Keresés
HÍRLEVÉL

Varázslatos Erdély - Székelyföldi nagykörút - Szombathelyi felszállással!

Társasutazásaink

Ár:139.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágRománia
Időpont2021. június 10-16.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió


Program

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. A nagylaki határ átlépése után továbbutazás Aradra, ahol megnézzük a Szabadság-szobrot, majd az Aradi vértanúk emlékművét. Ezt követően továbbutazás Vajdahunyadra, a vár megtekintése. Szállás Déván. (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás először Szászföld „fővárosával”, Nagyszebennel ismerkedünk, majd továbbutazunk Berethalomra, a gótikus stílusban épült erődtemplom megtekintése, mely Erdély legismertebb temploma, és e mellett  az UNESCO a Világörökség részévé is nyilvánította. Ezután folytatjuk utunkat Nagy-Küküllő két partján fekvő Segesvárra, ahol megnézzük Erdély legfestőibb középkori várnegyedét, mely a világörökség része, majd séta a hangulatos óvárosban (Nagypiac- kispiac tér, dóm, sétálóutca). Ezt követően Útközben Fehéregyházán megtekintjük a Petőfi Múzeumot, majd továbbutazás a szállásra. Szállás Brassó környékén (2 éj)

3. nap: Reggeli után látogatás Sinaia városába, a romantikus hangulatú park közepén található Peles-kastélyba. Az épület legnagyobb különlegessége a rengetegféle fából készült díszítés. Délután városnézés a meredek, sziklás hegyek által körülölelt, különlegesen szép fekvésű Brassó városában: Fő tér, Fekete-templom, mely a tűzvészben megfeketedett falairól kapta a nevét. Ezt követően a mesebeli Törcsvári kastélyhoz látogatunk el. Visszatérés a szállásra.

4. nap: Reggeli után első állomásunk Kézdivásárhely, az udvarterek és Gábor Áron városa. Városnézés után továbbutazunk a gyimesi csángók vidékére, ahol lehetőség van a híres csángó falvak és a Rákóczi-romvár megtekintésére. A déli órákban pihenőt tartunk Gyimesbükkön, a Deáki panzióban (fakultatív étkezési lehetőség). Ezt követően továbbutazás Csíksomlyóra a kegytemplomhoz, majd Csíkszeredán a Milleniumi templom megtekintése. Továbbutazás a szálláshelyre. Szállás Zetelakán, magyar családoknál (1 éj) .

5. nap: Reggeli után elutazás Székelyudvarhelyre, a város nevezetességeinek megtekintése. Innen Farkaslakára utazunk, ahol Tamási Áron sírját tekintjük meg. A program után Korondra látogatunk, a fazekasság központjába, vásárlási lehetőség. Majd Korond megtekintése után Bucsintető érintésével Gyergyószentmiklóson áthaladva a festői Gyilkos-tóhoz érkezünk, mely kirándulásunk csúcspontja. Ezt követően a Békás-szorost tekintjük meg, részben gyalogosan, részben autóbusszal, majd visszatérünk a Gyilkos-tóhoz. Ezt követően továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz. Szállás Marosvásárhely környékén panziókban. (1 éj).

6. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat Marosvásárhelyre, ahol látogatást teszünk a Telekitékában, a Kultúrpalotában, majd szabadprogram. Továbbutazás Tordára, a sóbánya megtekintése, majd Kolozsvárral ismerkedünk, gyalogos városnézés keretében a legfontosabb látnivalók: Házsongárdi temető, Mátyás király szobra, Szt. Mihály székesegyház, Mátyás király szülőházának megtekintése. Szállás Kolozsvár környékén, panziókban(1 éj).

7. nap: Reggeli utazás a Királyhágón át Nagyváradra. Rövid városnézés: püspöki székesegyház, Szent László hermája, ezt követően hazautazás Magyarországra. Határátkelés Ártándon.Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

A részvételi díj tartalmazza: az autóbusz költségeit, a 6 éjszaka szállást, félpanzióval, a felsorolt programokat, a sztornóbiztosítást, az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza: a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap, a belépődíjakat (kb. 11.000 Ft/fő)


Felszállási lehetőségek: Szombathely, Sárvár

Indulás:2021. június 10.
Indulás:2021. június 16.

Foglalás

Varázslatos Erdély - Székelyföldi nagykörút - Szombathelyi felszállással!