Keresés
HÍRLEVÉL

Montenegroi nyaralás a Kotori-öbölben

Partnerirodáink kínálatából

Ár:189.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágMontenegro
Időpont2021.szeptember 5-12.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

2021. szeptember 5-12.

Felszállás:

04:00 óra, Győr, városháza oldala buszmegállóból

05:30 óra, Sopron, GYSEV pályaudvar elöl

06:45 óra, Szombathely, vasútállomás (gazdabolt) elöl

07:15 óra, Körmend, OMV benzinkút 86-os úton

1. nap –Indulás Magyarországról, utazás Horvátországon keresztül, érkezés Szarajevóba, városnézés a keleti és nyugati kultúrát ötvöző fővárosban, a gyönyörűen helyreállított óvárosban (Császár dzsámi, szerb templom…). Vásárlási lehetőség a török bazársoron. Szállás Szarajevó környékén (1 éj).

 2. nap – Reggeli után továbbutazás, majd városnézés Mostarban: a Világörökség részét képező Öreg Híd, Szent Péter és Pál templom és Karaðoz bég dzsámijának megtekintése, séta a hangulatos óvárosban. Utazás a Neretva csodálatos völgyén keresztül a Kotori-öbölhöz. Az öböl bejáratánál, Herceg Novi városában a szállás elfoglalása. A városka nyüzsgő tengerparti promenáddal, programokkal, szórakozási lehetőségekkel, boltokkal és hangulatos teraszos óvárossal rendelkezik, amelyet maga a Vár és várfalak ölelnek körbe. A szállás középkategóriás, tengerparthoz közeli szálloda (5 éj).

3-4. nap –Egész napos szabadprogram, kikapcsolódás és fürdés az aprókavicsos, szépen kiépített és kellemes strandon. Fakultatív félnapos hajókirándulás: a hajó kiköt a csodás Kékbarlangnál, a hajóról be lehet úszni a barlangba! Továbbá kikötünk egy bájos, aprókavicsos strandnál, fürdési és ebédelési lehetőség. Szállás ugyanott.

5. nap –Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív egész napos kirándulás autóbusszal a Kotori öbölbe. Utazás Budvára, mely hangulatos óvárosa egy félszigeten fekszik, szűk utcái és terei történelmi épületeket és templomokat rejtenek. Fürdési lehetőség a várfal tövében kialakított városi strandon. Továbbutazás Kotor városába a hegyvidéken keresztül, panoráma fényképezés a Kotori öbölre. A várost több száz éves várfal veszi körül, melynek falain belül séta a régmúlt korokat idéző szűk utcákon. Kotor a Világörökség részét képezi. Szállás az előző helyen.

6. nap –Szabadprogram, vagy félnapos fakultatív kirándulás Dubrovnik városába, az Adria Királynőjének nevezett városba. Óvárosa az UNESCO Világörökség része, séta az óvárost körülvevő várfalon, ismerkedés a főbb látnivalókkal (Onofrio kút, Szt. Balázs templom, Sponza Palota, Stradun a főutca, kikötő…). Szabadidő. Visszautazás a szállásra.

7. nap –Reggeli után csodálatos horvát természetvédelmi tájon utazunk Split egyedi hangulatú városába: az egykori császári palota mintha díszletként emelkedne a tengerparton. Séta a Diocletianus palota épületrészei- romjai között, Szent Doimus székesegyház, óváros, majd rövid szabadidő. Továbbutazás, esti séta Trogir belvárosában, amit a helyiek szabadtéri múzeumnak is neveznek, a város szintén a Világörökség része. Tranzitszállás Trogir környékén (1 éj).

8. nap –Reggeli után látogatás Winnetou nyomában, a Krka- vízeséshez. Fő látványossága a nagy vízesés, a Skradinski buk, mely Európa egyik legszebbje, 17 kisebb-nagyobb vízesésből áll. Séta a Nemzeti Parkban, lehetőség szerint fürdés. Utazás hazafelé, érkezés az indulási helyekre a késő esti órákban.

 

Részvételi díj:           189.000 Ft/fő

 

Egyágyas felár:         65.000  Ft

 

Ellátás:                    félpanzió (7 alkalommal vacsora)

 

Belépők:                  kb. 15 €/fő + 300 HRK/fő + IFA

 

Fakultatív hajókirándulás a Kotori-öbölben: 10.000 Ft/fő

 

Fakultatív kirándulás Kotori-öböl, Budva: 16.000 Ft/fő + kb. 10 €/fő

 

Fakultatív Dubrovnik kirándulás: 18.000 Ft/fő + kb. 200 HRK/fő

Indulás:2021. szeptember 5.
Indulás:2021. szeptember 12.

Foglalás

Montenegroi nyaralás a Kotori-öbölben