Keresés
HÍRLEVÉL

Tisza-tó és Hortobágy-Új program!!!

Belföld csoportos/egyéni|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:59.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021.június 24-26.
Utazásautóbusz
ElhelyezésHotel 3*
Ellátásreggeli

Felszállásti lehetőség: Szombathely, Sárvár, Mosonmagyarórvár, Győr

 

1. nap: Indulás Szombathelyről az MMIK parkolóból a reggeli órákban. Első állomásunk Matyóföld központjában Mezőkövesden lesz, ahol először megismerkedünk a térség jellegzetes hímzéseivel, szőtteseivel, viseleteivel a Matyó múzeumban. A múzeum látogatások után megtekintjük a Szent László templomot melynek alapjai már a XIII. században álltak az ősi szentély most a templom Mária kápolnája. A 18. században barokk stílusban bővítették, új tornyot 1898-ban, majd az 56-os forradalomban megsérült helyet 1960-ban kapott. A freskóit a város szülötte, Takács István festőművész készítette, az ő munkái az ország több száz templomában fellelhetőek többek között az egri bazilika kupolájában is. Érkezés Poroszlóra, ahol a Vízi sétányon a vizen járás élményével ismerkedhetünk. 1,5 kilométer hosszú fahíd-rendszeren járva, mely körbe fut egy kis belső tavon, elvezet két madár élőhelyhez és egy megfigyelő toronyhoz is, így megismerhetjük a Tisza-tó állatvilágát. Nyáron a vízi világ káprázatos színekben játszik. Szállás Poroszlón (2 éj).

 

2. nap: Reggeli után a Poroszlón található természeti templomba a Tisza tavi Ökocentrumba látokatunk (Szabadidőpark, Főépület, 3D mozi, Hajókirándulás). Itt találjuk Európa legnagyobb édesvízi akváriumát, a Tisza tó és a Tisza összes halfajával, de láthatunk vidra etetést és felmehetünk a hét emelet magas kilátóba is, ahonnan az egész poroszlói medence belátható. A centrum meglátogatása után  szabadidő vagy a vállalkozó kedvűek 2,5 órás motorcsónakos vízitúrán vehetnek részt képzett túravezetővel. A Tisza-tavon több titokzatos hely létezik, melyeket csak vízi úton lehet megközelíteni, ezeken a túrákon a vendégek megismerkednek a tó különleges növény és állatvilágával is.

 

3. nap: Reggeli után utazás a Tisza tavi régió legnagyobb településére Tiszafüredre. Tiszafüred a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és idegenforgalmi központja, a Tisza-tó fővárosa. Rövid belvárosi sétánk során megtekintjük a városházat és a református templomot majd továbbutazunk a Hortobágyi Nemzeti Parkba, mely 1999-től az UNESCO világörökség része. Olyan jellegzetes építészeti emlékek találhatóak itt, mint a Kilenclyukú Híd, a Hortobágyi Csárda és a pásztorvilág életét bemutató Pásztormúzeum épülete. Ellátogatunk a 300 éves múltra visszatekintő Mátai ménesbe, ahol lovas szekéren kocsikázva ismerhetjük meg a régi magyar állatfajtákkal a rackanyájjal, szürke marha gulyával és ménessel. A csikós bemutató közben rácsodálkozhatunk a csikósok és lovaik közti bensőséges kapcsolatra, illetve bepillanthatunk az őseink mesterségét mind a mai napig eredeti formában folytató csikósok mesterségébe. A bemutató után késői ebédelési lehetőség a Hortobágyi csárdában, majd indulás hazafele, érkezés az esti órákban.

 

Utazás: autóbusz

Szállás, ellátás, szolgáltatás:hotel 3*, bőséges svédasztalos reggeli, uszoda, jakuzzi, szauna használat (amennyiben nincs törvény általi korlátozás!) kültéri melegvízű termálmedence használat (0-24 óráig), biliárd, rex, ping-pong, ingyenes Wi-Fi a szálloda területén.

 

 

Részvételi díj: 59.900,-Ft/fő

 

Egyágyas felár: 14.900,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a megadott ellátás a felsorolt szolgáltatások és az idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a BBP biztosítást (200,-Ft/nap/fő), a sztornóbiztosítást 1,5%, az ebéd (igény szerint) és a programhoz tartozó belépők  árát (kb. 15.000,-Ft/fő).

 

Indulás:2021.június 24.
Indulás:2021.június 26.

Foglalás

Tisza-tó és Hortobágy-Új program!!!