022.október 8.

Foglalás

Kelet-Ausztria kincsei-Új program!