Keresés
HÍRLEVÉL

Erdély-Székelyföld kirándulás

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:79.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágRománia
Időpont2022.szeptember 30-október 4.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2-3-4 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

ERDÉLY – SZÉKELYFÖLD KIRÁNDULÁS

2022. szeptember 21 – 25. (5 nap / 4 éj)

 

KÖRÖSFŐ-GERNYESZEG-ERDŐSZENTGYÖRGY-BÖZÖDÚJFALU-KŐRISPATAK-SZÉKELYKERESZTÚR-SZEJKEFÜRDŐ-KOROND-SZOVÁTA-VÁRMEZŐ-KÖRTVÉLYFÁJA-GÖRGÉNYSZENTIMRE-NYÁRÁDREMETE-MIKFALVA-SÁROMBERKE-TORDAI HASADÉK

 

1. nap, szeptember 21. (szerda): Indulás megbeszélt helyről, és időben, az utasok lakhelyének közeléből. Határátkelés Méhkeréknél, majd folyamatos utazás pihenőkkel az úti cél felé. Megállunk Kőrösfőn, ahol dombtetőn található az egyik leglátványosabb kalotaszegi református templom, négy fiatornyával, gyönyörű kazettás mennyezetével. Elsétálunk a templom közelében lévő, az 1849-ben elesett Vasvári Pál emlékművéhez, majd a közeli forráshoz, melyet egy csárda mellett találunk (kávé, üdítő, stb…). Körösfőn a főutcán található Székelyföld egyik legnagyobb kirakodó vására.(vásárlási lehetőségünk később is lesz, pl. Korondon). Estefelé érkezünk szálláshelyünkre, Gernyeszegre. Vacsora, elhelyezés 2-3 ágyas , tus/WC-s szobákban, az utasok igénye, megbeszelés szerint (4 éjszaka).

2. nap, szeptember 22. (csütörtök): Reggeli után Erdőszentgyörgyre indulunk. Nevezetessége a Rhédey-kastély amelyben Rhédey Klaudia, II.Erzsébet brit királynő ükanyja felnőtt. Ezután megnézzük az elpusztított Bözödújfalu régi helyén épülő új templomot és a romok helyén létesült kopjafalut. Ezután egy kis székely falu, Kőrispatak egyedülálló szalmakalap múzeumát keressük fel.  Székelykeresztúron megkoszorúzzuk Petőfi Sándor szobrát, látogatást teszünk a Molnár István Múzeumban.. Szejkefürdőn, székelykapuk alatt haladva, a „legnagyobb székelyként” ismert Orbán Balázs síremlékénél tisztelgünk, egyúttal a nemrégiben megnyílt látogatóközpontot és az egyre bővülő MINI ERDÉLY parkot is bejárjuk. Székelyföld jelentős fazekasközpontjának és a kirakodó vásáráról híres Korond után térünk vissza szálláshelyünkre, Gernyeszegre.

3. nap, szeptember 23. (péntek): Ismerkedés Gernyeszeggel, a Teleki család ősi fészkével. Itt született gróf  Teleki Sámuel, Erdély helytartója és gróf Bethlen István, az 1920-as évek jeles magyar miniszterelnöke. A hatalmas park közepén álló kastély az erdélyi barokk legszebb alkotása. Ezután irány Szováta, a híres üdülőhely, mely rengeteg programot kínál. Megcsodálhatjuk a jellegzetes, fatornácos üdülőházakat, villákat, sétálhatunk a Medve-tó és a Mogyorósi tó körül, láthatunk sóból képződött alakzatokat. Gőzmozdonyos vonattal Szovátáról Vármezőre utazunk, ahol lehetőségünk lesz egy pisztrángos ebéd elfogyasztására a halászcsárdában. Láthatjuk a tavakban nyüzsgő pisztrángokat. Visszatérünk Szovátára, ahol két program közül választhatunk: az egyik túrázás, 2-3 órás séta a parajdi sóúton (egyedülálló természeti képződmény - felszínen látható sófalak, alakzatok, kisebb-nagyobb barlangok), vagy szabadidő, nézelődés Szovátán. Vacsora Gernyeszegen. . .

     4. nap, szeptember 24. (szombat): Reggeli után kirándulásunk első állomása Körtvélyfája falu, ahol megnézzük a fából készült haranglábat és a református templomban a díszesen festett kazettás mennyezetet. Görgényszentimrén a Rákóczi-Bornemissza kastélyhoz vezet utunk, ahol vadászati kiállítást láthatunk Teleki Sámuel gyűjteményéből. A kastély körüli parkban találjuk az úgynevezett Erzsébet-asztalt, melyet Sziszi királyné tiszteletére készítettek. Az angolkertben van egy szép tó is, melynek vizét a Görgény-patak táplálja. Nyárádremetén megnézzük a római katolikus templomban lévő 15. századi feszületet, mely a híres művész Veit Stoss alkotása. Ellátogatunk az 1896-ban állított milleneumi emlékműhöz, amelyikre 1996-ban

         „1.100 éve itt vagyunk” feliratot helyeztek. Következő állomásunk Mikfalva, az erdélyi „Szentföld”, ahol Csíksomlyó után a második legjelentősebb ferences templom és kolostor található. Megnézzük a különálló, fából épített haranglábat. A nap zárásaként  Sáromberkén a Teleki kastélyhoz megyünk.

 5. nap, szeptember 25. (vasárnap): Reggeli után hazafelé indulunk A Tordai-hasadék Erdély egyik legismertebb természeti látnivalója. A hatalmas sziklahasadékon kb. két óra alatt lehet végigsétálni, a két oldalról néhol 200 méteres magasságot is elérő sziklafalak között  A hasadékban való sétánk után folyamatos utazás hazáig, a szükséges megállókkal. Határátlépés után az esti, késő esti órákban érkezünk haza. . 

Utazás: légkondicionált, kényelmes autóbusszal..  

Ellátás: félpanzió (bőséges és ízletes reggeli és vacsora, magyaros vendéglátás).

Részvételi költség: 79.900.-Ft,/fő, mely tartalmazza a szállásokat, a félpanziót, az útiköltséget és az idegenvezetést. Nem tartalmazza az utasbiztosítást (kötelező), a belépőket, az idegenforgalmi adót.  Az ár legkevesebb 35 fizető utas esetén értendő. A kirándulást kisebb létszámmal is megrendezzük    

Érdeklődés: Veress Antal ny.tanár, tel.: 66/280-140; 30/648-00-50    e-mail: tonibacsi2244@gmail.com   

                     Gabbiano Travel Utazási Iroda,  Szombathely,  tel.. 94/500-509;  www.gabbianotravel.hu 

                    

                     

 

Indulás:2022.szeptember 30.
Indulás:2022.október 4.

Foglalás

Erdély-Székelyföld kirándulás