Keresés
HÍRLEVÉL

Székelyföld gyöngyszemei - Előfoglalási kedvezmény!

Saját szervezésű társasutazások|

Jellemzők
OrszágRománia
Időpont2020. június 14-19.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban a csoport székhelyéről. Utazás rövid pihenőkkel Erdélybe. Útközben Nagyvárad legismertebb nevezetességeit tekintjük meg: püspöki székesegyház, kanonok sor, a fő tér legszebb épületei. Érkezés Szovátafürdőre, a szálláshelyünkre. Vacsora, szállás (5 éj)

2. nap: Reggeli után Parajdra utazunk, ahol látogatást teszünk a híres sóbányában. A parajdi só gyógyhatással bír, valamint rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, ezért nemcsak a tursták, hanem a gyógyulni vágyók is szívesen felkeresik. A program után tovább utazunk Szejkefürdőre, Orbán Balázs kopjafás síremlékéhez, majd Farkaslakán Tamási Áron sírjánál állunk meg. Korondon megismerkedünk a székely fazekassággal, valamint vásárlásra is lesz lehetőség. Visszaérkezve Szovátafürdőre a Medve-tavat sétálhatjuk körül vagy a szálloda wellness szolgáltatásait élvezhetjük.

3. nap: A délelőtti órákban utazás a Gyilkos-tóhoz, amely páratlan látványt nyújt a rozsdás vörös víztükörből meredező fatörzsek csonkjaival és a tó mögötti Kis-Cohárd irdatlan nagy sziklatömbjével. A tónál szabadidő, majd utazásunk következő állomása a Békás-szoros, melyet részben gyalogosan, részben autóbusszal tekintünk meg. Délután wellness a szállodában. 

4. nap: Reggeli után utazás Csíksomlyóra, ahol megtekintjük a kegytemplomot, majd Csíkszeredán meglátogatjuk Makovecz Imre Milleniumi templomát. Csíkszeredán a csíki sörgyárban  sörkóstolóval egybekötött ebédet fogyasztunk el. Ezt követően utazás a gyimesek vidékére: Gyimesbükkön látogatást teszünk a Rákóczi (Bethlen) vár romjainál, valamint az „ezeréves” határnál és emlékhelynél. 

5. nap:  Utazás Segesvárra, ahol megnézzük Erdély legfestőibb középkori várnegyedét, mely a világörökség része, majd az óváros látnivalóit keressük fel (Nagypiac-kispiac tér, dóm, sétálóutca).  Útközben Fehéregyházán megállunk a Petőfi Emlékhelynél, az Ispán kútnál. Székelyudvarhelyen a legfontosabb látnivalókat keressük fel: Vasszékely szobor, Hősök parkja, főtér nevezetességei. Délután wellness program a hotelben.  

6. nap: Reggeli után hazaindulás rövid pihenőkkel. Útközben megismerkedünk Kolozsvár, a „kincses” város nevezetességeivel: Szent Mihály templom, Fő tér palotái és nevezetes épületei, Mátyás király lovasszobra és szülőháza. Érkezés a csoport székhelyére a késő esti órákban. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Sovata Ensana Health Spa Hotel****  - Szovátafürdő 

Szolgáltatások: úszó-, sós- és élménymedence, pezsgőfürdő, Kneipp taposó, gyerekpancsoló, finn-szauna, gőzszauna, infraszauna, aromaszauna, merülő medence,  pihenőszoba, fitneszterem 

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora) 

Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő 

Előfoglalási részvételi díj 2020. február 15-ig: 139.900,-Ft/fő

Részvételi díj 2020 február 15.után: 149.900,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást, az ellátást és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (3.500 Ft/fő), és a belépők árát (kb. 15.000 Ft/fő)

 

Indulás:2020. június 14.
Indulás:2020. június 19.

Foglalás

Székelyföld gyöngyszemei - Előfoglalási kedvezmény!