Keresés
HÍRLEVÉL

Tavaszvárás Toszkánában a karneváli időszakban

Karneváli ajánlatok|Partnerirodáink kínálatából|Európa|

Ár:149.500Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2021.február 13-19.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

1. NAP:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna – Firenze útvonalon. Szállás Montecatini Termében (6 éj).

 

2. NAP: PISA, VIAREGGIO (KARNEVÁL)

Délelőtt látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák terén található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferde torony (a székesegyház harangtornya). Lehetőség a Dómmúzeum és a tér negyedik értékes építményének, a középkori temetőnek a megtekintésére is.

Délután utazás Viareggióba, ismerkedés a várossal, illetve a színpompás karneváli felvonulás megtekintése. (Figyelem: amennyiben a karneváli felvonulás nem kerül megrendezésre, úgy alternatív programot ajánlunk helyette.)

 

3. NAP: SAN GIMIGNANO, MONTECATINI TERME

A mai napi kirándulásunk során Toszkána egy középkorból itt felejtett kisvárosát, San Gimignanót nézzük meg.

San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra).

Délután visszatérünk a szállodánkba, és ezután idegenvezetőnk egy sétát tesz az érdeklődő utasokkal Montecatini Termében, mely Európa egyik híres fürdővárosa (szép parkok, patinás szállodák és fürdők).

 

4. NAP: SIENA, MONTERIGGIONI

Délelőtt utazás Sienába, Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városába, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel), Olaszország női védőszentjének, Sienai Szent Katalinnak a szülőháza, melynek egyes helyiségeit kápolnákká alakították (gyönyörű freskók) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország talán leglátványosabb középkori tere.

A városnézés utáni szabadidőt követően utazás a Siena melletti Monteriggioni városkába, mely hangulatos olajfa-ligetek között fekszik. A Dante által is megénekelt ősi települést XIII. századi falak és 14 jó állapotban megmaradt őrtorony veszi körül; a maga korában gyakorlatilag bevehetetlen erődítmény volt. Séta a szűk utcák és apró terek világában, majd lehetőség lesz a falakra is felmenni (szép panoráma a környező toszkán tájra).

 

5. NAP: CINQUE TERRE

A Cinque Terre az Olasz Riviéra keleti részén található, egészen közel Toszkánához. Meseszép vidék, a hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegyoldalakon teraszos szőlőskertek, a tengerparton pedig néhány elbűvölő halászfalu. Ezeket a falvakat régen csak hajóval lehetett megközelíteni, el voltak zárva a külvilágtól, ezért is őrizhették meg ősi, évszázadokkal ezelőtti állapotukat. A nap során 3 faluban teszünk sétát: Monterossóban, a Cinque Terre fő településén, Vernazzában, amit a legszebbnek tartanak, valamint a meghökkentő fekvésű Riomaggioréban.

Mivel autóbusszal ezen települések többsége mind a mai napig nem elérhető, ezért vonattal járjuk be őket.

 

6. NAP: FIRENZE VAGY MONTECATINI TERME

Pihenés, szabad program Montecatini Termében, a gyógyfürdőiről híres üdülővárosban.

Fakultatív program:

Egész napos kirándulás Firenzébe, a reneszánsz művészetek „fővárosába”. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a San Lorenzo-bazilika stb. Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére: Santa Croce-templom, Uffizi Képtár.

A fakultatív program ára: 6.900 Ft + esetleges belépődíjak (garantált indulás).

 

7. NAP:

Hazautazás a Firenze – Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

 

 

Figyelem: Toszkána több városában a turistabuszok nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe, ezért egyes helyeken az átlagosnál hosszabb sétákra kell számítani.

 

A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

 

Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.

 

Nincs éjszakai buszozás.

 

Szállás

6 éjszaka egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban.

 

Ellátás

Félpanzió. A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli büfé.

Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.

 

2021. febr. 13-19.149.500 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást félpanzióval, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a programokat, a karneváli belépő árát és a Fehérvár Travel idegenvezetőjét az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Egyágyas felár: 34.000 Ft

Indulás:2021.február 13.
Indulás:2021. február 19.

Foglalás

Tavaszvárás Toszkánában a karneváli időszakban