Keresés
HÍRLEVÉL

Kalandok a Várvidékre túracsomag

Belföld csoportos/egyéni|Európa|

Ár:127.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország,Ausztria
Időpont2020. júliustól
Elhelyezéspanzió
Ellátásfélpanzió

KALANDOK A VÁRVIDÉKRE

3 ÉJSZAKA – 3 TÚRA

Az alpannonia „Kalandok a Várvidékre” csomagajánlat 45 km kényelmes túrázást foglal magában Kőszegről az osztrák Alpokba. 3 nap alatt 3 útvonalat járhatsz be: a túra Magyarországról, Kőszeg gyönyörű kisvárosából indul. A piros alpannonia® jelzést követve innen emelkedik fel az alpesi tájakra – az ausztriai Várvidék történelmi várait is érintve. Napi 15 km körüli, látványos szakaszokon jutsz el a Gyöngyös forrásvidékéhez, ahol a redlschlagi kilátóponttól szinte az egész alpannonia útvonal belátható egészen Semmeringig. 

Legyél Te is az alpannonia túrázója!

 

Tapasztalt túrázó vagy, és szereted a kihívásokat? Csomagajánlataink között keresd az alpannonia hard körtúráit is!

 

Érkezési nap: szállásfoglalás Kőszegen

 

Tipp! Korai érkezés esetén látogasd meg a kőszegi Jurisics-várat vagy a kőszegi múzeumokat, illetve keresd fel az Írottkő Natúrparkért Egyesület által üzemeltetett Tourinform irodát, ahol választ kapsz kérdéseidre, és jó tanácsokkal látnak el a túrákhoz kapcsolódóan.  

 

1. nap: Kőszeg – Írottkő parkoló

 

Az első nap túrája Kőszeg Főteréről startol, ahonnan a piros alpannonia® jelzést kell követned. Utad a kicsivel több mint 16 km-es távon jellemzően felfelé vezet. A rövid városi szakaszt követően a Szénsavas-kút, majd az erdei tornapálya után éred el Kőszeg első várának helyére épült Óház-kilátót.  Ezt követően elhaladsz a Szikla-forrás és a Stájer-házak mellett, majd nem sokkal a cél előtt a Hörmann-forrásnál tarthatsz egy pihenőt. A 884 m magas Írottkő a szakasz legmagasabb pontja: a hegytetőn az 1913-ban épült kilátó egyszerre két ország területén fekszik. A nap az osztrák oldalon, az Írottkő parkolónál (Geschriebenstein Passhöhe) ér véget. Innen Lékán át, transzferrel juthatsz haza a szállásra.

Tipp! Ha időd engedi, érdemes megtekinteni Léka várát (Burg Lockenhaus), vagy folytasd kőszegi „múzeumtúrádat”!

2. nap: Írottkő parkoló – Goberling

 

A második nap reggelén transzfer segítségével juthatsz a szállásról az Írottkő parkolóhoz. Hozzávetőleg 14 km kényelmes túrázás vár rád a kezdetben erdős, majd mezőgazdasági művelés alatt álló környezetben. A szakasz eleji, jelentősebb csúcsok a Großer és Kleiner Hirschenstein (Nagy és Kis Szarvaskő), amiket követően hosszabb ereszkedés vár rád. Az erdőből kiérve megállhatsz az oberkohlstätteni szénégető és az Unterkohlstätten határában lévő mészégető kemence mellett is, ahonnan még 5 km a cél. A nap végén beérsz az antimonit bányászatáról ismert településre, Goberlingre. Ha időd engedi, fedezd fel az egykori bánya helyén működő bányászati múzeumot. A transzfer Stadtschlaining, Rechnitz és Bozsok településeken át visz Kőszegre. 

Tipp! Ha kedved tartja, tegyél egy kitérőt Stadtschlaining gyönyörű várához, vagy pihenj egyet a rohonci (Rechnitz) fürdőtónál!

 

3. nap: Goberling – Bernstein – forrásvidék és kilátópont

A szállásról transzferrel érkezel az előző nap során megismert kis településre, Goberlingbe. Innen egy kb. 14 km hosszú túra vár rád. Bernsteinig egy dimbes-dombos vidéken keresztül, folyamatos emelkedés mellett jutsz el. Itt tegyél egy sétát az Almásy-vár irányába, időzz el a gyönyörű külső várkertben, vagy csak ülj be egy cukrászdába. A szakasz második fele erdőben halad: a kezdeti, könnyebb terepet követően egy több mint 300 méteres emelkedő tartogat kihívásokat. Ezt leküzdve éred el a Gyöngyös-patak forrásvidékét és a redlschlagi, formája alapján „kuglófnak” is nevezett kilátópontot, ahonnan a Schneeberg, a Fertő-tó, a magyarországi területek és a szlovén Koralpe irányába is elláthatsz. A nap végén transzfer szállít vissza Kőszegre.

 

Tipp! Látogasd meg Bernstein nevezetes Sziklamúzeumát, ahol egy hatalmas földalatti, bányaszerű helyen alakították ki a szerpentinitkő-gyűjteményt és a kő feldolgozásának történetét bemutató kiállítást!

KALANDOK A VÁRVIDÉKRE CSOMAGAJÁNLAT

 

A csomagajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

• 3 éjszaka, szállás félpanzióval Kőszegen, magas minőségű panzióban.

• Transzfer mindhárom napon szükség szerint a szállás és a túra kezdő,- illetve végpontjai között.

• Útravaló ételbekészítés 3 napra.

 

 

A csomag ára: 127.000,- Ft/fő

 

Az ajánlati ár 2020. december 31-ig érvényes.

 

Minden nap foglalható!

 

 

 

 

 

 

 

Foglalás és információ:

 Gabbiano Travel Utazási Iroda - 9700 Szombathely, Kiskar u. 1/A. www.gabbianotravel.hu, 94/500-509

 

 

 

Indulás:2020.júliustól
Indulás:Minden nap

Foglalás

Kalandok a Várvidékre túracsomag