Keresés
HÍRLEVÉL

Kínai körutazás-Peking-Xi'an-Shanghai

Társasutazások|Ázsia » Kína

Ár:399.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágKína
Időpont2020.április 17-25
Utazásrepülő,superexpress,autóbusz
Elhelyezés4*-os szállodák
Ellátásfélpanzió

PEKING-XIAN-SHANGHAI, 

2020.04.17-25 

 VÁRHATÓ MENETREND

Légitársaság: Emirates Airlines

április 17. Bécs-Dubai  15:30 - 23:05  EK128 / kb. 5 óra 35 perc

április 18.    Dubai-Peking      03:55 - 15:25    EK306 / kb. 7 óra 30 perc

április 25.    Shanghai-Dubai 00:05 - 04:55    EK303 / kb. 8 óra 50 perc

április 25.    Dubai-Bécs  08:55 - 12:55    EK127 / kb. 6 óra

 

PROGRAM

1. nap: Bécs - Peking

Elutazás Bécsből repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking

Érkezés után transzfer a szállodába. Útközben fotószünet a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok ikonikus helyszíneinél, a „Madárfészek” Stadionnál és a „Vizes Kocka” csarnoknál. Vacsora és szállás Pekingben (3 éj).

3. nap: Peking

A reggelit követően az Ég templománál kezdődik az egész napos városnéző program. Előtte a templom melletti parkban a kínaiak reggeli elfoglaltságaiból egy kis ízelítőt kapunk, megnézzük a tai chi-t űző, tornázó vagy akár társas táncoló pekingieket. A templom megtekintése és a kínai hitvilágba történő betekintés után a Tian’anmen térre, a Mennyei béke kapujának a terére vezet az utunk. A tér nevezetes épületeinek megtekintése (kívülről), majd belépünk az egykori császári palota, a Tiltott város területére. A 9999 és fél helyiségből álló palotaegyüttes legszebb és legérdekesebb részeit járjuk be. Látogatás egy gyöngy üzletbe, ahol a gyöngykagyló tenyésztésével és a gyöngyökből készült különböző ékszerekkel, ajándéktárgyakkal ismerkedünk meg. A napot egy pekingi kacsa vacsora zárja a főváros egyik legjobb pekingi kacsa éttermében.

4. nap: Kínai nagy fal – Nyári palota

A mai napon elsőként a világ leghosszabb ember alkotta építményét, a Kínai nagy fal Yuyongguan hegyszorosnál lévő részét keressük fel. Visszatérve a Pekingtől 15 km-re keletre található, 290 hektáron fekvő Nyári Palotát látogatjuk meg, melynek legismertebb részei a Hosszú folyosó (729 m) a Császári színház és a Márványhajó. Ezután egy jáde üzletbe látogatunk, ahol ajándékvásárlásra is nyílik lehetőség. Vacsora egy helyi étteremben. Este fakultatív programlehetőség: Kungfu show (helyszíni jelentkezés esetén kb. 55 USD/fő, jelentkezők létszámától függően).

5. nap: Peking – Xi’an 

Reggeli után elsőként a Béke és Harmónia Palotáját, a Láma templomot látogatjuk meg, amely az egyik legnagyobb tibeti buddhista kolostor a világon. Különlegessége a szantálfából faragott 29 méter magas buddha szobor. Majd riksára ülünk és megismerkedünk a régi Pekinggel, a Hutongok világával. A program végeztével transzfer a vonatállomásra, ahonnan a „puskagolyó expresszel” Xi’an-ba utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Xi’an-ban (2 éj).

6. nap: Xi’an 

Elsőként a város egyik legszebb pagodáját, a Vadludak Kis Pagodáját keressük fel, majd pedig a világ nyolcadik csodájának tartott agyaghadsereget és múzeumot látogatjuk meg. Délutáni városnézésünk során a Xi’an-t körbevevő városi falat tekintjük meg kívülről, majd a város legkülönlegesebb részébe, a mohamedán negyedbe látogatunk el. Megnézzük a Nagymecsetet és az azt körbevevő óvárost és bazárt. A napot a híres „töltött táska” vacsora zárja.

7. nap: Shanghai

Kora reggel transzfer a vonatállomásra, ahonnan a „puskagolyó expresszel” folytatjuk utunkat Shanghai-ba. Érkezés után transzfer a szállodába. Késő délután hajókázás a Huangpu folyón. Vacsora egy helyi étteremben. Este fakultatív programlehetőség: akrobata show (helyszíni jelentkezés esetén kb. 55 USD/fő, jelentkezők létszámától függően). Szállás Shanghai-ban (1 éj).

8. nap: Shanghai

Reggeli után egész napos városnéző programra indulunk. Elsőként a Kelet gyöngye tv-toronyt keressük fel, mely a város idegenforgalmi és építészeti nevezetessége, a második gömbben lévő kilátóból az egész városra rálátni. Következő megállónk a Jade Buddha templom, majd a Gyönyörök kertje mellett található városrészt keressük fel, ahol számtalan üzlet, étterem és teázó várja a turistákat. Ezt követi egy selyem műhely, ahol megismerkedünk a selyemhernyó tenyésztéssel és a selyemkészítés fázisaival. Majd a város üzleti főutcája, a Nanjing utca és a Bund, a folyóparti sétány következik, ahol 1,5 km hosszan európai stílusú épületek emlékeztetnek a félgyarmati időkre. Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre.

9. nap: Bécs

Éjszaka hazautazás repülővel, menetrend szerinti járattal. Érkezés Bécsbe a menetrend szerint.

Részvételi díj kétágyas szobában 399.000 Ft/fő

repülőjegy illetékekkel 299.000 Ft/fő

egyágyas felár 99.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- 6 éjszaka szállást reggelivel, kétágyas szobában

- 7 vacsorát helyi étteremben a program szerint

- belföldi vonatjegyeket a puskagolyó expresszre program szerint (2. osztályon)

- szükséges transzfereket

- meghirdetett programokat belépőkkel

- a csoporttal együtt utazó magyar idegenvezetőt 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri transzfert lakcímtől Bécsig és vissza: 15.000 Ft/fő

- nemzetközi repülőjegyet illetékekkel (a táblázatban külön feltüntetve)

- vízum díját: 27.000 Ft/fő

- borravalót: kb. 50 USD/fő

- egyágyas felárat (a táblázatban külön feltüntetve)

- fakultatív programokat

- BBP és útlemondási biztosítás: 15.000 Ft/fő

SZÁLLÁS: helyi 4*-os szállodák

ELLÁTÁS

Félpanzió: büféreggeli (kínai és nemzetközi ételekkel), pekingi kacsavacsora, Xianban töltött táska vacsora, a többi estén vacsora helyi étteremben (kínai jellegű, 1 kis pohár itallal).

Az árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig (OTP középárfolyam) érvényesek.

 

Indulás:2020.április 17.
Indulás:2020.április 25

Foglalás

Kínai körutazás-Peking-Xi'an-Shanghai