Keresés
HÍRLEVÉL

Nápoly és a Sorrentói félsziget gyöngyszemei-Várólista!

Repülős utazások|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:389.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2024.április 21-24.
Utazásautóbusz
ElhelyezésHotel
Ellátásfélpanzió

Program:

1. nap: Indulás autóbusszal a bécsi reptérre (Schwechat) a déli órákban a csoport székhelyéről. Elutazás Bécsből az Austrian Airlines légitársaság délutáni járatával. Transzfer a Sorrentói-félszigeten található szállodába. Vacsora, szállás (4 éj).

2. nap: Délelőtt a világ legrégebben megmaradt ókori romvárosát, Pompejt keressük fel, melyet a Vezúv pusztított el i. sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. Délután Nápolyba utazunk. Autóbuszos városnézés: Castel Nuovo, Santa Lucia negyed, Castel dell’Ovo, majd a Posillipo-kilátó – ahonnan páratlan panoráma nyílik az öbölre, a Vezúvra, Caprira és Sorrentóra. Ezután gyalogos városnézés következik, megnézzük a Dómot, ahol San Gennaro ereklyéit is őrzik. Hangulatos sikátorokban sétálunk, melyeknek több magyar vonatkozása is van. Sétánk során eljutunk a Betlehemesek utcájába, majd a mai központban az Operaház, a Királyi Palota és a Spanyol negyed felkeresése következik.

3. nap: Reggeli után hajókirándulás a fény, a virágok és az illatok szigetére, a csodálatos Caprira, gazdag programmal. A sziget körbehajózása után a Solaro-hegy tetejére épült Anacapriban, Axel Munthe San Michele-villáját keressük fel, melynek gyűjteménye ma is felbecsülhetetlen értékű. Anacapri kis utcáin üzletek egész sora kínálja a citromból készült likőrt, a limoncellót. Innen kisbuszokkal Capri felsőváros bejárására indulunk: Corso, hangulatos terek, Via Krupp panorámás sétaút, Augustus díszkert – kilátással a híres Faraglioni sziklákra. Szabadidő, majd visszahajózás a Sorrentói-félszigetre. 

4. nap: Reggeli után kirándulás a világhírű Amalfi partszakaszon. Utunk a kék szalag útvonalon halad, mely Olaszország talán legfestőibb partszakaszának mondható. Ennek minden egyes pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Rövid fotószünet Positano város kilátójáról. Ez az ún. „függőleges” város két hegy közé épült be, így látványa csodaszép. Positanoból hajóval utazunk Amalfiba, ahol a világhírű Szent András katedrálist tekintjük meg a Paradicsom kerengővel. Amalfiból felemelkedünk a sziklapart szűk utcáin Ravelloba, felkeressük a középkor egyik legnevesebb családjának villáját, a Villa Rufolo-t és annak parkját.

5. nap: Délelőtt kirándulást teszünk a „gyilkos tűzhányónak” nevezett Vezúvhoz, amely a világ egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánja. Autóbusszal 1000 m magasságig jutunk fel, majd gyalogosan a kráterig. A tűzhányó megmászása során elképesztő kilátás nyílik a nápolyi-, illetve Sorrentói-öbölre. Fakultatív borkóstolós ebéd egy hangulatos családi borgazdaságban finom ételekkel és borokkal. Lehetőség szerint még szabadidő Nápolyban, transzfer a repülőtérre. Elutazás Bécsba, érkezés az esti órákban, majd visszautazás a csoport székhelyére.

Minimum létszám: 40 fő

Utazás: repülőgéppel (feladott poggyász: fejenként 1 db max. 23 kg-os poggyász magasság+szélesség+mélység max 158 cm, kézipoggyász: fejenként 1 db max. 8 kg-os 55 x40x23 cm)

Tervezett menetrend:

2024.04.21. OS 0543 VIE 17:25-NAP 19:00

2024.04.25. OS0544 NAP 19:45-VIE 21:25

Szállás: Sorrentói-félszigeten hotel****(4 éj) 

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban (fürdő, WC, telefon, tv) 

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 69.900 Ft/fő 

Részvételi díj: 389.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet illetékkel és adókkal , a helyi transzfereket, autóbuszt a kirándulásokhoz, a szállást félpanzióval és idegenforgalmi adóval a kísérő idegenvezető költségét, a helyi  idegenvezetéseket, az áthajózást Caprira. 

A részvételi díj nem tartalmazza az autóbuszos transzfert a schwechati reptérre és vissza (24.900,- Ft/fő) , a belépőket, az egyéb hajózási költségeket valamint a BBP biztosítást ( 5.000,-Ft/fő, 65 év felett pótdíjas- kalkuláció a születési dátumok ismeretében) és a stornóbiztosítást (a részvételi díj 2%-a).  

Várható egyéb költségek:

- audioguide 3 napra 12,-€/fő

- Pompej 32,-€/fő

- Vezúv 30,-€/fő

- Capri: körbehajózás, kisbuszok 35,-€/fő

-             Axel Munthe villa 12,-€

-             Augustus park 2,-€/fő

-             Kék – barlang (időjárás függő ) 20,-€

- Amalfi hajózás 22,-€/fő

-              Dóm 5,-€/fő

- Ravello villa+park 10,-€/fő

- Borkóstolós ebéd 30,-€/fő

Összesen: 192,-€ - 210,-€/fő

 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Indulás:2024.április 21.
Indulás:2024.április 25.

Foglalás

Nápoly és a Sorrentói félsziget gyöngyszemei-Várólista!