Keresés
HÍRLEVÉL

Nagyszeben és környéke

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:119.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágRománia
Időpont2021. augusztus 7-12
Utazásautóbusz
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

1. nap: MAGYAR TÖRTÉNELMI EMLÉKEK NYOMÁN 

Utazás autóbusszal Szombathelyről, az MMIK parkolóból a kora reggeli órákban. Érkezés Ópusztaszerre, a honfoglaló magyarok tiszteletére 1982-ben létrehozott Nemzeti Történelmi Emlékparkba -  Magyarország egyik leglátogatottabb muzeális kiállítóhelyére. Árpád és a magyar törzsek vezetői itt tartották gyűlésüket, melynek során az új haza első törvényeit alkották meg. Az emlékpark számtalan látnivalót kínál: a Rotundát, ahol „ A magyarok bejövetele” című 1800 négyzetméteres Feszty-körkép mellett kiállítások és panoptikum is látható. A Látógatóközpont Vetítőterem csúcstechnikájával a 3D-s moziban történelmünk meghatározó eseményeit nézhetjük meg a honfoglalástól napjainkig. A program után továbbutazás Szegedre, ahol autóbuszos városnézés után gyalogosan nézzük meg a város nevezetességet rövid séta keretében. Vacsora, szállás Szeged környékén (1éj).

 

2.nap: : A SZÁSZ SASFÉSZEK – NAGYSZEBEN

Reggeli után indulás Szászföldre, a határt Nagylaknál lépjük át. Útközben megállunk Marosillyén, megtekintjük Bethlen Gábor szülőházát. Érkezés kora délután az egykori kormányzói székhelyre Nagyszebenbe, mely több korban is Erdély közigazgatási központja volt.Városnézés a gyönyörűen felújított ódon, szász belvárosban – a település 2007-ben elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címet. Sétánk során megismerkedünk a „kerített város” gyűrűs szerkezetével, piactereivel, a városfalakkal és főbb épületeivel (szász evangélikus székesegyház, katolikus templom). Sétánk csúcspontját a híres Brukenthal-múzeum Európai művészetek részlegének megtekintése jelenti majd. Vacsora, szállás Nagyszebenben (3 éj)

 

 

3. nap: SZÁSZFÖLD GYÖNGYSZEMEI 

Reggeli után Szászföld felfedezésére indulunk. Útközben elhaladunk Szelindek vára alatt. Nagybaromlakán  a késő gótikus templomerődöt (a Világörökség részét képezi) tekintjük meg. Következő úticélunk Berethalom a hármas kőfallal kerített erőd. Közben Szászmedgyesen tartunk kis pihenőt. Almakeréken egy még ma is működő szász templomot látogatunk meg, amely a romanika jegyeit magán viselő háromhajós bazilika csodálatos freskókkal. Megnézzük Almakerék másik látványosságát is, az Erdélynek egykor fejedelmet adó Apafi család kúriáját. A településről a szomszéd völgybe Keresdre utazunk, ahol a Bethlen család kastélyát keressük fel. Kis kiállítás emlékeztet minket a dicső múltra, s mutatja be a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában levő kastély jövőbeni terveit. Hazaindulás előtt, időnk függvényében, kis kitérőt teszünk Erzsébetvárosra, az egykori Apafi-birtokhoz tartozó örmény városba, megtekintve a szebb időket idéző barokk kori örmény templomot. Szállás Nagyszebenben (3éj).

 

4. nap: AZ ERDÉLYI ALPOKBAN

Reggeli után a Déli-Kárpátok északi oldalán haladva érjük el az Olt völgyét. Elénk tárul teljes szépségében a Fogarasi-havasok 70 km-es gerince, melyet Emmanuel de Martonne geográfus méltán nevezett „az erdélyi Alpoknak”. Rákanyarodva a híres transzfogarasi országútra, 2000 méteres magasság fölé kapaszkodunk, egészen a Bilea-tóig, ahol a növényzetet már csak mohák, zuzmók jelentik. Kis szabadprogram, tóparti séta után leereszkedünk a hegyről és az albotai pisztrángtenyészet pihenőhelyét keressük fel. Délután a romjaiban is fenséges kerci cisztercita apátsághoz látogatunk, a hazaúton pedig az egyik legszebb utcaképpel rendelkező szász kisvárosnak, Nagydisznódnak az erődtemplomához.

  

5. nap: ERDÉLY Gyöngyszemei

Reggeli után  egy rövid kirándulást teszünk a közeli Kisdisznódra. Ódon hangulatú misztikus kőtemploma, mely egy kisebb hegyfokra épült, még a romanika korát idézi. Kis séta a festői szépségű helyen lévő település utcáin.Továbbutazás Vajdahunyadra, melynek középkori eredetű várát Mikszáth Kálmán egyenesen a „várak királyának” nevezett. Hunyadi János kormányzósága alatt a várban élt felesége Szilágyi Erzsébet. A napot Arad-Hegyalján Ópáloson, a Balla Pincészetben fejezzük be borkóstolóval és vacsorával. Szállás Ópáloson (1éj).

 

6. nap: HAZAFELE ERDÉLYBŐL

Első megállónk Világoson a fegyverletétel helyszíne, majd látogatást teszünk a Bohus kastélyban, melynek épületében folytak egykor a Görgey és a cár-megbízott Frolov közötti tárgyalások az 1949-es feltétel nélküli fegyverletétel hajnalán. Görgey íróasztala a kastélyban mai napig látható. Utunk következő állomásán Kiskunfélegyházán Petőfi nyomában teszünk egy sétát a belvárosban. Hazaútban megállunk még Kecskeméten, ahol a legszebb történelmi épületeket csodáljuk meg. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban. 

 

Utazás: légkondícionált autóbusszal 

Szállás: Szeged környékén  (1éj), Nagyszeben (3 éj), Ópálos (1éj)

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyzós/kádas szobákban

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 39.900 Ft/fő 

 

Részvételi díj: 119.900 Ft/fő

 

 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit, a szállásokat félpanzióval, az idegenvezetést 

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást (3.600 Ft/fő), stornóbiztosítást 1,5% , a belépők költségét (kb. 10.000 Ft/fő)

 

Indulás:2021. augusztus 7.
Indulás:2021. augusztus 12.

Foglalás

Nagyszeben és környéke