Keresés
HÍRLEVÉL

Prága és a dél-csehországi kastélyok kirándulással Karlovy Varyba

Partnerirodáink kínálatából

Ár:359/fő
Jellemzők
OrszágCsehország
Időpont2024.október 23-27.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli ill. fakultatív vacsora

Elhelyezés

České Budejovicében (1 éj): városközponti hotel****, igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, széf, légkondicionálás, Sat-TV, minibár (térítés ellenében), wi-fi

Prágában (3 éj): belvárosi, városközponthoz közeli hotel****, igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat TV, széf, minibár (térítés ellenében), légkondicionálás, wi-fi

 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

 

Prágát, a Moldva folyó két partján elterülô városkát nemcsak Európa, hanem a világ egyik legszebb városának tartják. Ódon voltában, sokszor zord történelme ellenére hangulatos, kedélyes város. Az óváros híven megôrzött régi házai, szép utcái ma is eleven történelmi levegôt árasztanak. Talán nincs is még egy olyan város, amelyet az elmúlt évszázadok során annyi dicsô jelzôvel illettek volna, mint Prágát. Nevezték és nevezik „aranynak” és „száztornyúnak”. Richard Wagner „hasonlíthatatlannak” mondta, míg Rodin „az egyik leginkább tiszteletreméltó” városnak nevezte.

 

Program:

 

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Első állomásunk Česky Krumlov, mely város egy, a középkorból ránk maradt gyöngyszem, az UNESCO-világörökség része. Óvárosa, mely a Vltava folyó kanyarulatában helyezkedik el. Megtekintjük a meghökkentôen érdekes „Krumau” várat– a Rosenbergerek ôsi fészke – , mely sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Továbbutazás České Budejovicébe, amely Közép-Európa legszebb fôterével büszkélkedhet, belvárosa mûemléki védelem alatt áll. Nevezetességei: Fekete-torony, barokk szökôkút, 11 híd, lábasházak és nem utolsósorban a budweisi sör. A szállás elfoglalása České Budejovicében (1 éj), fakultatív vacsora a a szállodában.

 

2. nap: Reggeli után utunk a szintén világörökség kincsei között számon tartott hlubokai várkastélyhoz vezet. A kastélyt romantikus Tudor-stílusban, az angol uralkodó rezidenciájának, a Windsor kastélynak a mintájára építették át, és ma Csehország egyik legpompásabb várkastélya kívülbelül. Majd továbbutazás Prágába, megérkezés a déli órákban. Ismerkedés Prága újvárosával (Köztársaság tér, Vencel tér, Havas Boldogasszonytemplom, Nemzeti Színház). A látnivalók megtekintése után fakultatív vacsora egy tipikus étterem-sörözőben, az óvárosban. A vacsora elfogyasztása után a szállás elfoglalása Prágában (3 éj).

 

3. nap: Délelôtt ismerkedés a prágai várnegyeddel (Sztrahovi kolostor, Loretto-templom, Szent Vitus székesegyház, királyi palota, Szent György-bazilika, Arany utcácska stb.). A déli órákban fakultatív hajókirándulás a Moldva folyón ebéddel. A hajókirándulás során megcsodálhatjuk Prága szépségét, a folyót átszelõ hidakat, az óvárosi palotákat és  a város számtalan szebbnél-szebb középkori tornyát. Délután séta a Károly hídon át az Óvárosba, mely a város legfestôibb részének mondható. Prága e városrésze (Szent Miklós-templom, óvárosi városháza, óvárosi fôtér, óratorony, Husz-emlékmû, Tyn-templom, lôportorony, stb.) rusztikus hangulatot áraszt. Ezt követõen visszatérés a szállásra, fakultatív vacsora a szállodában. Figyelem: a fakultatív hajókirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

 

4. nap: Reggeli után szabadprogram Prágában, illetve fakultatív kirándulás a csodás fekvésű és gazdag történelmi múltra visszatekintő Loket várához. A vár a varázslatos Ohle folyó völgyében fekszik és egyike Csehország legrégebbi építményeinek, több mint 800 éves múltra tekint vissza. Ezt követően Európa egyik leghíresebb fürdõvárosába, Karlovy Varyba utazunk. A fürdõváros központja a fenséges oszlopcsarnok, a Mlynska kolonádok, mely épület nem kevesebb, mint 4 forrást rejt. Majd a piactér környéki mûemlékek megtekintése (Mária Magdolna-templom, pestisoszlop), melyek ma is az Osztrák-Magyar Monarchia pompáját elevenítik fel. Visszaérkezés Prágába az esti órákban. Fakultatív vacsora a szállodában.

 

Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

 

5. nap: Reggeli után rövid városnézés a dél-morvaországi Telčben, az óváros megtekintése, mely az UNESCO világörökség része. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

 

2024.05.23 - 27. 

Betelt

2024.10.23 - 27. TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! Az ár tartalmazza az összes adót! Társításra vár egy hölgy utas! 8 HELY!

359 EUR  (146 971 HUF) /fő

 

Felárak

Félpanziós felár

90 EUR/fő/4 vacsora

Egyágyas felár (Részletek)

130 EUR/fő

Felnőtt pótágykedvezmény

20 EUR/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 4 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- az idegenforgalmi adót

- az idegenvezető  költségeit

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat

- a fakultatív kirándulást Karlovy Vary-ba és Loketbe 40 EUR/fő + belépők

- a fakultatív hajókirándulást a Moldván, ebéddel 28 EUR/fő         

- a 3%-os sztornóbiztosítást                               

 

Helyszíni belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak): CZK/fő

Cesky Krumlov Vár 280,00

  - 65 év felett 220,00

Hluboka Vár 280,00

  - 65 év felett 220,00

Prága

Várnegyed (kombinált jegy + helyi idegenvezető)

 

(Királyi Palota, Arany utcácska, Szt. György bazilika,

 

Szt. Vitus székesegyház, Dalibor-torony)

 

520,00

 

  - Nyugdíjas (65 év felett), Gyermek (6-16 évig) 420,00

Karlovy Vary sikló 130,00

Loket Vár 220,00

  - 65 év felett 190,00

Indulás:2024.október 23.
Indulás:2024.október 27.

Foglalás

Prága és a dél-csehországi kastélyok kirándulással Karlovy Varyba