Keresés
HÍRLEVÉL

Róma az örök város-Szombathelyi felszállással

Társasutazásaink|Európa|

Ár:129.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2021.május 7-12.
Utazásautóbusz
ElhelyezésSzálloda
Ellátásreggeli ill. fakultatív vacsora

 

Elhelyezés:

Tranzitszállásokon: oda:  Velence környékén (1 éj), vissza: Firenze környékén (1éj):  hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hûtõ, széf, wifi, Róma keleti részén (3 éj): hotel***, minibár, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ- WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, minibár (térítés ellenében), wifi

Ellátás:

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. Odaútban a tranzitszálláson csak reggeli

Utazás:

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség:

Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

„Minden út Rómába vezet”– tartja a régi szólás, vélhetôen a Caput Mundinak (a világ fejének) nevezett város nagyságának és fontosságának magasztalásaképpen. Róma utcáin kószálva egyszerre elevenedik meg elôttünk a császárság és a pápaság kora, olyan remekmûveknek köszönhetôen, mint a Colosseum, Forum Romanum, Szent Péter-bazilika, vatikáni paloták. Utunk során megérinti Önöket a történelem szele, amely az örök város minden romjából, minden mûemlékébôl árad.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OVM-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Érkezés a Velence környéki szállásra a délutáni órákban. Este rövid városnézés Velencében (Szent Márk tér, Dózse palota, Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) (1 éj). 

2. nap: Reggeli után továbbutazás az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Megérkezés az olasz fővárosba a kora délutáni órákban.  Helyi magyar idegenvezetõnkkel legelőször a falakon kívüli Szt. Pál Bazilikát telintjük meg, majd a Lateráni Szt. János Bazilika illetve Szent Lépcsõ következik. Szállás elfoglalása Rómában (3 éj). 

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés  helyi magyar idegenvezetõnkkel az antik-reneszánsz Rómában Legelőször az ókori Róma leghíresebb terét, a Forum Romanum-ot tekintjük meg. Ezt követően átsétálunk a város egyik legszebb reneszánsz dombjára, a Capitolium-ra, majd a Velence tér és a Victor Emanuelle-emlékmû következik. A déli órákban felkeressük a híres Trevi-kutat, ahol szabadidő, vásárlási lehetőség, majd séta a Spanyol-lépcsôhöz iletve a Popolotérre. Folytatjuk tovább utunkat Róma legszebb Mária templomához, a S. Maria Maggiore-templomhoz, majd a S. Pietro in Vincoli-bazilikához, ahol Michelangelo híres Mózes szobra áll. A napot  a világ legnagyobb amteátrumával, Colosseummal zárjuk, ahol egykor véres állathajszák és gladiátorküzdelmek folytak. 

Figyelem: a Colosseum+Forum Romanum kombinált jegyet már jelentkezéskor foglalni kell! (korlátozott létszám)! 

4. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetõnkkel látogatást teszünk a  Vatikán  területén, ahol legelőször a világ legnagyobb székesegyházát, a  Szent Péter Bazilikát tekintjük meg, mely több nagy remekmûvet tartalmaz. Ezt követően folytatjuk a barokk Róma megtekintését (Pantheon, Navona tér), szabadidő, majd délután  a híres Vatikáni Múzeumokba látogatunk, mely olyan csodálatos remekmûveket tartalmaz, mint a Raaelo-stanzák, a híres Laokoón-szoborcsoport, a belvederi Apolló-szobor és a világhírû Sixtusi- kápolna. 

5. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Megtekintjük a Santa Croce-templomot, az impozáns dómot (kívülről) és keresztelõkápolnát, a Piazza della Signoria teret és a Ponte Vecchio-t. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik a város panorámájában gyönyörködni a harangtoronyból ill. a kupola tetejérõl, vagy megtekinteni a világhírû Uzi képtárat. Szállás Firenze környékén (1 éj).  Figyelem: az Uzi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

6. nap: Reggeli után rövid városnézés Padovában, Szent Antal városában. A városnézés során a legfõbb nevezetességek (Szent Antal-bazilika, Prato della Valle tér) megtekintése, majd hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OVM-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

Részvételi díjak:

2021.05.07 - 12. 129 900 Ft/fő

2021.06.11 - 16. 129 900 Ft/fő

2021.09.24 - 29. 134 900 Ft/fő

2021.10.22 - 27. 134 900 Ft/fő

Felárak:

Félpanziós felár 22 900 Ft/fő/4 vacsora

Egyágyas felár (Részletek) 35 900 Ft/fő

Felnőtt pótágykedvezmény 3 000 Ft/fő

Egyágyas felár 2021. (Részletek) 39 900 Ft/fő

Félpanziós felár 2021. 23 900 Ft/fő/4 vacsora

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 5 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornóbiztosítást

- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit Rómában (3 napra) és Firenzében

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- a kötelező BBP biztosítást:570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegy árát

- az idegenforgalmi adót Velencében és Rómában

 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Velence      hajóút (retúr) 17,00

Róma Vatikáni múzeumok (belépődíj+ rezervációs költség 26,00

Szent Pál katedrális kerengője 3,00

Colosseum+Forum Romanum (kombinált jegy + rezervációsdíj) 19,00

Firenze Santa Croce-templom 6,00

Uffizi képtár tárlatvezetéssel és foglalással 33,00 18 év alatt 13,00

 

 

 

Indulás:2021.május 7.
Indulás:2021. május 12.

Foglalás

Róma az örök város-Szombathelyi felszállással