Keresés
HÍRLEVÉL

Nyugat kapuja keleten, avagy túrák a határváros feletti erdőkben túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|Európa » Ausztria|

Ár:82.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország, Ausztria
Időpont2020. júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásfélpanzió

NYUGAT KAPUJA KELETEN, AVAGY TÚRÁK A HATÁRVÁROS FELETTI ERDŐKBEN

3 ÉJSZAKA – 2 TÚRA

Ismerd meg anyugat-magyarországi Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark által kínált túrákat, és vágj bele az egyik legújabb jelvényszerző túramozgalom, az alpannonia®hard teljesítésébe! Jelvényed megszerzéséhez 10, komolyabb kihívást jelentő körtúrát kell végigjárnod, amelyek során az Alpokalja tájait, természeti és kulturális értékeit is felfedezheted. A „Nyugat kapuja keleten, avagy túrák a határváros feletti erdőkben” elnevezésű csomagban 2 nap alatt, 2 útvonalon megközelítőleg 35 km túrát ajánlunk számodra. A túrák Kőszegről indulnak. Érkezz felkészülten, hiszen egyre hosszabb távokon, egyre nagyobb szintkülönbségek legyőzésével lehet teljesíteni a napi kitűzött célokat! Túrázz, élj át, tapasztalj

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Téged várnak az alpannonia hard körtúrái!

 

Érkezési nap: szállásfoglalás Kőszegen

A szálláshelyre való bejelentkezést követően vedd át alpannonia útleveled. Ez nem más, mint a 10 alpannonia hard körtúrát tartalmazó túraigazoló füzet. Tetszőleges sorrendben való teljesítésükkel (jelen csomagban 2 túrát jársz végig a 10-ből) megszerzed az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark alpannonia túrázója címet és az alpannonia hard jelvényét!

Ne indulj el GPS track nélkül! A túraútvonalak teljesítéséhez feltétlenül szükséges GPX fájlokat a következő honlapon találod: naturpark.hu/ alpannonia® túrázó

 

Tipp! Korai érkezés esetén látogasd meg a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontot, illetve keresd fel az Írottkő Natúrparkért Egyesület által üzemeltetett Tourinform irodát, ahol választ kapsz kérdéseidre, és jó tanácsokkal látnak el a túrákhoz kapcsolódóan.

 

1. nap: „Kőszeg panorámakör” körtúra

 

Ezen a napon a túra elnevezésének megfelelően a Kőszeget körülölelő csúcsokat, a városra néző panorámapontokat járod be. Így a kb. 17 km hosszú körtúra során alkalmad nyílik más és más szemszögből letekinteni a városra, új perspektívából megismerni azt. Az indulást követően panorámás városi utcácskákon át jutsz a kőszegiek kedvelt kirándulóhelyéhez, a Kálváriához, majd egy kis kitérővel a Trianoni-kereszthez. A városhoz közeli Szulejmán-kilátót kiskertek és szőlőtőkék között éred el, majd klasszikus erdei szakaszon haladsz, és itt kezdődik a körtúra több mint 300 méteres kaptatója is. Felérve a hegyre, fáradozásaidért az Óház-kilátó lenyűgöző körpanorámája jutalmaz, de a kilátó tövében akár egy jó kis sütögetésre is lehetőséged van. A Vörös-keresztnél fordulsz vissza a város irányába, majd a Pogány-völgy feletti szakaszon, szőlőhegyek között sétálva ismét hosszasan élvezheted a kilátást. Hasonló környezetben haladsz még pár ki¬lométert, majd kalandos kis utcácskákon át újra a városba érkezel.

Tipp! Az élmények megörökítése érdekében túrádra vigyél magaddal fényképezőgépet, és egy jó távcsőnek is biztosan hasznát vennéd!

 

2. nap: „Túra az elhagyott laktanyákhoz” körtúra

 

A nap során egy 27 km-es, jelentős szintkülönbségekkel rendelkező, tematikus túra vár rád. Érkezz felkészülten, hiszen a nap során célul kitűzött, ma már elhagyott katonai létesítményeket csak így tudod végigjárni. Kőszegről indulsz, majd a Gyöngyös-patakkal párhuzamosan haladva, egy erdős szakaszon keresztül éred el az ausztriai Rattersdorfot. A település után vár rád az első nagyobb emelkedő, ám hamar a keresztkúti határőr őrsnél és hangároknál találod magad. Utad a főbb turisztikai látványosságoktól távol, egykor titkos katonai létesítményhez, egy lehallgatóbázishoz vezet, ahonnan jó tempót diktálva is legalább egy óra, mire a Szikla-forrás és a Stájer-házak érintésével eljutsz a Hörmann-forrás alatti határőr őrshöz. Még 10 km a cél, de a körpanorámás Kendigen található adótornyot elérve már javarészt lefelé haladsz. Az előző napról ismerős Vörös-kereszt és Óház-kilátó után a gyakran látogatott Hétforrás laktanyákhoz érsz, majd az egykori Szálasi-bunker maradványa az utolsó katonai mementó a város előtt.

 

Tipp! Egy-egy laktanya környezetének megismerése csak saját felelősségedre történhet!

 

Hazautazás napja: szabadidős programlehetőségek

 

Tipp! Jelentkezz ki a szálláshelyedről, de még ne indulj rögtön haza. Járd be Kőszeg belvárosának általad eddig fel nem fedezett részeit, például sétálj el a kőszegi református templomhoz, amely fontos szerepet játszik a modern magyar protestáns építészet történetében!

NYUGAT KAPUJA KELETEN, AVAGY TÚRÁK A HATÁRVÁROS FELETTI ERDŐKBEN

CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• 3 éjszaka, szállás félpanzióval Kőszegen, magas minőségű panzióban.

• Túraigazoló füzet és kapcsolódó túratárkiadvány, amely térképen is ábrázolja a körtúrákat.

• Útravaló ételbekészítés 2 napra.

Ajánlat 1 fő részére kétágyas szobában: 82.000,- Ft/fő

Egyágyas felár (3 éj): 10.000,- Ft

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

 

Foglalás és információ:

 Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu, 94/500-509

 

Indulás:2020. júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

Nyugat kapuja keleten, avagy túrák a határváros feletti erdőkben túracsomag