Keresés
HÍRLEVÉL

Kirándulás a Tisza-tóhoz-Új program

Belföld|Belföldi utazások, túracsomagok|Egynapos útjaink|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:17.500Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2020. augusztus 29.
Utazásautóbusz

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava és legnagyobb mesterséges tava a Tiszán, az Alföld északi részén, melyen mozaikosan váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak, sekély csatornák. Napjainkban a legkedveltebb turisztikai célállomás. 

Poroszlón található a természet temploma a Tisza tavi Ökocentrum, mely pazar, tekintélyt parancsoló épületével valóban templomra hasonlít. Itt találjuk Európa legnagyobb édesvízi akváriumát, a Tisza tó és a Tisza összes halfajával, de láthatunk vidra etetést és felmehetünk a hét emelet magas kilátóba is, ahonnan az egész poroszlói medence belátható. Dánszarvast, pelikánt, rackákat, aranysakálokat is láthatunk.

Program: 

Indulás reggel 6:00 órakor Szombathelyről (MMIK parkoló). Érkezés a Tisza tavi Ökocentrumba (Szabadidőpark, Főépület, 3D mozi, Hajókirándulás). Az Ökocentrum látogatás után a Vízi sétányon a vizen járás élményével ismerkedhetünk. 1,5 kilométer hosszú fahíd-rendszeren járva, mely körbe fut egy kis belső tavon, elvezet két madár élőhelyhez és egy megfigyelő toronyhoz is, így megismerhetjük a Tisza-tó állatvilágát. Augusztusban a vízi világ káprázatos színekben játszik, a megszaporodott madárállomány a fiókák kikelésével. Ezután szabadidőben strandolás vagy akár tutajozás lehetősége is adott lesz. Érkezés haza a késői órákban. 

Részvételi díj: 17.500,-Ft

A részvételi díj tartamazza az utazás és az idegenvezető költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza belépőket (kb. 5.000 Ft/fő)

 

Indulás:2020.augusztus 29.
Indulás:-

Foglalás

Kirándulás a Tisza-tóhoz-Új program