Keresés
HÍRLEVÉL

Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék - a keukenhofi tulipánparkkal - Szombathelyi felszállással

Társasutazásaink

Ár:184.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágBelgium / Hollandia / Luxemburg
Időpont2021. április 23-30.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora59900 Ft /fő /7 vacsora

„Három kis ország Nyugat-Európa szívében. Kicsik ugyan, de mégis HATALMASOK” – röviden így lehetne a Benelux-államokat jellemezni. Csatornákkal átszelt ódon kis városok és csupa üveg ipartelepek, forgalmas világkikötôk és kis halászfalvak, gótikus katedrálisok és kereskedôházak, nyüzsgô üzletutcák és álmodó grachtok, múzeumok, facipôk és szélmalmok, homokdûnék, moseli bort termô szôlôhegyek, flamandok és vallonok, szigetlakó frízek és sajátos németet beszélô luxemburgiak. Érdekes városok, tájak, emberek, szokások. Ennyi minden mást, újat, érdekeset nyújt az utazás a Benelux-országokban: Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban.

Program

 

 

 

 

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbôl, az OMVbenzinkúttól. Utazás Ausztrián és Németországon keresztül rövid pihenôkkel. Tranzitszállás Németországban (1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás a festôi Közép- Rajna vidékén. Utunk elôször Rüdesheimbe vezet, ahol egy hajókirándulás során, meseszép tájba illeszkedô romantikus várakban, kastélyokban gyönyörködhetünk. Majd ismerkedés Luxembourggal, melyet Észak Gibraltárjának is neveznek. Délután átkelés az Ardennek erdô borította vidékén, Belgiumba.  Szállás Brüsszel környékén (3 éj).

3. nap: Reggeli után látogatás a Napóleon bukását jelentô waterlooi csata emlékhelyére. Ezt követően Brüsszel, az egyesült európai fôváros nevezetességeinek felfedezése (Királyi Palota, Parlament, Manneken Pis, Grand Palace, Mini Europa park, stb.), illetve kirándulás Laeken városrészbe, ahol a csoport a Heysel stadiont, az Atomiumot és a Kínai pagodát nézi meg. A látnivalók megtekintése után szabadidõ, vásárlási lehetõség.

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Flandria két gyöngyszemének, Gent és Brugge mûemlékeinek gazdag paradicsomába. Délelôtt barangolás az Észak Firenzéjének is nevezett Gent nevezetességei között. A középkor egykor leggazdagabb és legerősebb európai városa valaha az Alpoktól északra fekvő területek második legnagyobb városaként létezett, Párizs után. A gazdag történelmi múlt hatásai máig jól láthatóak, és megtekinthetőek az impozáns templomok és gazdag kereskedőházak felkeresésével. Az egész városközpont is ebben a hangulatban lett helyreállítva, így egész Gent egységesen, egy virágzó késő-középkori városként él és lélegzik. Délután látogatás a csatornákkal átszôtt, Velence lagúnáit idézô Brugge-be, mely egykor egész Flandria fôvárosa volt. Lehetôség nyílik egy hangulatos hajókirándulásra is a csatornák világában. Ezt követôen szabadprogram, vásárlási lehetőség. 

Figyelem! A fakultatív kirándulást már jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után séta Bramant tartomány székhelyén, Leuven hangulatos utcáin. Majd  látogatás Mercator és Rubens városában, Antwerpenben, Belgium második legnagyobb városában. Ma Európa egyik legnagyobb kikötôvárosa, gyémántmûvessége pedig világhírû. A 16. századi gazdag kereskedők és manufaktúrák házai ma is jól tükrözik gazdagságát. Délután látogatás a keukenhofi tulipánparkba, melyet a világ legnagyobb virágoskertjének neveznek. A 32 hektárnyi területű parkban 7 milló virághagymát ültetnek el, a tavasz valamennyi hirnőkét megtalálhatjuk itt, illatozó jácintot, színpompás krókuszt, nárciszt, rhodondendront, és természetesen a tulipánt, melyből több mint 100 fajtát csodálhatunk meg. Szállás Hága környékén (2 éj). 

6. nap: Reggeli után a különleges sloteni szélmalom megtekintése. Az 1847-ben épült szélmalom a mai napig működő malom. Vezetés keretén belül megismerhetjük történetét, működését, a víz elleni harcát a mélyföldön. Megtudhatjuk, hogy vízpumpának használják és nem őrlésre, továbbá múzeumként is funkcionál. Továbbutazás Hollandia második fôvárosába, Amszterdamba. A 60 csatornával és 90 szigeten épült város méltán érdemelte ki az Észak Velencéje nevet. (Dam tér, királyi palota, koronázótemplom, mérlegház, Rijksmúzeum, hajókázás a csatornákon, piroslámpás negyed stb.) Délután a holland parlament székhelyének, Hága nevezetességeinek megtekintése (Plein, Ridderzaal, Binnenhof, Beatrix királynõ rezidenciája, régi városháza, Nemzetközi Bíróság). 

Figyelem: a Rijks múzeum belépőjegyét már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott helyek)!

7. nap: Reggeli után látogatás Delftbe, melyet Hollandia egyik gyöngyszemének neveznek. Igazi látványosságot a várost átszelő sok-sok csatorna jelenti, illetve innen származik a hagyományosan kézzel festett kék fajansz, mely Delfnek világhírt teremtett. Ezt követôen látogatás Goudába, Hollandia egyik legragyogóbb kisvárosába (városháza, fôtér, mázsaház). Továbbutazás Németország felé rövid pihenôkkel. Tranzitszállás Németországban (1 éj).

8. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián át rövid pihenôkkel, érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet! Figyelem!

Elhelyezés: Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban, Belgiumban (3 éj): ízlésesen berendezett, 2 ágyas szobákban, fürdô-WC, telefon, Sat–TV, Hollandiában (2 éj): ízlésesen berendezett, 2 ágyas szobákban, fürdô–WC, telefon, Sat–TV

Ellátás: Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás: Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség: Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely   

Félpanziós felár: 59.900 Ft/fő/7 vacsora

Egyágyas felár: 69.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:az autóbusz költségeit, a 7 éjszaka szállást, reggelivel, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, az idegenvezető költségeit és az idegenforgalmi adót 5.000,-Ft/fő

A részvételi díj NEM tartalmazza:a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap, a belépődíjakat és a hajójegy árát, a fakultatív kirándulást Gent-Brugge-be: 14 900 Ft/fő, a Rijks-múzeum belépőjét: 8 900 Ft/fő

 

 

 

Indulás:2021. április 23.
Indulás:2021. április 30.

Foglalás

Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék - a keukenhofi tulipánparkkal - Szombathelyi felszállással