Keresés
HÍRLEVÉL

Szlovákiai körutazás - a Tátra természeti szépségei és a Felvidék történelmi városai

Partnerirodáink kínálatából|Európa|Európa » Szlovákia

Ár:99.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágSzlovákia
Időpont2021. augusztus 20-24
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora22900 Ft/fő/4 vacsora

Szlovákia méltán büszkélkedhet kulturális és természeti értékkel. Felvidéki városai, mint Körmöcbánya, Besztercebánya, Lõcse, Eperjes, Kassa páratlan szépséggel bírnak, ugyanakkor több régi, magyar vonatkozású várai is sok érdekességet rejtenek. Megcsodálhatjuk a rengeteg természeti csodával megáldott Magas-Tátrát, völgyeket, megbúvó patakokat, tavakat. Különösen megkapó a Csorba-tavat körülölelõ élõvilág, a hangulatos üdülõváros Ótátrafüred zegzugos utcái, a Tátralomnic kisvárosát körülvevõ hegycsúcsok, illetve felejthetetlen élményt nyújt a Dunajec folyó kanyarulataiban való tutajozás.

Program

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovákiába. Utunk elõször az Alacsony-Tátrába, Körmöcbányába vezet, mely egykoron a Magyar Királyság egyik legjelentõsebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosa és pénzverõhelye volt. Séta a városban (fõtér, pénzverde, várnegyed, Szent Katalin-templom, stb.). Folytatjuk utunkat Besztercebányába. Az egykor szintén bányászváros ma Közép-Szlovákia központja, a város központját történelmi örökségként, míg a vár környékét nemzeti kulturális örökségként jegyzik. Séta a városban (Fõtér, Óratorony, Thurzó-ház, Városháza, Mátyás-király háza, püspöki székesegyház, stb.). Továbbutazás, szállás a Csorba-tó környékén (3 éj).

2. nap: Reggeli után Lõcsebe utazunk, mely egyike a szép szepességi középkori szász, cipszer városoknak, óvárosa az UNESCO világörökség része. Híres látnivalói között szerepel a Szent- Jakab katedrális, a világ egyik legszebb és legnagyobb gótikus oltárával, a városháza, a Thurzó-ház, a szégyenketrec. Ezt követõen látogatás a Dobsinai-jégbarlangba, mely Európa egyik legkorábban ismert és legnagyobb barlangja a maga nemében. A jégbarlangot a Gölnic folyó felszín alatti vízfolyásai alakították ki három szinten. Az óriási földalatti jégtömegbõl varázslatos jégzuhatagok, jégsztalagmitok és jégoszlopok alakultak ki az idõk folyamán. A jégbarlang az UNESCO világörökség része. Ezt követõen látogatás a reneszánsz-barokk stílusú Betléri-kastélyhoz, mely az Andrássy család birtokában állt. Fényûzõen berendezett szalonjai mûkincsekben, festményekben gazdagok. Továbbutazás Krasznahorkaváralja-ra, ahol megtekintjük az Andrássy Mauzóleumot, Szlovákia egyik legértékesebb szecessziós mûemlékét. Az egyiptomi és bizánci jelképekkel díszített épület a krasznahorkai uradalom utolsó birtokosai – Andrássy Dénes és hitvese, Franciska – örök nyughelye.

3. nap: Reggeli után  egész napos kirándulás a Felvidék természeti látványosságaihoz, a Magas-Tátrába. Utunk elõször a legismertebb és leglátogatottabb tátrai tóhoz, Csorba-tóhoz vezet, séta a tó körül, majd továbbutazás a Magas-Tátra legnagyobb és legrégibb üdülõvárosába, Ótátrafüredre. Séta a hangulatos kisvárosban, ill. sikló segítségével lehetõség felmenni az 1263 méter magas Tarajkára, ahonnan elsétálunk a Tarpataki-vízesésekhez. Mindezek a Magas-Tátra legkönynyebben megközelíthetõ, leghíresebb látványosságai közé tartoznak, ahol a Tar-patak egy óriási terepküszöbön folyik le, és gyönyörû vízeséseket alkot. Végül Tátralomnicra utazunk, séta a városban ill. jó idõ esetén lehetõség kabinos felvonóval felmenni az 1751 méteres magasságban fekvõ Kõpataki tóhoz, ahol csodálatos panoráma tárul az ember elé.

4. nap: Reggeli után Késmárkra utazunk, ahol látogatást teszünk a Thököly várnál, majd sétánk során megtekintjük a városházát, a különleges szépségû, fából készült ill. a mellette fekvõ új evangélikus templomot, benne Thököly mauzóleumával. Ezt követõen tutajtúra a Dunajec folyó festõi kanyonjában, ahol megcsodálhatjuk a kanyon fölé magasló varázslatos sziklaormokat és megismerhetjük a Pieniny Nemzeti Park legszebb tájait. Továbbutazás Eperjesre, ahol megtekintjük a város legfõbb látnivalóit (Rákóczi-ház, városháza, Szent Miklós székesegyház, stb.). Továbbutazás Kassára, a szálláshely elfoglalása (1 éj).

5. nap: Reggeli után városnézés Kassán, mely Szlovákia második legnagyobb városa. A történelmi városközpont építészeti remekmûnek számít, mely egy lencse alakú tér köré épült. Megtekintjük a fõutcát, rajta Szent Erzsébet-székesegyházat, a Szent Mihály-kápolnát, az Orbán-tornyot, a régi városházát, az Andrássy Palotát, a Rodostói-házat, melyek maradandó emléket fognak nyújtani. A látnivalók megtekintése után szabadidõ, majd búcsú Szlovákiától és hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

Elhelyezés:
- Csorba-tó környékén (3 éj): festõi környezetben elhelyezkedõ hotel***, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, Sat-TV, telefon, minibár
- Kassán (1 éj): belvárosi, városközponthoz közeli hotel***, modernül berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás

Ellátás: svédasztalos reggeli

Utazás: Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

 Ingyenes fel-leszállási lehetőség: Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Gyõr, Komárom (csak felszállás)Felárak

Egyágyas felár (Részletek) 29 900 Ft/fő

Félpanziós felár 22 900 Ft/fő

Felnőtt pótágy kedvezmény 5 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 4 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornóbiztosítást

- az idegenvezető  költségeit

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat

-  a fakultatív kirándulás árát (Lőcse - Dobsinai jégbarlang -  Betléri-kastély): 9 900 Ft/fő +belépő 

 

Belépődíjak (az árak csak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Körmöcbánya Vár 3,00

Dobsina Jégbarlang 8,00

- nyugdíjas (60 év felett) 7,00

Ótátrafüred sikló a Tarajkára 11,00

- nyugdíjas (60 év felett) 9,00

Tátralomnic Libegő a Kőpataki-tóhoz + foglalási díj 22,00

- nyugdíjas (60 év felett) 18,00

Lőcse Szent Jakab katedrális 3,00

Betlér és Krasznahorkaváralja Kastély + múzeum 9,00

- nyugdíjas (62 év felett) 6,00

Késmárk Evangélikus templomok 3,00

Dunajec Tutajozás 12,00

Kassa Szent Erzsébet dóm 2,00

 

Indulás:2021. augusztus 20.
Indulás:2021. augusztus 24.

Foglalás

Szlovákiai körutazás - a Tátra természeti szépségei és a Felvidék történelmi városai