Keresés
HÍRLEVÉL

Négy csodálatos nap az osztrák hegyekben-Új program! Előfoglalási kedvezmény!

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:89.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2021.július 1-4.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2-3 ágyas szoba
Ellátás2 vacsora, 3 reggeli

.nap: Indulás Szombathelyről az MMIK parkolóból a reggeli órákban. Érkezés Salzburgba, Ausztria egyik legszebb városába, melynek belvárosa felkerült az UNESCO Világörökség listájára. A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének, több, mint felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. Városnézés keretében megtekintjük a Mirabell kastélyparkot, melynek szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. Városnéző sétánk során láthatjuk Mozart lakó-és szülőházát, a Hercegérseki palotát, a híres Salzburgi Dómba be is megyünk, majd siklóval felmegyünk a Salzburg-i várba, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk a közeli hegyekkel és a Salzach folyóra. Szabadidő majd a szállás elfoglalása. Szállás Salzburgban (1éj).

 

2.nap: Reggeli után meglátogatjuk a salzburgi hercegérsekek Hellbrunn-i kastélyát és annak lenyűgöző kertjét, majd a Salzkammergut-i tóvidék egyik legszebb településére Gmundenbe a csodálatos fekvésű kisvárosba látogatunk. A Traunsee partján épült Ort vízi kastélyhoz hajóval utazunk. A monda szerint a kastélyt egy Erla nevű óriás építette a tó varázslatos szépségű sellőlányainak. Az Ort kastélyból egy 123 méter hosszú adventi díszbe öltöztetett fahídon sétálunk át egy másik kastély udvarára, ahol kulináris élvezeteknek lehetünk részvevői, kóstolásokkal, vásárlási lehetőséggel. Útközben szálláshelyünk felé rövid látogatást teszünk Hallstatt-ban is.Vacsora, szállás Lackenhof (2éj)

 

3.nap: Reggeli után az Ötscher óriás-hegy meghódítása következik. Felvonóval érjük el a Nagy-Ötscher hegyállomását, ahonnan lenyűgöző természeti és hegyvidéki táj tárul elénk a legkülönlegesebb alpesi virágokkal. A túrázni vágyók egy három órás (oda-vissza) túrázással elérhetik a Nagy-Ötscher csúcsát is. Akik nem vállalkoznak ezen hegyi túrára ők a felvonóval előbb is visszatérhetnek a völgyállomásra az üdülőfaluba, illetve a szállodába. Továbbutazunk a Lunz-i tóhoz, amely három tengerszem legalsó tava az Alpok magas hegyeinek ölelésében. Tóparti séta, hajózás, vizibiciklizés, vagy akár csobbanás lehetőség is választható a csodálatos üdülőhelyen.  A nap fénypontjaként betérünk egy privát sörfőzdébe, ahol kézműves söröket kóstolhatunk.

 

4.nap: Reggeli után utazás Maria Taferl-be a Duna északi partján található búcsúhelyre. A 233 méteres magaslatról lenyűgöző kilátás nyílik a Duna völgyére és a Mostviertel dombságára. Az osztrák Dunakanyaron (a híresWachau-n) átutazva érkezünk az Alsó-Ausztriai Schiltern bei Langenlois-ba, ahol a Kittenberger élménykertben valóságos kerttörténeti és kulturális utazás vár ránk. A 300 témakertet magába foglaló létesítményben a japán kerttől a fűszerkertekig minden megtalálható, ami a kertépítés és kertdíszítés témakörbe tartozik. Ezen a napon a Nyári kertekben gyönyörködhetünk, megnézhetjük a vásárlópavilon óriási növénykínálatát, a Garten Bistroban pedig helyi finomságokból válogathatunk. Hazafele útban megállunk még az Eisenstadt-i közeli borvidék egyik Heurigerben (borozóban, ahol a borosgazda saját borát és termékeit szolgálja fel), ahol fatányéros hidegtál és borozás vár minket. Érkezés haza az esti órákban.  

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Salzburg 7 days 1 éj, Lackenhof: Sporthotel*** am Ötscher 2 éj

Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: 2 vacsora, 3 reggeli

 

 

Előfoglalási részvételi díj : 89.900,- Ft/fő

Egyágyas felár: 29.900,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a szállást a megadott ellátással,, az idegenvezetés, a turista-kártya költségeit.

 A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás (2.400 Ft/fő) és sztornóbiztosítás  költségét (1,5%), belépők és a fatányéros borkóstoló árát (kb 50 €/ fő).

 

Indulás:2021. július 1.
Indulás:2021. július 4.

Foglalás

Négy csodálatos nap az osztrák hegyekben-Új program! Előfoglalási kedvezmény!