Keresés
HÍRLEVÉL

Prága és a Dél-csehországi kastélyok kirándulással Karlovy Varyba

Partnerirodáink kínálatából|Európa|Európa » Csehország

Ár:79.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágCsehország
Időpont2021. augusztus 14-18.
Utazáslégkondicionált autóbusszal
ElhelyezésSzálloda
Ellátásbüféreggeli

Elhelyezés : České Budejovicében (1 éj): városközponti hotel****, igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, széf, légkondicionálás, Sat-TV, minibár (térítés ellenében), wi-fi

Prágában (3 éj): belvárosi, városközponthoz közeli hotel****, igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat TV, széf, minibár (térítés ellenében), légkondicionálás, wi-fi

 

Ellátás: Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás : Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség: Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

 

Prágát, a Moldva folyó két partján elterülô városkát nemcsak Európa, hanem a világ egyik legszebb városának tartják. Ódon voltában, sokszor zord történelme ellenére hangulatos, kedélyes város. Az óváros híven megôrzött régi házai, szép utcái ma is eleven történelmi levegôt árasztanak. Talán nincs is még egy olyan város, amelyet az elmúlt évszázadok során annyi dicsô jelzôvel illettek volna, mint Prágát. Nevezték és nevezik „aranynak” és „száztornyúnak”. Richard Wagner „hasonlíthatatlannak” mondta, míg Rodin „az egyik leginkább tiszteletreméltó” városnak nevezte.

 

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Első állomásunk  Česky Krumlov, mely város egy, a középkorból ránk maradt gyöngyszem, az UNESCO-világörökség része. Óvárosa, mely a Vltava folyó kanyarulatában helyezkedik el. Megtekintjük a meghökkentôen érdekes „Krumau” várat– a Rosenbergerek ôsi fészke – , mely sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Továbbutazás  České Budejovicébe, amely Közép-Európa legszebb fôterével büszkélkedhet, belvárosa mûemléki védelem alatt áll. Nevezetességei: Feketetorony, barokk szökôkút, 11 híd, lábasházak és nem utolsósorban a budweisi sör. A szállás elfoglalása České Budejovicében (1 éj), fakultatív vacsora a Maly Pivovar étterem-sörözõben. 

2. nap: Reggeli után utunk a szintén világörökség kincsei között számon tartott hlubokai várkastélyhoz vezet. A kastélyt romantikus Tudor-stílusban, az angol uralkodó rezidenciájának, a Windsor kastélynak a mintájára építették át, és ma Csehország egyik legpompásabb várkastélya kívülbelül. Majd továbbutazás Prágába, megérkezés a déli órákban. Ismerkedés Prága újvárosával (Köztársaság tér, Vencel tér, Havas Boldogasszonytemplom, Nemzeti Színház). Majd a szállás elfoglalása Prágában (3 éj), fakultatív vacsora az újvárosi étterem-sörözôben.

3. nap: Délelôtt ismerkedés a prágai várnegyeddel (Sztrahovi kolostor, Lorettotemplom, Szent Vitusszékesegyház, királyi palota, Szent György-bazilika, Arany utcácska stb.). A déli órákban fakultatív hajókirándulás a Moldva folyón ebéddel. A hajókirándulás során megcsodálhatjuk Prága szépségét, a folyót átszelõ hidakat, az óvárosi palotákat és a város számtalan szebbnél-szebb középkori tornyát.  Délután séta a Károly hídon át az Óvárosba, mely a város legfestôibb részének mondható. Prága e városrésze (Szent Miklós-templom, óvárosi városháza, óvárosi fôtér, óratorony, Husz-emlékmû, Tyntemplom, lôportorony, stb.) rusztikus hangulatot áraszt. Ezt követõen fakultatív vacsora a szállodában.  Figyelem: a fakultatív hajókirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után szabadprogram Prágában, illetve fakultatív kirándulás a csodás fekvésű és gazdag történelmi múltra visszatekintő Loket várához. A vár a varázslatos Ohle folyó völgyében fekszik és egyike Csehország legrégebbi építményeinek, több mint 800 éves múltra tekint vissza. Ezt követően Európa egyik leghíresebb fürdõvárosába, Karlovy Varyba utazunk. A fürdõváros központja a fenséges oszlopcsarnok, a Mlynska kolonádok, mely épület nem kevesebb, mint 4 forrást rejt. Majd a piactér környéki mûemlékek megtekintése (Mária Magdolnatemplom, pestisoszlop), melyek ma is az Osztrák-Magyar Monarchia pompáját elevenítik fel. Visszaérkezés Prágába az esti órákban. Fakultatív vacsora a szállodában.

Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után rövid városnézés a dél-morvaországi  Telčben, az óváros megtekintése, mely az UNESCO világörökség része. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

 

2021.05.09 - 13.

Felárak:

Félpanziós felár 24 900 Ft/fő/4 vacsora

Egyágyas felár (Részletek) 39 900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 4 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornóbiztosítást

- az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat

- a fakultatív kirándulást Karlovy Vary-ba és Loketbe 12 900 Ft/fő + belépők

- a fakultatív hajókirándulást a Moldván, ebéddel 8 900 Ft/fő       

                                

Belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak): CZK/fő

Cesky Krumlov  Vár 300,00

Hluboka Vár 310,00

Prága

Várnegyed (kombinált jegy + helyi idegenvezető)

(Királyi Palota, Arany utcácska, Szt. György bazilika,

Szt. Vitus székesegyház, Dalibor-torony)

310,00

Karlovy Vary  sikló 80,00

Loket  Vár 170,00

 

Indulás:2021. augusztus 14.
Indulás:2021. augusztus 18.

Foglalás

Prága és a Dél-csehországi kastélyok kirándulással Karlovy Varyba