Keresés
HÍRLEVÉL

Magyar király kalandja az osztrák erdőkben túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|Európa » Ausztria|

Ár:71.700Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország, Ausztria
Időpont2020. júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásfélpanzió

 

MAGYAR KIRÁLY KALANDJA AZ OSZTRÁK ERDŐKBEN

2 ÉJSZAKA – 1 TÚRA

Ismerd meg a nyugat-magyarországi Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark által kínált túrákat, és vágj bele az egyik legújabb jelvényszerző túramozgalom, az alpannonia hard teljesítésébe! Jelvényed megszerzéséhez 10, komolyabb kihívást jelentő körtúrát kell végigjárnod, amelyek során az Alpokalja tájait, természeti és kulturális értékeit is felfedezheted. A „Magyar király kalandja az osztrák erdőkben” csomagban egy megközelítőleg 28 km-es túrát ajánlunk számodra Ausztriában. Túrázz, élj át, tapasztalj!

 

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Téged várnak az alpannonia hard körtúrái!

Érkezési nap: szállásfoglalás Kőszegen

A szálláshelyre való bejelentkezést követően vedd át alpannonia útleveled. Ez nem más, mint a 10 alpannonia® hard körtúrát tartalmazó túraigazoló füzet. Tetszőleges sorrendben való teljesítésükkel (jelen csomagban 1 túrát jársz végig a 10-ből) megszerzed az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark alpannonia túrázója címet és az alpannonia® hard jelvényét!

A túraútvonalak teljesítéséhez feltétlenül szükséges GPX fájlokat a következő honlapon találod: naturpark.hu/ alpannonia túrázó

 

Tipp! Korai érkezés esetén látogasd meg az Arany Egyszarvú Patikamúzeumot, a Kőszegi Városi Múzeum egyik kiállítási helyszínét, illetve keresd fel az Írottkő Natúrparkért Egyesület által üzemeltetett Tourinform irodát, ahol választ kapsz kérdéseidre, és jó tanácsokkal látnak el a túrához kapcsolódóan.

 

1. nap: „Szarvasűzés Mátyás királlyal” körtúra

 

A nap mind a 28 kilométerét Ausztriában, a Kőszegi-hegység nyugati oldalán teszed meg. A stadtschlainingi indulást követően utadat kezdetben kisebb dombok, emelkedők kísérik, majd a túra második felében egy erdei szakaszon éred el a csúcsot, és ereszkedsz vissza a célhoz. Így a nap során erdei földutakon, murvás és aszfaltos mezőgazdasági szakaszokon összesen 1000 méternyi szintkülönbséggel számolhatsz. A start után figyelned kell, hogy biztonságosan leküzdd a szalónaki várfal és várárok jelentette akadályokat, és máris a Tauchenbach patak melletti alpannonia® parkban találod magadat. Az első település Goberling, központjában a helyi bányászati múzeum interaktív kiállítása vár rád. Kiérve a természetbe szántóföldek között, panorámás környezetben haladsz: Unterkohlstätten alatt a mészégetéssel, míg Oberkohlstätten falucska parkjában a szénégetés folyamatával ismerkedhetsz. Itt következik az igazi kaptató és a Kleiner Hirschenstein (Kis Szarvaskő) csúcsa, ahol Mátyás király és a kővé változott szarvas legendájáról olvashatsz, majd innen indulsz vissza Stadtschlaining felé. Útközben pihenj meg a Király-kútnál (Königsbrunnen), majd a túra vége felé közeledve az aprócska Schönau település felett gyönyörködj a schlainingi vár és a vidék gyönyörű panorámájában.

 

Tipp! Túrád megkezdése előtt járd körbe Ausztria legjobb állapotban megőrzött középkori várát, a stadtschlainingi várat! Felejthetetlen élményben lesz részed, ami megalapozza a rád váró túrázás örömét.

 

Hazautazás napja: szabadidős programlehetőségek

 

Tipp! Jelentkezz ki a szálláshelyedről, de még ne indulj rögtön haza! Hazatérésed előtt tegyél egy sétát Kőszeg belvárosában, és nézd meg a város egyik legszebb épületét, a reneszánsz eredetű Sgraffitós-házat!

 

MAGYAR KIRÁLY KALANDJA AZ OSZTRÁK ERDŐKBEN CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• 2 éjszaka, szállás félpanzióval Kőszegen, magas minőségű panzióban.

• Transzfer a szállás és a túra kezdő- és végpontja között.

• Túraigazoló füzet és kapcsolódó túratárkiadvány, amely térképen is ábrázolja a körtúrákat.

• Útravaló ételbekészítés 1 napra.

 

A csomag ára: 71.700,- Ft/fő

 

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

 

Foglalás és információ:

 Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu, 94/500-509

 

Indulás:2020.júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

Magyar király kalandja az osztrák erdőkben túracsomag