Keresés
HÍRLEVÉL

Nápoly és a Sorrentói félsziget gyöngyszemei

Repülős utazások|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:289.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2023.augusztus 26-30.
Utazásautóbusz
ElhelyezésHotel
Ellátásfélpanzió

 

1. nap: Indulás autóbusszal a bécsi reptérre (Schwechat) a délelőtti órákban Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Elutazás Bécsből az Austrian Airlines légitársaság délutáni járatával. Transzfer a Sorrentói-félszigeten található szállodába. Vacsora, szállás (4 éj).

 

2. nap: Reggeli után a világ legrégebben megmaradt ókori romvárosát, Pompejt keressük fel, melyet a Vezúv pusztított el i. sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. Ezután kirándulást teszünk a „gyilkos tűzhányónak” nevezett Vezúvhoz, amely a világ egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánja. Autóbusszal 1000 m magasságig jutunk fel, majd gyalogosan a kráterig. A tűzhányó megmászása során elképesztő kilátás nyílik a nápolyi-, illetve Sorrentói-öbölre. A délután folyamán marad idő egy kis strandolásra is a tengerparton.

 

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a világhírű Amalfi partszakaszon. Utunk a kék szalag útvonalon halad, mely Olaszország talán legfestőibb partszakaszának mondható. Ennek minden egyes pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Rövid fotószünet Positano város kilátójáról. Ez az ún. „függőleges” város két hegy közé épült be, így látványa csodaszép. Positanoból hajóval utazunk Amalfiba, ahol a világhírű Szent András katedrálist tekintjük meg a Paradicsom kerengővel. Amalfiból felemelkedünk a sziklapart szűk utcáin Ravelloba, ahol felkeressük a középkor egyik legnevesebb családjának villáját, a Villa Rufolo-t. (A program ára közlekedéssel és belépőkkel 80 Euro/fő – jelentkezéskor foglalni kell). 

 

4. nap: Reggeli után fakultatív hajókirándulás a fény, a virágok és az illatok szigetére, a csodálatos Caprira, gazdag programmal. A sziget körbehajózása után a Solaro-hegy tetejére épült Anacapriban, Axel Munthe San Michele-villáját keressük fel, melynek gyűjteménye ma is felbecsülhetetlen értékű. Anacapri kis utcáin üzletek egész sora kínálja a citromból készült likőrt, a limoncellót. Innen kisbuszokkal Capri felsőváros bejárására indulunk: Corso, hangulatos terek, Via Krupp panorámás sétaút, Augustus díszkert – kilátással a híres Faraglioni sziklákra. Szabadidő, rövid fürdőzési lehetőség, majd visszahajózás a Sorrentói-félszigetre. (A kirándulás ára közlekedéssel és belépőkkel 130 Euro/fő – jelentkezéskor foglalni kell)

 

5. nap: Reggeli után indulás Nápolyba. Autóbuszos városnézés: Castel Nuovo, Santa Lucia negyed, Castel dell’Ovo, majd a Posillipo-kilátó – ahonnan páratlan panoráma nyílik az öbölre, a Vezúvra, Caprira és Sorrentóra. Ezután gyalogos városnézés következik, megnézzük a Dómot, ahol San Gennaro ereklyéit is őrzik. Hangulatos sikátorokban sétálunk, melyeknek több magyar vonatkozása is van. Sétánk során eljutunk a Betlehemesek utcájába, majd a mai központban az Operaház, a Királyi Palota és a Spanyol negyed felkeresése következik. A kora délutáni órákban elfogyaszthatunk egy tipikus nápolyi pizzát is, majd transzfer a repülőtérre. Érkezés Bécsbe az esti órákban, majd autóbuszos transzfer Szombathelyre.

 

Utazás: repülőgéppel (kézipoggyász: fejenként 1 db max. 8 kg-os, feladott poggyász: fejenként 1 db max. 23 kg-os poggyász)

Szállás: Sorrentói-félszigeten hotel****(4 éj) 

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban (fürdő, WC, telefon, tv) 

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 54.900 Ft/fő 

 

 

 

Részvételi díj: 289.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet illetékkel és adókkal , a helyi transzfert a reptér – hotel – reptér útvonalon, a szállást félpanzióval és idegenforgalmi adóval, az idegenvezetést és a sztornóbiztosítást. 

A részvételi díj nem tartalmazza az autóbuszos transzfert a schwechati reptérre és vissza (19.900 Ft/fő) a fakultatív kirándulások árát a belépőkkel és közlekedéssel (autóbusz, hajó), a 2. és 5 nap belépőit (kb. 45 Euro/fő), a BBP biztosítást COVID fedezettel (3.500,- Ft/fő; 65 év felett pótdíjas)

 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Indulás:2023.augusztus 26.
Indulás:2023.augusztus 30.

Foglalás

Nápoly és a Sorrentói félsziget gyöngyszemei