Keresés
HÍRLEVÉL

Irán - Perzsa emlékek körutazás

Partnerirodák ajánlatai|Társasutazások|Ázsia

Ár:379.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágIrán
Időpont2020. április 5-14.
Utazásrepülőgép,autóbusz
ElhelyezésSzálloda 3-4 csillagos
Ellátásfélpanzió

 

Program: 

1. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 1. nap: Budapest – Teherán

Szombathely-Budapest – Teherán.

Indulás Szombathelyről kora reggel minibuszokkal (a transzferbusz minden utasért a megadott lakcímre fog menni) .Reggel elutazás menetrend szerinti repülőjárattal, Doha-i átszállással Irán fővárosába, a mintegy 14 millió lakosú Teheránba. Megérkezés a késő esti órákban Teheránba, majd transzfer a szállodába. (A kései érkezés miatt nincs vacsora.) Szállás Teheránban.

2. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 2. nap: Teherán

Reggeli után látogatás az ősi Perzsia 2500 éves történelmének emlékeit bemutató Archeológiai Múzeumban, majd az egykori uralkodói rezidencia, a Golesztán Palotaegyüttes megtekintése. Később a Pávatrónt és az iráni sahok koronáit kiállító Ékszermúzeum felkeresése. Szállás Teheránban.

3. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 3. nap: Abyaneh – Kashan – Isfahan

Elutazás autóbusszal Isfahanba, útközben Kashan felkeresése, a sivatag szélén fekvő oázisváros, mely tradicionális stílusban épült házairól híres. Borujerdi, a dúsgazdag kereskedő gyönyörű széltornyokkal díszített házának megtekintése, majd pihenő a természetes forrású kútjairól nevezetes Fin kertben. Ezt követően a hegyek között megbúvó, világhírű Abyaneh vörös vályogfalujának megtekintése, majd továbbutazás Isfahanba. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Isfahanban.

4. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 4. nap: Isfahan

Egész napos városnézés Isfahanban, Irán talán legtöbb látnivalójával rendelkező városában: séta az Imam téren, látogatás az Ali Qapou palotában, és az iszlám építészet remekműveinek számító Imam és Sheikh Lot Follah mecsetekben. Rövid vásárlási lehetőség a térről nyíló nagybazárban. Délután látogatás az örmény negyedben található Vank Katedrálisban, mely Isfahan egyik legnagyobb és legszebb temploma, majd a város egykori, mára már kiszáradt folyóján átívelő hangulatos, régi hidak megtekintése. Szállás Isfahánban.

5. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 5. nap: Isfahan – Yazd

Reggeli után a város világörökségi helyszíneinek felkeresése, a negyvenoszlopos Chehel Sotun palota, majd a Péntek mecset megtekintése. Továbbutazás Irán és a világ egyik legrégebbi óvárosával büszkélkedő Yazdba. Szállás Yazdban.

6. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 6. nap: Yazd

Reggeli után városnézés Yazdban: séta a nyüzsgő sikátorokban, látogatás a Jame mecsethez és az Amir Chakhmaq komplexumhoz. Majd az iszlám előtti, ősi perzsa vallás, a zoroasztrizmus jegyében épült Tűz Templomának felkeresése. Nevezetessége az itt őrzött, több mint ezernégyszáz éve lobogó szent tűz. Az iráni körutazás napi programja egy kirándulással zárul a város melletti, sivatagi temetkezési helyhez, a Csend tornyához. Szállás Yazdban.

7. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás: Pasargad – Perszepolisz – Shiraz

Kora reggel továbbutazás autóbusszal Shirazba. Útközben megálló Pasargadban, ahol az Akhamenida dinasztia alapítójának, II. (Nagy) Kürosz királynak a sírhelye található. Elutazás a Naqs-e Rostam sziklafalához, ahol több perzsa uralkodó, többek között Dareiosz, valamint Xerxész kőbe vájt sírhelye látható. Továbbutazás Irán egyik legcsodásabb helyére, a Világörökség részét képező Perszepoliszba, melyet mintegy 2500 évvel ezelőtt, a legendás királyok, Dareiosz és Xerxész építettek. Séta az egykori főváros romjai között. Megérkezés Shirazba, majd az Imam Zade Aliebne Hamzeh tükörmecset megtekintése. Szállás Shirazban.

8. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás : Shiraz

Egész napos városnézés Shirazban, Irán és Perzsia egyik legrégebbi városában, mely gyönyörű kertjeiről is híres: ezek közül a Narenjestan kert, majd a város egyik legszebb mecsetének a Nasir ol Molk mecsetnek a megtekintése. Látogatás a híres perzsa költő Háfiz sírjánál. Délután séta a belvárosban: a Karim Kán erőd (Arg) és a Vakil mecset felkeresése. Idő függvényében a híres iráni költő Saadi sírjának megtekintése kívülről. Este szabadprogrammal, vásárlási lehetőség. Szállás Shirazban.

9. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 9. nap Shiraz – Firuzábád – Shiraz

Kora reggel kirándulás Firuzábádba, átutazás a Qal'eh Dokhtar vadregényes völgykatlanján, ahol egykoron a szászánida dinasztia történelme kezdődött, majd délelőtt Gúr-Firuzábád, I. Ardasír uralkodó III. századi palotájának (Atashkadeh) meglátogatása. Barangolás a 12 km átmérőjű romterületen, mely a korai szászánida kor politikai, történelmi, kulturális és művészeti fejlődését testesíti meg. Shirazba visszatérve a híres Eram kert felkeresése. A szállodai szobákat a késő elutazásig használhatják utasaink. Szállás Shirazban.

10. nap Irán - Perzsa emlékek körutazás 10. nap Shiraz – Budapest - Szombathely

Az hajnali órákban transzfer a repülőtérre és elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban Budapestre, majd transzferbusszal Szombathelyre.

Szállás: 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Részvételi díj: 379.000,-Ft/fő

Az ár tartalmazza:

• utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Teherán és Shiraz – Budapest útvonalon, turista osztályon

• utazás a körutazás során autóbusszal

• 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

• félpanziós ellátás (a kései érkezés miatt az 1. napon nincs ellátás)

• a leírás szerinti programok belépőkkel

• magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

• illetékek: 143.000,-Ft/fő

• vízumdíj:29.000,-Ft/fő; visa on arrival:4.000,-Ft/fő

• helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj 40 EUR/fő

• baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

• útlemondási biztosítás 

• transzfer költség Szombathely-Budapest-Szombathely között létszámfüggő 

 

Várható menetrend:

2020.04.05. Qatar: Budapest-Doha 9:40-16:10 (+1 óra eltolódás)

                            Doha-Teherán 18:50-22:25 (+2,5 óra eltolódás)

 

2020.04.14. Qatar: Shiraz-Doha 5:55-5:40
                             Doha-Budapest 8:20-12:55

 Feladható poggyász súlya 30kg/fő, kézipoggyász 7kg/fő. 

 Jelentkezési határidő és előleg fizetés: 2019. szeptember 15. az utazási költség 40%-ának befizetésével vagy átutalásával. 

 

Indulás:2020.április 5.
Indulás:2020.április 14.

Foglalás

Irán - Perzsa emlékek körutazás