Keresés
HÍRLEVÉL

Erdélyi - Székelyföld

Társasutazásaink|Társasutazásaink|

Ár:129.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágRománia
Időpont2023.augusztus 15-19.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 - 3 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Szombathelyről, az MMIK parkolóból. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Nagyváradra a délutáni órákban. Nagyváradon a Szent László emlékeket keressük fel. A Szent László Székesegyház és az Egyháztörténeti Kiállítás (Szent László hermája) megtekintése után rövid autóbuszos és gyalogos városnézés következik Nagyváradon, majd továbbutazás egy megállással a Királyhágón. Vacsora, szállás Kolozsvár környékén (1 éj).

 

2. nap: Reggeli után indulás a „kincses városba”, Kolozsvárra. Városnéző séta a történelmi belvárosban: Babes-Bolyai Egyetem, a Farkas utcai református templom, Szent György szobor, Mátyás király szobra, Szt. Mihály-székesegyház, Mátyás király szülőháza. Kora délután továbbutazás Marosvásárhelyre. Rövid városnézés és a Kultúrpalota meglátogatása. Vacsora, szállás Székelyudvarhelyen (3 éj).

 

3. nap: Reggeli után Parajdon meglátogatjuk a sóbányát, majd Szovátafürdőre utazunk. Séta a Medve-tó körül. Kora délután vásárlási lehetőség Korondon. Korondi programunk után Farkaslakán felkeressük még Tamási Áron sírját, ezután megállás Szejkefürdőn Orbán Balázs síremlékénél, továbbá Székelyudvarhely megtekintése is következik (Szoborpark és az egykori piactér). 

 

4. nap: A reggelit követően a Békás-szorosba utazunk. A Békás-szoros, a Keleti Kárpátok legszebb és leghosszabb szurdokvölgye, amely mindenki számára felejthetetlen élményt jelent. Ezután megállás a Gyilkos-tónál, amely a Székelyföld legismertebb és leglátogatottabb természeti csodája. Továbbutazás Csíksomlyóra, ahol a kegytemplomot tekintjük meg.

 

5. nap: Reggeli után Segesvárra utazunk. Útközben Fehéregyházán megállunk a Petőfi Emlékhelynél, az Ispán kútnál. Segesváron megnézzük az ősi szász település legfestőibb középkori várnegyedét, mely a Világörökség része. Indulás hazafele érkezés a késő esti órákban.

 

 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: panzióban 2-3 ágyas, fürdőszobás elhelyezéssel

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő

 

Előfoglalási részvételi díj 2023.02.28-ig: 129.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, a megadott ellátást, az idegenvezetést, a sztornóbiztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: BBP biztosítást (4.500 Ft/fő, 65 év felett pótdíjas), belépőket (kb. 10.000 Ft/fő)

 

Indulás:2023.augusztus 15.
Indulás:2023.augusztus 19.

Foglalás

Erdélyi - Székelyföld