Keresés
HÍRLEVÉL

Kirándulás a Dunakanyarba-Visegrád, Esztergom hajózással Szentendrére-Új program!!!

Belföld|Belföldi utazások, túracsomagok|Egynapos útjaink|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:14.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2020. szeptember 6.
Utazásautóbusszal

Program: 

Indulás Szombathelyről (MMIK parkoló) a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Visegrádra, mely szó szerint magas várat, fellegvárat jelent, és több, mint ezer esztendeje a magyar és az európai történelem egyik legkiemelkedőbb helye. Visegrádon először a Fellegvárat látogatjuk meg, ahonnan páratlan szépségű fotókat készíthetünk a Dunakanyarról. 

A Fellegvárhoz az ország legszebb autós panorámaútja vezet, amelyen számos látnivaló tárul a szemünk elé. A vár a Visegrádi-hegység festői vidékén magasodik, a Vár-hegy 328 méter magas csúcsán. A kettős várrendszert IV. Béla király építette. Az évszázadok során több alkalommal is itt őrízték a Szent Koronát a koronázási ékszerekkel. A Fellegvár megtekintése után a visegrádi királyi palotához utazunk, mely a középkori  Magyarország egyik legnagyobb és legpompásabb épületegyüttese volt. Visegrád közel egy évszázadon keresztül (1323-1408) a magyar királyok hivatalos székhelye volt. Gyönyörű a márványkút, amelynek csobogását hallgatva mintha újra átélnénk a történelmet. Külön érdemes kiemelni a palota fügefákal betelepített és korhű konyhakerttel kiegészített középkori kertjét. 

Visegrád után a Dunakanyar kapujának is nevezett Esztergomba utazunk. A város az Árpád-korban Magyarország fővárosa volt, ahol Géza fejedelem fia a későbbi Szent István született, akit itt is koronáztak királlyá 1001. január 1-én, aki itt alapította az esztergomi érsekséget, amely a mai napig a magyar katolikus egyház központja. Esztergomba érkezve Magyarország legnagyobb egyházi épületét, a magyar katolikus egyház főszékesegyházát tekintjük meg, melynek legfőbb ékessége a Bakócz-kápolna. A Bazilika Európa ötödik legnagyobb bazilikája, mely Magyarország legnagyobb egyházi, az ország legmagasabb épülete (118 méter hosszú és 49 méter széles, a kupolánál belülről 71 méter magas, átmérője 33 méter). A most látható bazilikát 1856. augusztus 31-én szentelték fel, a ceremónián Ferenc József is részt vett. A felszentelésre írta Liszt Ferenc az Esztergomi misét, amelyet maga vezényelt a bemutatáskor. Tiszteletünket tesszük Mindszenty József bíboros hercegprímás sírjánál, majd a kincstár nevezetességeivel ismerkedünk. Sétálunk a várnegyedben, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a Mária Valéria-hídra. 

A esztergomi program végén hajóra szállunk, és Szentendréig hajózva gyönyörködhetünk a meseszép tájban. Szabadidő, séta a városban, majd indulás hazafele. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban. 

 

Részvételi díj: 14.900,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, az idegenvezetés költségét. 

A részvételi díj nem tartalmazza várható belépők és hajózás költségét ( kb. 8.000,-Ft/fő).

Indulás:2020. szeptember 6.

Foglalás

Kirándulás a Dunakanyarba-Visegrád, Esztergom hajózással Szentendrére-Új program!!!