Keresés
HÍRLEVÉL

Különbözünk, mégis egyek vagyunk: Túra a Natúrparki nemzetiségekhez túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|Európa » Ausztria|

Ár:63.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország,Ausztria
Utazás2020.júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásreggeli

KÜLÖNBÖZÜNK, MÉGIS EGYEK VAGYUNK: TÚRA A NATÚRPARKI NEMZETISÉGEKHEZ

2 ÉJSZAKA – 1 TÚRA

Ismerd meg a nyugat-magyarországi Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark által kínált túrákat, és vágj bele az egyik legújabb jelvényszerző túramozgalom, az alpannonia hard teljesítésébe! Jelvényed megszerzéséhez 10, komolyabb kihívást jelentő körtúrát kell végigjárnod, amelyek során az Alpokalja tájait, természeti és kulturális értékeit is felfedezheted. A „Különbözünk, mégis egyek vagyunk: Túra a natúrparki nemzetiségekhez” csomagban egy megközelítőleg 22 km-es túrát ajánlunk számodra. Túrázz, élj át, tapasztalj!

A túraútvonalat kizárólag gpx fájl használatával javasolt teljesíteni, mivel az - főleg osztrák oldalon - nem mindig jelzett útvonalon halad!

 

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Téged várnak az alpannonia hard körtúrái!

 

Érkezési nap: szállásfoglalás Horvátzsidányban

A szálláshelyre való bejelentkezést követően vedd át alpannonia útleveled. Ez nem más, mint a 10 alpannonia hard körtúrát tartalmazó túraigazoló füzet. Tetszőleges sorrendben való teljesítésükkel (jelen csomagban 1 túrát jársz végig a 10-ből) megszerzed az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark alpannonia túrázója címet és az alpannonia hard jelvényét!

A túraútvonalak teljesítéséhez feltétlenül szükséges GPX fájlokat a következő honlapon találod: naturpark.hu/ alpannonia túrázó

Tipp! Ha hamisítatlan szabadságérzésre vágysz, keresd fel a Kőszeg és Horvátzsidány között található Marton-szállást. A hagyományőrző turisztikai központ célja, hogy mindenki megismerje a természettel való együttlétezés tiszta szépségét. Telepedj le a fűbe egy időre, és csak csodáld a szabadon legelésző lovakat!

 

1. nap: „Népek kohója” körtúra

Jó tempóban nagyjából 6 óra alatt teljesítheted a Horvátzsidányról induló körtúrát, ami során többnyire szántóföldek, mezőgazdasági területek között vagy erdei utakon haladsz. A szintkülönbségek nem jelentősek, így zavartalanul figyelhetsz a körülötted elterülő tájra. Tiszta időben már az út első, Peresznye felé vezető szakaszán is megpillanthatod a bécsiek kedvelt kirándulóhelyét, a távoli Schneeberget. Utadon horvát és német nemzetiségek által lakott falvakat, valamint a határ túloldalán egy kis osztrák települést is érintesz, így bepillanthatsz az ott lakók életébe, kultúrájába. Kiszsidányban úti célod lehet a hangulatos Kiszsidányi-forrás vagy a Rhododendron Kert. Peresznyét elérve iktass be egy kis pihenőt: a tó körüli egykori kastélypark rejti az Írottkő Natúrpark legnagyobb platánját és feketefenyőjét. A település után egy hosszabb szakasz következik, amíg eléred a határt és az osztrák oldalán fekvő Klostermarienberget. A Vasfüggöny korszakát megidéző táblák és egy rozoga fahíd emlékeztetnek a nem is olyan távoli múltra, amikor az itt élőkön kívül más nemigen járhatott ezen a vidéken. A visszafelé vezető úton az Ólmod feletti Belovich-kápolna, majd a Péruska Mária-kápolna csalogat egy kis átszellemülésre, pihenésre.

 

Hazautazás napja: szabadidős programlehetőségek

 

Tipp! Jelentkezz ki a szálláshelyedről, de még ne indulj rögtön haza! Hazatérés előtt tegyél egy sétát Horvátzsidányban, keress fel olyan helyeket, ahol a falubeliek egymással találkoznak: a kocsmában is hallhatsz a magyar mellett horvát szavakat, de itt lehetőséged van betérni egy hamisítatlan, horvát nyelvű szentmisére is.

 

KÜLÖNBÖZÜNK, MÉGIS EGYEK VAGYUNK: TÚRA A NATÚRPARKI NEMZETISÉGEKHEZ CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• 2 éjszaka, szállás reggelivel Horvátzsidányban, magas minőségű panzióban.

• Étkezési lehetőség az Írottkő Natúrpark egyik kiváló éttermében.

• Transzfer az érkezés és a túra napján a szállás és az étterem között.

• Túraigazoló füzet és kapcsolódó túratárkiadvány, amely térképen is ábrázolja a körtúrákat.

• Útravaló ételbekészítés 1 napra.

 

A csomag ára: 63.000, -Ft/fő

 

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

Foglalás és információ:

 Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu , 94/500-509

 

Indulás:2020. júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

Különbözünk, mégis egyek vagyunk: Túra a Natúrparki nemzetiségekhez túracsomag