Keresés
HÍRLEVÉL

Montenegró, a fekete hegyek országa

Partnerirodáink kínálatából|Európa

Ár:184.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágMontenegro
Időpont2021. július 7-13.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásfélpanzió

Program

 1. nap Elutazás reggel 05:30 órakor Veszprémből, az OMW-benzinkúttól. Utazás Horvátországon keresztül rövid pihenőkkel Montenegróba. Szállás Igalo környékén (1 éj).

2. nap Reggeli után a Kotori-öböl  gyöngyszemeit keressük fel, mely vitathatatlanul a montenegrói partvidék legcsodálatosabb része. Az Adria-tenger déli részének legnagyobb természetes öble, a legdélebben fekvő európai fjord, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Lehetőség nyílik egy felejthetetlen sétahajókázásra a Kotori-öbölben, melynek során látogatást teszünk a festői Perast városában illetve az öböl egyik aprócska szigetén, a Szirti Madonnán. Sétahajókázásunk végállomása az öböl legbelső csücskében fekvő Kotor, Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa. Óvárosában igazi mediterrán idill vár ránk, zegzugos sikátorok, narancsfák, virágos erkélyek, középkori templomok, freskók, reneszánsz és barokk paloták. Folytatjuk tovább utunkat autóbusszal Budvába. Falai több mint 2,5 évezredes történelmet rejtenek, hiszen a város a régió egyik legrégebbi települése. Séta az óvárosban, majd továbbutazás a szállásra, Sutomore környékére (4 éj). 

3. nap Reggeli után Ceinjébe látogatunk, mely nehéz megközelíthetősége miatt Montenegró fővárosa volt. Ma az ország egyik vallási központja, fontos szerepet tölt be a helyiek nemzettudatában. Látogatás a Szent Péter kolostorban, majd séta a városban. Visszafelé a szállásra fotószünet a sziklaszirtre épült bájos Sveti Stefan apró szigeténél. Délután pihenés, fürdési lehetőség a szálloda tengerpartján.  

4. nap Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a feestői Tara folyó völgyébe és Montenegró egyik legfontosabb zarándokhelyére, a kősziklába épült Ostrog monostorhoz. Legelőször a festői Tara folyó völgyébe utazunk, mely a világon a második legmélyebb kanyon. A Tara folyó a róla elnevezett kanyonban mintegy százötven kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is. Fotószünet a Durdevica Tara lenyűgöző hídjánál. Ezt követően folytatjuk tovább utunkat az Ostrog monostorhoz. A kolostort a XVII. században Vasilje építette, itt is van eltemetve. A csodatevő szent Vasilij csontjaihoz legendás gyógyulások, csodák történetei kapcsolódnak. A látnivalók megtekintése után visszatérés a szállásra. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!  

5. nap Reggeli után fakultatív kirándulás a hegyoldalban megbújó Stari Bar-ba. Lábainál még ma is látható az egykori török városrész megmaradt töredéke. Fölötte, mint egy kísértetváros, emelkednek a középkorban fényes prímási székhely romjai. Séta a rommező területén, ahol érdekes műemlékeket, régi középkori házakat és templomokat találunk. A legrégebbiek a 11.századból származnak. Ezt követően ellátogatunk Montenegró egyik legnagyobb kincséhez, a Skadari-tóhoz, mely a Balkán legnagyobb édesvizű tava. 1983-ban nyilvánították nemzeti parkká. A hajókázással és ebéddel egybekötött programon megcsodálhatjuk a tó rejtett természeti szépségeit, az itt honos vízi madarakat, a virágzó lótuszokat és az eldugott kis standokat. Délután pihenés, fürdési lehetőség a szálloda tengerpartján.
Figyelem: ndulunk Cetinjébe, mely a régi időkben Montenegró fővárosa volt. Itt megtekintjük a kolostor épületét és a volt főváros makettjét. Továbbutazunk Montenegró leglátogatottabb kolostorához, az Ostrogi kolostorhoz. Félelmetes magasságban épült a hegy meredek oldalába, épp ezért kis buszokkal jutunk fel, majd tekintjük meg.
Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!  

6. nap : Reggeli után búcsú Montenegró tengerpartjától, utazás a költők által "földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikba. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük híresen gyönyörű óvárosát (Pile kapu, Szent Balázs templom, Mincenta erőd, kolostorok). Továbbutazás, szállás Neum környékén (1 éj). 

7. nap Reggeli után hazautazás, megérkezés Veszpérmbe, az OMW-benzinkúthoz az esti órákban. 

A programok sorrendje felcserélődhet!  

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggel és vacsora)

Felárak

Tenger felőli felár 8 900 Ft/fő/4 éj

Félpanziós felár 26 900 Ft/fő/6 vacsora

Egyágyas felár (Részletek) 99 900 Ft/fő

Felnőtt pótágy kedvezmény 5 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 6 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- az üdülőhelyi díjat: 5 000 Ft/fő

- a sztornóbiztosítást

- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők  költségeit

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegyek árait

- a fakultatív kirándulás árát Tara-kanyonhoz és Ostrogba 14 900 Ft/fő + belépők

- a fakultatív programot a Skadari tavon (hajójeggyel és ebéddel együtt) és

kirándulást Stari Bar-ba 15 900 Ft/fő + belépők

 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):

Kotor Sétahajókázás a Kotori-öbölben belépőkkel együtt 34,00 EUR/fő

Budva Városi belépő 1,00 EUR/fő

Ostrog Kolostor + kisbusz 5,00 EUR/fő

Tara-kanyon Djurdjevica Tara híd 4,00 EUR/fő

Stari Bar Romváros 4,00 EUR/fő

Stari Maslina -2000 éves olajfa 1,50 EUR/fő

Cetinje Városi belépő 1,00 EUR/fő

Biliarde-miniatúra 2,00 EUR/fő

György király múzeum és sír 8,50 EUR/fő

Dubrovnik Ferences templom 45,00HRK

Domonkis templom 50,00 HRK

Dóm+kincstár 20,00 HRK

Rektor-palota 110 HRK

Indulás:2021. július 7.
Indulás:2021. július 13.

Foglalás

Montenegró, a fekete hegyek országa