Keresés
HÍRLEVÉL

Pünkösdi hétvége itthon-Budapest-Lillafüred-Miskolctapolca-Zebegény-Vác Új program!!!!

Belföld csoportos/egyéni|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:59.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021.május 22-24.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

Felszállási lehetőségek: Szombathely, Sárvár, Mosonmagyaróvár, Győr

Program: 

1.nap: Indulás Szombathelyről az MMIK parkolóból 7:00 órakor. Budapestre érkezésünk után autóbuszos városnézés, majd a Csokoládémúzeumban egy Praliné túrán veszünk részt. Csokoládészökőkút, századfordulós csokoládéboltok és az édesség történelme után vendégeink a finomságok kóstolása mellett pálinkakóstolón is részt vesznek, majd lehetőségük nyílik elkészíteni a saját csokoládéjukat is. A program végén megnézzük az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatát és kedvünkre vásárolgathatunk a mintaboltban Európa legkedveltebb csokoládéiból. Az édes élmények után következő állomásunk  a lenyűgöző, több, mint 700 éves Mátyás templom és a mesébe illő Halászbástya, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Megcsodáljuk a Budai Várnegyed részeként szolgáló Budavári Palotát, mely szintén a Világörökség része és a Duna-parti panorámát meghatározó látványosság. Gyalogos séta a Várkert bazárban, majd visszaszállunk az autóbuszba és a Világörökség részét képező 235 méter magas Gellérthegyre utazunk a Citadellára.

Napunk zárásaként a Millenáris Parkba látogatunk,mely Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkja, háromdimenziós függőkertjével, cseresznyefa-ligettel, erdő-mező-tó hármasával, látványos design-napelemekkel és 355 új fával. A 26 ezer négyzetméter területű Széllkapu jelentősen növeli a főváros zöldfelületeit. Vacsora ,szállás főváros közeli (2 éj).

2.nap: Reggeli után Magyarország egyik legszebb településére Lillafüredre utazunk, ahol a Meseautó című filmből is ismert Palota Szállót tekintjük meg először. A neoreneszánsz stílusú palota és kertje csodálatos látványt nyújt. A szálloda építésekor a Szinva-patakot el kellett terelni, így jött létre a Lillafüredi-vízesés, amely hazánk legmagasabb vízesése. Ezután a Palota Szálló kertje mögött átsétálva az erdei kisvasút megállójához érünk, melyre felszállva egészen Miskolcig utazunk. Utunkat a vonatozás után Miskolctapolca felé vesszük, ahol a barlangfürdővé alakított Tavas-barlangba látogatunk. Barlanglátogatás vagy fürdési lehetőség a természet alkotta csodálatos barlangjáratokban. Az üdítő élmények után utazás vissza a szálláshelyünkre.

3.nap:Reggeli után a Dunakanyar egyik legszebb településére Zebegénybe utazunk. Gyalogos sétát teszünk a főtéren, majd felsétálunk a a Kós Károly kilátóhoz, mely egy könnyű sétával megközelíthető. A Kopasz-hegyen álló emelvényről páratlanul szép panoráma tárul elé. A Kálvária-domb kilátója szemből egy valódi, római kori őrtoronynak látszik. A tervező, Csóka Árpád különös játéka, hogy az építmény alsó része már sokkal inkább egy székelykaput formáz, míg oldalról nézve templomnak is gondolhatnánk. Utolsó állomásunk Vác, ahol megcsodáljuk Magyarország egyik legszebb barokk főterét és annak gyöngyszemét a Fehérek templomát, mely egykor Domonkos rendi templom volt. Kriptájában színes és díszes koporsókat fedeztek fel az úgynevezett „váci múmiákat”, amiket ma a Memento Mori kiállításon tekinthetünk meg. Sétánk során felkeressük a híres és díjnyertes Mihályi cukrászdát, illetve Vác jelképét, az impozáns székesegyházat, majd korzózunk a Dunaparton. Érkezés haza a késő esti órákban.

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: jó minőségű 3*-os hotelben, 2 ágyas zuhanyzós/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő

 

Részvételi díj: 59.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és az idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a BBP biztosítást (200,-Ft/nap/fő), a sztornóbiztosítást 1,5% és a programhoz tartozó belépők  árát (kb. 13.000-14.000,-Ft/fő).

 

Indulás:2021.május 22.
Indulás:2021.május 24.

Foglalás

Pünkösdi hétvége itthon-Budapest-Lillafüred-Miskolctapolca-Zebegény-Vác Új program!!!!