Keresés
HÍRLEVÉL

Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel-PCR teszt nélküli beutazás

Repülős utazások

Ár:1.595.000Ft/10 éj/fő
Jellemzők
OrszágTanzánia,Zanzibár
Időpont2021.február 22-március 6.
Utazásrepülő
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásteljes ellátás ill. all inclusive

Most PCR teszt nélkül utazhatunk Tanzániába, Afrika legjobb légitársasága, az Ethiopian Airlines járataival. Utasaink kényelme és biztonsága érdekében a szafari során maximum 4-5 fő ül egy terepjáróban, biztonságos, jó minőségű szállodákban, safari lodge-okban történik az elhelyezés. 

 

1. A nagy afrikai állatvándorlás, bolygónk egyik csodája, ezt közelről látni életre szóló élmény.

 

2. Ha még szeretné látni a "Kilimandzsáró havát" most kell elindulni, mert egyre fogyatkozik a hóval fedett terület Afrika közepén.

 

3. Zanzibár a "fűszersziget" a béke és boldogság szigete az Indiai-óceán partján ideális hely a túra levezetésére, pihenésre.

 

4. A Serengeti Nemzeti Parkban "ringott" az emberiség bölcsője az Olduvai hasadékban.

 

1. nap: Budapest – Kilimandzsáró

Utazás Budapestről autóbusszal a bécsi repülőtérre, majd menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Tanzániába. Éjszaka a repülőn.

 

2. nap: Kilimandzsáró – Arusha

Érkezés után transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Szabadidő vagy fakultatív látogatás és szafari az Arusha Nemzeti Parkban: A viszonylag kis területű park magába foglalja a Meru hegyet, amely a Kilimandzsáró után Tanzánia második legmagasabb hegye, és a Momella-tavakat. Vadvilága igen változatos, többek között kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák és vízi antilopok találtak itt otthonra. Szállás Arushában (1 éj).

 

Szállás: Planet Lodge 

 

3. nap: Manyara-tó

Reggel utazás terepjárókon a Manyara-tóhoz (kb. 2,5 óra). A nagy hasadék völgy mellett elterülő Manyara Nemzeti Park változatos élőhelyet biztosít az állatvilágnak. Több mint 400 madárfaj egyedeiben gyönyörködhetünk, amelyek közül a flamingók és a pelikánok vonják leginkább magukra az utazók tekintetét. Elefántok, vízilovak, impalák és páviánok élnek a parkon belül, amelyet a fára mászó oroszlánok tettek igazán híressé. Érkezés után ebéd, majd vadles a Manyara-tónál. Szállás a Manyara-tónál (1 éj).

 

Szállás: Kirurumu Manyara Lodge

 

4. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után terepjárókkal a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb nemzeti parkjába indulunk (kb. 4 óra). A Serengeti Nemzeti Park Földünk egyik legszebb (és legutolsó…) afrikai vadonja, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. A parkot északról a kenyai Masai Mara Nemzeti Park, délről pedig a Ngorongoro határolja. Kb. 1,5 millió gnú, 250 000 zebra, valamint számtalan gazella és antilop faj egyedei teszik meg a hosszú utat új legelőket keresve. Érkezést követően ebéd szálláshelyünkön. Délután vadles a Serengeti Nemzeti Parkban. Az „5 afrikai nagyvad” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Szállás a Serengeti Nemzeti Parknál (2 éj).

 

Szállás: Serengeti Serena Lodge

 

5. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után egész napos szafari túrára indulunk a Serengeti Nemzeti Park területén (ebéd hideg csomag). Útközben fakultatív program keretében megtekinthetjük az „emberi faj bölcsőjét”, az Olduvai-hasadékot. A 45 km hosszú, helyenként 90 méter magas meredek oldalfallal koszorúzott szurdokvölgy az ősi emberi leletek kincsestára. A korábbi német kutatásokra alapozva 1929-ben Mary és Louis Leaky itt tárta fel az 1.9 millió éves Homo habilis maradványokat.

 

6. nap: Ngorongoro

Reggeli után felveszzük hideg ebéd csomagunkat, majd utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Területre. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti Park része volt, majd ettől külön választották, így mára a „köröttes területekkel” együtt a mérete meghaladja a 8.000 km2-t. Az Élet Ajándéka (a Ngorongoro jelentése maszáj nyelven) UNESCO világörökségi védelem alatt álló terület. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűzhányó aljában elterülő füves szavannára, ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével a kihalás szélén álló keskenyszájú orrszarvúkat is. Szállás Ngorongoronál (1 éj).

 

Szállás: Ngorongoro Serena Lodge 

 

7. nap: Arusha

Reggeli után szabad program, majd elhagyjuk Ngorongoro területét és továbbutazunk Arusha felé. Ebéd egy helyi étteremben, majd érkezés Arushába, a nap hátralévő részében pihenés. Szállás Arushában.

 

Szállás: Planet Lodge 

 

8. nap: Zanzibár

Reggelink után a repülőtérre indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére. Ismerkedés a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Megismerkedünk a sziget leghíresebb magyar vendége, Teleki Sámuel életével, és innen induló 1887-1888. évi Kelet-Afrika expedíciójával. A délután hátralévő része a pihenésé. Nagy sétát tehetünk az óceánparton, sznorkel vagy búvár felszerelést bérelhetünk. Szállás Zanzibár szigetén, választott szállodában (4 éj).

 

Szállás: Ocean Paradise Resort & Spa 4* vagy Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*

 

9-11. nap: Zanzibár

Az elkövetkező 3 nap folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibárt a béke és boldogság szigetének is nevezhetnénk, az India-óceán fehér homokos partszakasza pedig a világ legszebb tengerpartjai között is megállja a helyét. Fakultatív programlehetőségek a szabad napokon: látogatás Stone Townban; fűszerültetvény látogatás; hajó és búvár kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

 

12. nap: Zanzibár

Reggeli után szabadidő, kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Zanzibár repülőterére. Délután hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn. 

 

13. nap: Zanzibár – Budapest

Érkezés Bécsbe a menetrend szerint, hazautazás Budapestre autóbusszal.

 

 

AZ ÁR TARTALMAZZA:

nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: februárban kb. 255.000 Ft-tól, decemberben kb. 280.000 Ft)

10 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban

a szafari programon reggelit, ebédet és vacsorát (italok nélkül), Arushában reggelit

a tengerparton all inclusive ellátást

a felsorolt programokat és a nemzeti parki belépőket

a helyi transzfereket 6 személyes terepjárókban (max. 5 utas/autó)

a belső repülőjegyet illetékkel

Budapest-Bécs-Budapest transzfert (februárban)

magyar nyelvű idegenvezetést

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

vízum (helyszínen fizetendő) kb. 50 USD

borravalók kb. 90 USD/fő

útlemondási biztosítás 1,5%

 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 

BBP biztosítás

fakultatív programok

egyágyas felár: 210 000 Ft

Zanzibáron 5* szálloda felára kétágyas szobában, 4 éjszakára  (egyágyas szoba lekérésre): 180 000 Ft

 

Indulás:2021.február 22.
Indulás:2021.március 6.

Foglalás

Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel-PCR teszt nélküli beutazás