Keresés
HÍRLEVÉL

Hazai gasztroélmények wellness pihenéssel - Szolnok-Gyula-Szarvas-Békéscsaba-Kondoros Új program!!!

Belföld csoportos/egyéni|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:99.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021.június 13-16.
Utazásautóbusz
ElhelyezésHotel 4*
Ellátásfélpanzió

Felszállási lehetőségek: Szombathely, Sárvár, Mosonmagyaróvár, Győr

 

1. nap: Indulás Szombathelyről az MMIK parkolóból a reggeli órákban. Első állomásunk Szolnokon a Söráriumban lesz, ahol elmerülünk a sörök világában. A Sörárium egy interaktív sörmúzeum, sörfőzde és gasztropub egyben, ahol modern, digitális környezetben élvezhetjük a különleges söröket és a sörtörténet izgalmas eszközeit a kenyér megerjedésének pillanatától, egészen a mai sörgyártási technológiák megszületéséig. Az üdítő élmények után továbbutazunk gyulai szállodánkba, ahol a délutáni érkezés után könnyed ejtőzés a helyi Várfürdőben. Vacsora,szállás (3éj).

 

2. nap: Reggeli után Gyula nevezetességeivel ismerkedünk. Megtekintjük a több mint 600 éves gyulai várat, amely mára Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára, melynek kiállítótermeiben közel hét évszázad történelme elevenedik meg. A kilátó építése Maróti János macsói bánhoz, továbbépítése pedig Corvin János nevéhez füződik, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik Gyula városra is. Ezután átsétálunk az Almásy-kastélyhoz. Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak 1746-ban. Az országban egyedülálló kiállítás során megismerkedhetünk a hajdani főurak életével, a látogatóközpontban pedig a kor jellegzetességei hiteles élményt nyújtanak a vendégeknek. A főúri életforma mellett láthatjuk az egykori cselédség mindennapjait, sőt akár kipróbálhatjuk milyenek voltak a teendőik is. Következő állomásunk a Gyulai kolbász múzeum, ahol a gyulai húsipar emlékeit és múltját ismerhetjük meg a tárlatvezetés során kóstolóval az igazi Hungarikumból. Ezután édes élmények következnek a Százéves Cukrászdában, mely hazánk legrégebbi cukrászdája 1840-ben alapította Salis András cukrászmester, majd Reinhardt József vette át így vált Reinhardt cukrászdaként ismerté. Az egykori cukrászműhely helyén cukrászmúzeumot rendeztek be, ahol a hely patinás berendezései és eredeti bútorzatai között különleges élmény elfogyasztani egy süteményt vagy egy csésze kávét. Délután wellness program a Várfürdőben.

 

3. nap: A reggeli órákban Szarvasra utazunk. A város, mint a történelmi Magyarország geometriai központja a Holt-Körös partján helyezkedik el. Szarvas szimbólumát, a Magyar Királyi Szent Korona emlékművet 2000. júniusában avatták fel. Itt található a város legnagyobb turisztikai vonzerejével bíró és egyben az ország legnagyobb arborétuma, a „Mini Magyarország” parkkal. Felfedező sétánk során olyan építészeti mesterművek kicsinyített másaival találkozhatunk, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház, valamint Erdély, Felvidék és Kárpátalja nevezetességei. A gyalogos felfedező sétát követően folytatjuk a felfedezést a „Katalin II. Sétahajó” fedélzetéről. A Szarvasi Arborétum kikötőből indulunk, és mintegy egy órás sétahajózás során érintjük Szarvas további fontos látnivalóit. Délután wellness program a Várfürdőben. 

 

4. nap: Reggeli után Békéscsabára utazunk, ahol belvárosi séta keretében ismerkedünk a megyeszékhely látnivalóival. A Munkácsy Múzeum a festészet hazai legnagyobb alakjának állít emléket, aki családi szállakkal is kötődött a városhoz. A szlovák tájház egy jómódú parasztgazda otthonába enged betekintést. Festett bútorok, használati tárgyak, a templomuk igazi időutazásra invitálja a látogatókat. Sétánk alkalmával érintjük még a vöröstéglás, kéttornyú neogótikus templomot a Páduai Szent Antal Székesegyházat, Európa második legnagyobb evangélikus templomát az Evangélikus nagytemplomot, mely 3000 fő befogadására is képes, a Szent István teret, a város házát és a Jókai Színházat is. A belváros után a 2014-ben épült Csabaparkba látogatunk, amely Békéscsaba gasztroturisztikai látványossága olyan attrakciókkal, mint a Kolbászudvar, Óriások konyhája, Bormúzeum, Pálinkamúzeum vagy a Kolbászműhely. A kóstolási és vásárlási lehetőséggel tarkított gasztroélmény után megállunk Kondoroson, abban a csárdában, ahol Rózsa Sándor is többször megfordult, hogy belekóstoljunk azokba az ételekbe, melyből egykoron Arany János vagy Erkel Ferenc is falatozott. Érkezés haza az esti órákban.

 

Utazás: autóbusz

Szállás,ellátás,szolgáltatások: hotel 4*,félpanziós ellátás (büféreggeli és büfévacsora), az éjszakák számával megegyező számú, korlátlan belépésre jogosító gyógy- és strandbelépő a szomszédos Várfürdőbe (közvetlen átjárás) és az AquaPalotába,  fürdőköntös használat, a szálloda Harmónia Wellness Központjának használata (finn- és infra szauna, élmény- és merülő medence, élményzuhany, kondicionálóterem, sószoba)

 

Részvételi díj: 99.900,-Ft/fő

 

Egyágyas felár: 29.900,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a megadott ellátás és szolgáltatás, valamint az idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a BBP biztosítást (200,-Ft/nap/fő), a sztornóbiztosítást 1,5%, az ebéd (igény szerint) és a programhoz tartozó belépők  árát (kb.15.000,- Ft/fő).

 

Indulás:2021. június 13.
Indulás:2021.június 16.

Foglalás

Hazai gasztroélmények wellness pihenéssel - Szolnok-Gyula-Szarvas-Békéscsaba-Kondoros Új program!!!