Keresés
HÍRLEVÉL

Szász-Svájc-Drezda kirándulás

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:94.800Ft/fő
Jellemzők
OrszágNémetország
Időpont2021.június 17-21.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2-3 ágyas szoba
Ellátás1 és 4. félpanzió, 2. és 3. napon reggeli ill. fak. félpanzió

 

CSEHORSZÁG – HRENSKO (falu Cseh-Svájcban)- PRAVCICKA BRÁNA (PREDISCHTOR) KŐKAPU – SZÁSZ-SVÁJC - BASTEI KŐHÍD (az Elba folyó fölött) –DREZDA –PILLNITZ -MEISSEN –PIRNA – CSEH-SVÁJC

1. nap, június 17. (csütörtök): Gyülekező és indulás korán reggel, megbeszélt helyen és időben, az utasok lakhelyének közvetlen közeléből. Folyamatos utazás pihenőkkel Rajka határátkelő felé, majd Szlovákián keresztül érkezés az Elba és Moldva folyók, valamint Cseh-Svájc közelében lévő vidéki hotelbe*** Vacsora, szállás. Elhelyezés komfortos tus/WC-s szobákban az utasok igénye szerint. Vacsora után szabadidő, séta a szálláshely festői környékén.. (1. éjszaka)

2. nap, június 18. (péntek): Reggeli után utazás tovább az Elba völgyében Cseh-Svájc legismertebb és leglátványosabb nevetetessége, a Pravcicka Brána (Prebischtor) felé. A Cseh Nemzeti Parkban haladva csodálatos természeti tüneményekben gyönyörködhetünk. A gigantikus méretű homokkőhidat az Elba partján fekvő Hrensko faluból indulva érhetjük el, felfelé haladva kb. másfél, visszafelé egy órás sétával. (Akiknek megterhelő a túrázás, a faluban, a Kamenice folyó partján rengeteg látnivalót találhatnak) Délután érkezünk az Elba fölött magasodó  Bastei sziklái közelébe. A sziklákat összekötő híd a Szász-Svájc Nemzeti Park jelképe. Autóbusszal 5-600 m-re tudjuk megközelíteni a kilátót. A sziklák káprázatos panorámát nyújtanak. A kora esti órákban érkezünk „Észak Velecéjébe”, Drezdába. Vacsora, szállás hotelben. (2-3. éjszaka)

3. nap, június 19. (szombat): Drezda: gyalogos és autóbuszos városnézés helyi idegenvezetővel – Óváros, Zwinger, Freuenkirche, Semper Operaház, „Fejedelmek vonulása” mozaik csempefal, Brühlsche Terasse, Katolikus katedrális. Kora délután Meissenbe indulunk- városnézés és látogatás a porcelán manufaktúrában. Vacsora után fakultatív program: séta az esti Drezdában.

4. nap, június 20. (vasárnap): Délelőtt a drezdai városnézés folytatása: Grünes Gewölbe (Kincseskamra), „Kék csoda” híd. Az Elba partján épült kastélyok megtekintése autóbuszból, hajókirándulás az Elbán. Pillnitzben látogatás a szerelmes fejedelmek kastélyában, majd séta a kastély csodaszép parkjában. Ezután búcsút veszünk Drezdától, és a műemlékekben gazdag Elba-pari kisvárosba, Pirnába utazunk. A városnéző séta után  csehországi szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap, június 21. (hétfő): Reggeli után hazafelé indulunk. Folyamatos utazás pihenőkkel. Érkezés lakóhelyünkre az esti órákban

6. .Részvételi költség: 94.800.-Ft, mely tartalmazza a szállásokat, a félpanziót, az útiköltséget és az idegenvezetést. Nem tartalmazza az utasbiztosítást (kötelező), a belépőket és az idegenforgalmi adót. Az ár legkevesebb 32 fizető utas esetén értendő. A kirándulást kisebb létszámmal is megrendezzük.

7. .Ellátás: az 1. és 4. napon félpanzió, a 2. és 3. napon reggeli (fakultatív vacsora)

8. Érdeklődés: Veress Antal ny.tanár 66/280-140; 30/648-00-50;  tetura@freemail.hu, tonibacsi2244@gmail.com; Gabbiano Travel Utazási Iroda, tel.: 96/500-509; www.gabbianotravel.hu

9. Megjegyzés: Valószínű, hogy már nem lesznek korlátozások, ha esetleg mégis, a programot későbbi (alkalmas) időpontban megrendezzük.

 

Indulás:2021.június 17.
Indulás:2021.június 21.

Foglalás

Szász-Svájc-Drezda kirándulás