Keresés
HÍRLEVÉL

Körösök szívében, legendák földjén

|Belföld csoportos/egyéni

Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021.július 15-18.
Utazásautóbusszal
ElhelyezésHotel
Ellátásreggeli fakultatív félpanzió

Elhelyezetés: Szarvason (3 éj) -  Hotel**** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC,  TV, telefon, légkondicionálás, minibárhűtő, wellness részleg  (élménymedence, nn szauna, infrakabin, gőzkabin, kültéri szaunaház, merülőmedencével, külső-, belső melegvizes élménymedence, tneszterem, stb.) ingyenes használata

Ellátás: Reggeli ill. fakultatív vacsora

Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség:Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon

 

Program

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon A Dél-Alföld a hungarikumok, a gyógy- és élményfürdők, a legjobb pálinkák, valamint a lovastanyák hazája. A régió igen változatos kirándulási lehetőségeket kínál, többek között a nagyvárosias, hangulatos Szegedre, a történelmi emlékeket felvonultató Ópusztaszerre, a középkori téglavárral büszkélkedő fürdővárosba Gyulára, illetve a történelmi Magyarország központjába, Szarvasra. Itt találjuk a DélAlföld legértékesebb természeti látványosságait, a Holt-Körös gazdag élővilágával, nemzeti parkjával. Az alföldi hangulatot és jellegzetességet a lovastanyák koronázzák meg, ahol újra megelevenednek csikós hagyományaink, jellegzetes magyar ételeink és italaink.

1. nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Utazás Szarvasra, a Holt-Körös partján fekvő és látnivalókban igen bővelkedő kisvárosba. Szarvason kiemelkedően fontos szerepet töltött be a Bolza gró család. Kastélyokat varázsoltak a Körös partjára, felépítették a  szárazmalmot, létrehozták az Annaligetet, majd a Bolza Józsefről elnevezett Pepi-kertet, mai nevén a  Szarvasi Arborétumot, ami manapság is Szarvas legcsodálatosabb és legismertebb látványossága. 25 Ha területével Magyarország legnagyobb arborétuma, a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdték meg telepítését. Mára több mint 1600 növényritkasággal büszkélkedik. Mellette találjuk az ország egyetlen interaktív makettvilágát, a Mini Magyarországot. A speciális technológiával készült makettek nemcsak lélegzetelállító látványt nyújtanak, de megtapasztalhatjuk a budapesti Operaház Melis György áriájának varázslatos hangzását, a Jáki templom gregorián énekét és a gőzös vonatok zakatolását is. Ezt követően egyedi élményhajókázáson vehetünk részt. Az érintetlen környezet és a Holt-Körös gazdag élővilága mindenkit elvarázsol. Szállás Szarvason (3 éj).  

 

2. nap: Reggeli után Gyulára utazunk. Gyula az egyik legnagyobb hagyományú,történelmi fürdővárosunk, magával ragad műemlékeivel, parkjaival, békés, kisvárosi hangulatával. Megtekintjük a város legrégebbi épített örökségét, a több mint 600 éves gyulai várat, mely Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára. Ezt követően átsétálunk a város másik kiemelkedő látványosságához, az Almásy-kastélyhoz. A kastély Wenckheim Stefánia Mária grófnő és gróf Almásy Kálmán házassága révén került az Almásy család birtokába. Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban, az Erkel család több generációja adott zenei estet a kastély nagyebédlőjének zongoráján, illetve Munkácsy Mihály pedig itt kezdett ismerkedni a festészettel. Megtekintjük Erkel Ferenc szülőházát is. A több mint 200 éves épület ma emlékház és a híres zeneszerzővel kapcsolatos emlékeket őrzi. Végül felkeressük a Százéves Cukrászdát. Nemcsak patinás berendezési tárgyai és eredeti bútorzatai miatt látogatott, hanem fantasztikus süteményei, fagylaltjai, csodálatos bonbonjai is elcsábítanak mindenkit. Délután visszatérés a szállásra, pihenés, illetve lehetőség a szálloda wellness szolgáltatásait igénybe venni. 

3. nap: Reggeli után  egész napos pihenés a szállodában vagy fakultatív kirándulás Szegedre és Ópusztaszerre. Legelőször a  Dél-Alföld legnagyobb városába,  Szegedre utazunk. A Tisza és Maros folyók összefolyásánál fekvő város hazánk harmadik legnagyobb városa. Az 1879-es nagy árvíz után épültek meg épületeinek nagy része, eklektikus stílusban épült belvárosának köszönhetőn Szeged ma Magyarország egyik legszebb városa. Felkeressük a város legfőbb nevezetességeit (Széchenyi tér, városháza, Sóhajok hídja, Dóm  tér, Hősök kapuja, Fogadalmi templom, Kárász utca). Délután Ópusztaszerre látogatunk, mely a DélAlföld legnépszerűbb kirándulóhelye. Itt található a magyar honfoglalás emlékére létesített Nemzeti Történeti Emlékpark. A park legfontosabb látnivalója, a felejthetetlen élményt nyújtó monumentális Feszty-körkép. A magyarok bevonulását a Kárpát medencébe Feszty Árpád, Jókai Mór, a híres regényíró veje örökítette meg, és a francia mintára festett körkép 1896-ban a milleniumi ünnepségek egyik fő látványossága volt. A restaurálás után mai helyén 1996-tól tekinthető meg. 

4. nap: Reggeli után utazás Kecskemétre, az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő városba. Megtekintjük az Alföld legnagyobb copf stílusú székesegyházát, a városházát, a Cifrapalotát, Katona József színházat. Ezt követően egy kis betyárromantikában veszünk részt. Az Alföld szívében található Pusztaprogramon megismerhetjük a magyaros virtust és csikós hagyományainkat.  A fergeteges lovasbemutató során saját szemünkkelgyőződhetünk meg csikósaink ügyességéről, illetve csodálatos környezetben élvezzük az ebéddel egybekötött programon a hagyományos magyar ételeket és italokat. A puszta hangulatát mi sem idézi elő jobban, mint egy élő Tanyamúzeum, Találkozhatnak őshonos magyar állatokkal, bepillanthatnak egy korhű tanyasi ház konyhájába, szobájába. Megízlelhetjük az igazi hamuban sült pogácsát és a ház borát. A látványos és élménydús program után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban. 

Figyelem: A programok napi sorrendje felcserélődhet!

 

2021.07.15 - 18. 99 900 Ft/fő

2021.10.21 - 24. 79 900 Ft/fő

 

Felárak:

Félpanziós felár 15 900 Ft/fő

Egyágyas felár október (Részletek) 32 900 Ft/fő

Felnőtt pótágy kedvezmény 10 000 Ft/fő

Egyágyas felár július (Részletek) 45 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 3 éjszaka szállást reggelivel

- a pusztaprogramon ebédet (4.nap)

- a felsorolt programokat

- a csoportvezető költségeit

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- a fakultatív kirándulást Szegedre és Ópusztaszerre: 7 900 Ft/fő + belépők

- a belépődíjakat (kb. 15 000 Ft/fő)

 

 

- az idegenforgalmi adót

Indulás:2021.július 15.
Indulás:2021. július 18.

Foglalás

Körösök szívében, legendák földjén