Keresés
HÍRLEVÉL

Garda-tótól Milánóig - az észak-olasz tóvidék és történelmi városok - Szombathelyi felszállással!

Társasutazásaink

Ár:119.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2021. július 22-27.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora24900 Ft/fő/5 vacsora

A mediterrán klímájú és páratlan szépségû növényzettel rendelkezõ Garda-tó méltán sorolható a turisták legkedveltebb úti céljai közé. A mediterrán hangulatot a tó körül elhelyezkedõ városok Malcesine, Arco, Limone, Sirmione is tükrözik. Ahogy a Pó-síkságon elterülõ lombard fõváros, Itália második legnagyobb városa, Milánó is elragadó a maga nemében, a rengeteg történelmi vonatkozású épületével, a dómmal és a világhírû operaházával együtt. A kultúrát sem hagyhatjuk ki a térség életébõl, hiszen számos mûvész mellett, Shakespeare-t is megihlette a varázslatos és titokzatos észak-olasz kisvárosok hangulata, legfõképpen a középkori város, Verona, Rómeó és Júlia történetének helyszíne.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45-kor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Látogatás, a Trieszt mellett fekvõ különleges Miramare kastélyhoz. A tenger fölé kiugró sziklán épült kastélyt Habsburg Miksa fõherceg építette isztriai fehér márványból. A kastély termeiben megismerhetjük a Habsburgok életét, megtekinthetjük Miksa és feleségének, Charlotte, belga hercegnõ lakosztályait. Továbbutazás a Garda-tó környéki szállásra (5 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Észak- Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó körül. A tó, akár egy fjord, úgy nyúlik be az Alpokba, fantasztikus mediterrán klímával és növényzettel rendelkezik. Utunk elõször a tó keleti partján fekvõ Malcesinébe vezet, mely egyike a környék legelegánsabb helyeinek. A kis kikötõ, a terek, boltokkal teli utcák, bárok és festõi éttermek varázslatos hangulatot kölcsönöznek az óvárosnak. A városból libegõvel juthatunk fel az 1780 m magas Monte Baldo hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és az alpesi hegyekre. Malcesinébõl lehetõség nyílik áthajózni a Garda-tó túloldalán fekvõ Limone városába. E vadregényes partszakasz minden tenyérnyi területét megmûvelnek a helyiek, domboldala olajfáktól, ill. mediterrán növényektõl pompázik. Séta a szûk középkori sikátorok mentén, ill. fürdési lehetõség a Gardatóban. Napunk utolsó állomása a Garda-tó legnépszerûbb üdülõvárosának számító Sirmione. Séta, a tóba mélyen benyúló félszigeten épült város, középkori hangulatot árasztó sikátoraiban, ill. fakultatív hajókirándulás a tó körül.

 3. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Milánóba és Bergamóba. A lombard főváros történelmi belvárosa Milánó legnagyobb látnivalóinak helyszíne. Városnézésünk során megtekintjük a dómot, mely Olaszország legnagyobb gótikus stílusú temploma, valamint megcsodálhatjuk az óriási méretű, elegáns bevásárló csarnokot, a Victor Emánuel Galériát, a világhírű operaházat, a Scalat, a Palazzo Marinot, melyben ma a városháza székel, a volt Királyi palotát és a Sforza várat. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetőség. Kora délután utazás Bergamoba. Az Alpok lábánál fekvő város régi központja a Felsőváros, melyet fogaskerekűvel közelítünk meg. A városfal csaknem érintetlenül megőrizte középkori jellegét. Főbb látnivalóinak (Piazza Vecchia, Igazságügyi Palota, Várostorony, dóm, Santa Maria Maggiore-templom, Colleoni kápolna, keresztelőkápolna) megtekintése. 

4.nap: Reggeli után utazás az ezeracú és festőien szép Iseo-tóhoz. Séta a hangulatos kisvárosban, Iseoban, ill. lehetőség részt venni egy fantasztikus sétahajózáson, melynek során megcsodálhatjuk az Iseo-tó három gyöngyszemét, a Szent Pál, a Loretto és a Monte Iseo szigeteket. Ez utóbbi Európa legnagyobb tavi szigete, mely hegyként emelkedik ki a tó vízéből, látványa páratlan élménnyel ajándékozza meg az embert. Délután Veronába látogatunk. Az Adige folyó kanyarulatában épült csodálatos középkori várost elsősorban Shakespeare, Rómeó és Júlia szerelmének története és a híres erkély teszi igazán ismertté. Városnézésünk során megtekintjük Verona híres tereit és nevezetességeit (Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Szent Anasztázia bazilika). A látnivalók megtekintése után szabadidő. 

 5.nap: Reggeli után utazás Mantovába, a Gozaga hercegek székhelyére, mely egyben Vergilius, a római költő szülővárosa is. A különleges fekvésű város a Mincio folyó partján fekszik, látnivalói közül megcsodálhatjuk gótikus palotáit, majd a  város főterét az Igazságügyi palotával és a szent András bazilikát. Délután Desenzano-ba utazunk. Közös séta a belvárosban, majd fürdési lehetőség a tóban.  

6.nap: Reggeli után hazautazás. Útközben a festõi környezetben fekvõ Vicenza városát tekintjük meg. A város neve egyet jelent Palladio, a nagy reneszánsz építõmesterrel. Mûvészetét az utcákat járva fedezhetjük fel: Teatro Olimpico, Palazzo Chiericati, St. Corona-templom, Loggia dei Capitano és a mester fõmûve, a Basilica. A látnivalok megtekintése után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

Elhelyezés: Montichiari: hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, Sat-TV, telefon, légkondiciónálás, minibár, széf

Ellátás: svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3- fogásos menüvacsora

Utazás: nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-,videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség: Sárvár, Szombathely   

Félpanziós felár:24.900 Ft/fő/5 vacsora

Egyágyas felár: 34.900 Ft/fő

Felnőtt pótágykedvezmény: 5.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, az 5 éjszaka szállást, reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap, a fakultatív kirándulás árát Milánóba és Bergamóba: 14.900 Ft/fő + belépők, a belépődíjakat, az idegenforgalmi adót

 

Indulás:2021. július 22.
Indulás:2021. július 27.

Foglalás

Garda-tótól Milánóig - az észak-olasz tóvidék és történelmi városok - Szombathelyi felszállással!