Keresés
HÍRLEVÉL

Nemzetközi Orchideakiállítás Klosterneuburgban

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:15.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2023.március 15.
Utazásautóbusz

Program:

 

Indulás reggel Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Érkezés a Bécshez közeli, Duna-parton található klosterneuburgi Ágoston-rendi kolostorhoz a délelőtti órákban. Klosterneuburg monumentális építménye, az Ágoston-rendi apátság már messziről magára vonja tekintetünket. A szerzeteseket a tartomány védőszentje, III. Babenberg Lipót és felesége, Ágnes hívta erre a helyre. Túránkat a Lipót kápolnában kezdjük, ahol Lipót sírja és a Verduni oltár található. A 12. századból származó Verduni oltár a  művészettörténészek szerint a középkor legnagyszerűbb zománc remekműve.  A kerengőn és a gótikus nagytermen keresztül érjük el a barokk apátsági templomot, melynek értékes része VI. Károly oratóriuma egy különleges orgonával, valamint Szent Ágnes 12. századi hétkarú gyertyatartója. 

A mai napon nemcsak az apátságot keressük fel, hanem a hozzátartozó Orangerie-t, azaz üvegházat. A Nemzetközi Orchideakiállítást, 2.000 m²-en, mesterségesen kialakított őserdei környezetben, különleges szín- és formavilág keretében. A fűtött kiállítási sátorban  a 2023-as évben minden a virágok királynőjéről, az orchideáról szól. Ennek a különleges növénynek, amely eredetileg az őserdők buja növényzete volt, kb. 130.000 fajtáját ismerik a világon. Nemcsak számos orchideafajtát láthatunk, hanem egyéb különleges növényeket is megcsodálhatunk.  

 

Részvételi díj: 15.000,- Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást,a sztornóbiztosítást, a csoportkísérést.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (1.000 Ft/fő 65 éves korig, 65 év felett pótdíjas) és a belépődíjakat kb.25€/fő. 

 

Indulás:2023.március 15.

Foglalás

Nemzetközi Orchideakiállítás Klosterneuburgban