Keresés
HÍRLEVÉL

Puglia-az olasz csizma féltve őrzött kincse (Alberobello, Bari, Matera,. Ostuni és Gargano-félsziget) - Szombathelyi felszállással

Társasutazásaink

Ár:169.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2021.május 30-június 6.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli ill. fakultatív vacsora

Az "olasz csizma sarkán" végighúzódó Puglia tartomány rendkívül színes és változatos látnivalói ellenére még nem tartozik a tömegturizmus célpontjai közé, ezért igazi, háborítatlan olasz hangulat uralkodik itt. A vidéket olajfaligetek és szőlőbirtokok tarkítják, a kisvárosok keskeny utcáin számtalan érdekes látnivalót fedezhetünk fel, és lépten-nyomon a hagyományos olasz konyha remekeibe botlunk.

Fedezze fel velünk Lecce, a "rózsaszín város" barokk emlékeit, a Világörökség részeként számon tartott Alberobello trulloit, Matera sziklába vájt házait és a görög stílusra emlékeztető Ostuni fehérre meszelt, csodálatos óvárosát! Sütkérezzen a májusi napsütésben, élvezze a tengert és a Dolce Vitát

Program

 

1. nap: Elutazás Veszprémből, az OMV-benzinkútról 5:30 órakor. Utazás Ausztrián keresztül Olaszországba rövid pihenőkkel. Szállás Riminiben (1 éj).

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Útközben ellátogatunk Raffaelo szülővárosába, Urbinoba. A dombra épült város szűk utcáin sétálva mindenhol az Urbinoi hercegség nyomait találjuk. Megtekintjük a város történelmi központját (Palazzo Ducale, dóm Raffaello szülőháza – kívülről, városfalak), mely az UNESCO-világörökség része. Továbbutazás Puglia tartományba, szállás Bari környékén (5 éj). 

3. nap: Reggeli után felfedezzük a környék gyöngyszemeit. Legelőször Monte San Angeloba utazunk, a város fő látnivalója a Monte Sant’Angelo-szentély. A keresztény hagyományok szerint az itt található barlangban több alkalommal is megjelent Mihály arkangyal. A szentélyt  I. Anjou Károly építette. Követlező állomásunk Castel del Monte.  A várat II. Frigyes építtette a 13. században, különleges nyolcszögletű alaprajza miatt „Puglia kőkoronájaként” említik. A vár építészeti különlegessége és szépsége okán is az UNESCO világörökség része, hogy pontosan milyen okból építtette a császár, nem tudni, ezzel kapcsolatban számos rejtély látott már napvilágot. Útban visszafelé a szállásra megcsodáljuk Tranit, Puglia tartomány egyik gyöngyszemét. A város aranykorára a tengerparton található San Nicola Pellegrino katedrális emlékeztet, mely az apuliai romantika kiemelkedő alkotása. 

4. nap: Reggeli után a dombtetőre épült Ostuniba látogatunk, melyet a legszebb pugliai városok között emlegetnek, fehérre festett falai messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. Óvárosában keskeny utcák és sikátorok kanyarognak, látnivalói közül kiemelkedik a gyönyörű, homokszín katedrális és a püspöki palota díszes épülete.  Ellátogatunk egy helyi olívagazdaságban, ahol kóstolási és vásárlási lehetőség is nyílik a helyi termékekből. Ezt követően a Trullik mesevilágába utazunk. A szőlővel és olajfaligetekkel borított alacsony dombságból kis fehér süvegekként emelkednek ki ezek a hagyományos kúpos tetejű házak, melyek közül sokat máig is laknak. Alberobellot tekintjük „a trullik Hollóköjének” ahol ezek a kunyhók évszázadok óta őrzik időtlen szépségüket. Séta az UNESCO-Világörökség részeként álló ősi történelmi magban, majd szabadidő, vásárlási lehetőség a kis üzletekben, kézműves műhelyekben. Végül látogatást teszünk egy helyi borgazdaságban, ahol kóstolási és vásárlási lehetőség is nyílik a helyi termékekből. 

5. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy egész napos fakultatív kirándulás az olasz csizma legdélibb pontjára. Legelőször Lecce városát keressük fel, melynek városképét számos barokk épület uralja. A gazadagon díszített építészeti stílusnak a geológiai adottságok is segítettek, hiszen a leccei mészkő puha és könnyen megmunkálható, így sikerült aprólékos részletekkel teli homlokzatokat készíteni. Ennek köszönhetően Lecce-t a „Dél Firenzéjének” is nevezik. Délután visszatérve Bariba, megtekintjük Puglia tartomány fővárosát, mely egyben Dél-Itália második legnagyobb városa. Bari egyike volt Európa legjelentősebb keresztény központjainak, miután a 11. század végén Szent Miklós ereklyéit a városba hozták. Az ereklyék elhelyezésére építették fel a Szent Miklós bazilikát. Séta az óvárosban, mely labirintusszerű, rendszertelenül szerteágazó utcácskákkal rendelkezik, megtekintjük a Szent Miklós- és Szent Sabinus-bazilikákat, melyek az apuliai romantika kiemelkedő alkotásai.

6. nap: Reggeli után utazás Materába, a Föld egyik legszebb és legérdekesebb világörökségének színhelyére. Matera a 2. világháború után lett igazán ismert, miután Carlo Levi, olasz polihisztor könyvében felhívta a figyelmet arra, hogy itt bizony emberek még barlangokban laknak, az állataikkal közös "szobákban", áram, ivóvíz és csatorna nélkül. Ezek a barlanglakások legalább nyolcszáz éve léteznek Materában, ahol a helyi szegények, főleg parasztok éltek az évszázadok során, amíg az 1950-es években az olasz kormány át nem költöztette őket rendes házakba. Az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Majd Puglia tartomány egykori fővárosát, Altamurát tekintjük meg, melynek ovális alakú óvárosa egy domb tetején alakult ki. Sétánk során megtekintjük a Dóm-teret, a híres katedrálissal, illetve az impozáns városházával. Az óváros többi része zegzugos, labirintusszerű, jellegzetessége még a közös udvarok, az úgynevezett „claustrik”.

7. nap: Reggeli után búcsú Pugliától, majd utazás vissza Közép-Itáliába. Megérkezés Riminibe a délutáni órákban, jó idő esetén fürdési lehetőség. Szállás Riminiben (1 éj)

8. nap: Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel Ausztrián keresztül. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Elhelyezés: Tranzitszálláson oda-vissza (1-1 éj): Riminiben hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV, Bari környékén (5 éj) hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV , minibár, széf, wifi 

Ellátás: svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás: nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

 

Ingyenes felszállási lehetőség:

Márkó, Bánd, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Részvételi díj:

2021.05.30 - 06.06. 169 900 Ft/fő

Felárak:

Egyágyas felár (Részletek) 42 900 Ft/fő

Felnőtt pótágy kedvezmény 5 000 Ft/fő

Félpanziós felár 34 900 Ft/fő/7 vacsora

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 7 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- a sztornó biztosítást

- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők  költségeit

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegyek árait

- a fakultatív kirándulás Leccé-be és Bariba 14 900 Ft/fő + belépők (2021-ben a

fakultatív kirándulás Lecce-be és Bariba 15 900 Ft/fő + belépők)

- az idegenforgalmi adót 

 

Belépők (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):EUR/fő

Urbino felvonó + belépők 10,00

Castel del Monte erőd + kisbusz 10,00

Ostuni olívafarm látogatás + kóstoló 8,50

Alberobello borkóstoló 10,00

Matera barlangváros 5,00 

 

Indulás:2021. május 30.
Indulás:2021. június 6.

Foglalás

Puglia-az olasz csizma féltve őrzött kincse (Alberobello, Bari, Matera,. Ostuni és Gargano-félsziget) - Szombathelyi felszállással