Keresés
HÍRLEVÉL

Nápoly és a Sorrentói félsziget

Partnerirodáink kínálatából

Ár:194.700Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2021.szeptember 20-26.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

1. nap Ausztrián át utazás Itália felé. Útközben rövid megálló Bolognában, ahol felkeressük a Szent Petronio-bazilikát, az egyetem központi épületét, a híres ferde tornyokat és benézünk az ízek utcájába, ahol a bolognai finomságok csábítanak bennünket egy kis kóstolóra. Szállás Firenze környékén. ( 1 éj )

 

2. nap Reggeli után továbbutazás a Nápolyi-öbölhöz. Kora délután érkezünk Nápolyba, először buszos, majd gyalogos ismerkedés a város nyüzsgő életével. Ez a milliós város a Kettős Királyság egykori székhelye, így lenyűgöző emlékeit mi sem hagyhatjuk ki – királyi palota, I. Umberto Galéria, San Carlo Színház, Castel Nouvo, Castell dell’Ovo és még sok egyéb mást. Szabadidőt követően elfoglaljuk a szállásunkat a Sorrentói-félszigeten (4 éj)

 

3. nap FAKULTATÍV NAP Európa egyik természeti érdekességéhez, az 1200 m magas Vezúvhoz utazunk. Vulkáni kúpja Nápoly jelképévé vált. Utazás autóbusszal a hegy oldalára épült települések érintésével. Az utolsó kitörések nyomai végigkísérnek utunkon egészen a parkolóig. Innen gyalogosan lehet már csak feljebb jutni. Lélegzetelállító kilátás nyílik a széles Nápolyi-öbölre, az előttünk található szigetvilágra, az egykori szupervulkán kráterére. Délután helyi idegenvezetővel fedezzük fel Pompei ásatását. Majdnem 2000 éve a Vezúv kitörése vastag hamuréteggel fedte a várost, így maradhattak meg terei, utcái, házai sok-sok apró részletével. Bepillantást nyerhetünk az egykori város életébe, mintha visszarepülnénk a múltba.

 

4. nap FAKULTATÍV NAP Egész napos kirándulás a világ egyik legszebb szigetére, Caprira. Lehetőségünk nyílik egy sziget körüli hajózásra. A Monte Solaro-hegy teraszaira épült Anacapriban felkeressük Axel Munthe villáját. Gyűjteménye ma felbecsülhetetlen értékű. A kis utcákon üzletek sora kínálja a környéken termett citromból készült likőrt, a limoncellot. Tiszta idő esetén érdemes felmenni a Solaro-hegy tetejére egy körpanoráma kedvéért. Capriban séta a belvárosban, majd rövid szusszanás az Augustus kertjében, gyönyörű kilátással a sziget töredezett, leszakadó partvonalára. Késő délutáni órákban visszatérünk a szárazföldre.

 

5. nap Egész napos kirándulás Amalfi partvidékén. A széles Salernói- öböl mentén a világ egyik legismertebb panoráma útja vezet Amalfiba. Útközben megállunk egy fotó kedvéért, majd továbbutazás a Grotta dello Smeraldo cseppkőbarlangjába. Nevét a vízen átszűrődő napfény smaragdzöld színéről kapta. Innen Amalfiba megyünk, mely egyben a partvidék központja is. Gazdagságát a papírgyártásnak és kereskedelmi kapcsolatainak köszönhette. Erről tanúskodik a katedrális impozáns épülete is, ahol Szent András ereklyéit őrzik. Utána felemelkedünk a sziklapart szűk utcáin Ravelloba, felkeresni a középkor egyik legnevesebb családjának villáját – Villa Rufolo. Napunkat ebben a kis hangulatos hegyi városban zárjuk. Vissza a szállodába.

 

6. nap Mielőtt elhagynánk egészen a volt Nápolyi Királyság területét, Casertaba indulunk. Ez a világörökségi helyszín több kinccsel is rendelkezik, mi a királyi palotát tekintjük meg. A „olasz Versailles-nak” is nevezett palota filmforgatások helyszíne is volt. A királyság hatalmát olyan reprezentációs termek mutatják, mint a Nagy Sándor-terem, Mars-terem, a Trónterem. Emellett bejárjuk a magánlakosztályok egy részét is. Útközben Firenze felé felkapaszkodunk a Monte Cassino tetején a második világháború után újjáépített kolostorhoz. Szállás Firenze környékén (1 éj)

 

7. nap Utazás hazafelé, rövid látogatással Ferraraban – az Este-család egykori székhelyén. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 194 700 Ft/fő

 

Egyágyas felár: 57 600 Ft/fő

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

az autóbusz költségei, szállás félpanzióval, kísérő idegenvezető díja, útlemondási biztosítás, audio-guide használat

 

A részvételi díj NEM tartalmazza:

belépődíjak, idegenforgalmi adó, fakultatív kirándulások díját, BBP – Betegség-, baleset- és a poggyászbiztosítás. Ennek megkötése szerződéskötési feltétel. Ez alól kivétel, ha az utas írásban nyilatkozik, hogy rendelkezik utasbiztosítással az adott időszakra

 

Belépődíjak: 43 EUR/fő (tájékoztató jellegű, 2020-as ár)

 

Fakultatív program, min. 15 fő jelentkezése esetén:

 

3.nap Pompei – Vezúv: 45 EUR/fő, belépők: 25 EUR/fő

 

4.nap Capri: 95 EUR/fő, belépők: 38 EUR /fő

 

 

Szállás: 3*szálloda, 2-3 ágyas szobákban

 

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

02:50 óra       Budapest, Puskás Aréna bejárattal szemben, Dózsa György út

 

03:00 óra       Kongresszusi Központ parkoló, Jagelló u. 1-3.

 

04:30 óra       Győr, Városháza oldala-járdasziget

 

05.00 óra       Csorna, Kórházzal szemben lévő buszmegálló 

 

05:20 óra       Kapuvár, Spar (volt Plus) parkoló

 

05:35 óra       Fertőszentmiklós elkerülő buszmegálló

 

06:00 óra       Sopron, Gysev pályaudvar, Spar oldala

 

Indulás:2021.szeptember 20.
Indulás:2021.szeptember 26.

Foglalás

Nápoly és a Sorrentói félsziget