Keresés
HÍRLEVÉL

Hétvégi kirándulás-Budapest-Palócföld

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:39.800Ft/fő
Jellemzők
OrszágMagyarország
Időpont2021.május 28-30.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2-3-4 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

 

 

A KÖZEL 2 MILLIÓ LAKOSÚ BUDAPEST AZ ORSZÁG LÁTNIVALÓKBAN LEGGAZDAGABB VÁROSA. 1987-BEN A BUDAI VÁR-NEGYED, A GELLÉRT-HEGY, AZ ORSZÁGHÁZ, A BELVÁROSI  TEMPLOM, A HOZZÁJUK CSATLAKOZÓ HIDAKKAL, EGYÜTT KERÜLT FEL A VILÁG KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG LISTÁJÁRA, MELY 2002_BEN AZ ANDRÁSSY ÚTTAL BŐVÜLT. A FŐVÁROSTÓL NEM TÚL MESSZIRE, NÓGRÁDBAN, A CSERHÁT VIDÉKÉN MEGBÚVÓ KIS FALU, TERÉNY

 HÁZAIVAL, SZOKÁSAIVAL ÉS HAGYOMÁNYAIVAL HOLLÓKŐHÖZ HASONLÓAN MÉG ŐRZI  RÉGI KOROK EMLÉKEIT.  PALÓCFÖLDÖN  JÁRTUNKBAN  A  LEGBÁTRABB VÁROSBA (CIVITAS FORTISSIMA), BALLASAGYARMATRA IS ELLÁTOGATUNK, ÚTBA EJTVE MOHORÁT.                                                                                                                       

  1. nap, május 28. (péntek): Indulás korán reggel, megbeszélt helyről és időben. Érkezés Budapestre a délelőtti órákban, majd autóbuszos és gyalogos városnézés, séta helyi idegenvezetővel Pesten és Budán. Találkozás a Gellérthegyen, a Citadellánál, Budapest látványa csodálatos a hegyről. Ezután  a Várnegyedhez buszozunk, majd megállunk a Várkert Bazárnál. Következő állomásunk a Dísz tér, ahová Siklóval megyünk. A Sándor Palota és a Karmelita kolostor megtekintése után a Mátyás–templom és a Halászbástya következik. Délelőtt időt szakítunk pihenőre, kávézásra is. A budai i programunkat a középkori Mária Magdolna templom megtekintése zárja. Busszal átmegyünk a pesti oldalra. Fakultatív ebéd, szabadidő. Kora délután a Milleneumi földalattival a Hősök terére utazunk (65 év felett ingyenes), a Szépművészeti Múzeumhoz, a Műcsarnokhoz sétálunk, majd a Városligeti-tó és a Vajdahunyad vár megtekintése következik. Ismét autóbuszra szállunk, egy pesti váronéző kör során útba ejtjük többek között a Terror Házát, az Operaházat, a Szent István Bazilikát és a Parlamentet, végül a Belvárosi templomnál szállunk ki, ahol a feltemplom és az altemplom megtekintése után lehetőség nyílik a toronykilátóba is felmenni (fakultatív) Estefelé indulunk szálláshelyünkre, Terénybe. Elhelyezés  2 – 3 – 4 ágyas, tus/WC-s szobákban, új vagy felújított, népi stílusú épületekben. / 1 – 2. éjszaka /

 2. nap, május 29. (szombat): Reggeli a szálláshelyen, egész napos kirándulás, Terényben és környékén.  Séta a faluban, megnézzük az Orsós Magnó Múzeumot és a Csipkemúzeumot, majd utazás Balassagyarmatra. Útközban betérünk Mohorára, ahol megtekintjük a Tolnay Klári Emlékházat, valamint Mikszáth Kálmán felesége, Mauks Ilona Emlékkiállítást és a Vay-Zichy-kastélyt. Ezután érkezünk a „Legbátrabb Városba”. Sétánk során a volt Megyeházát, a Civitas Fortissima –emlékművet, a Római katolikus templomot, az egykori várfalat tekintjük meg, és betérünk a Palóc Múzeumba is. Délután, estefelé érkezünk vissza Terénybe, vacsora után fakultatív program: római katolikus templom, Nemzetiségi Tájház és a „Szőlősor” jellegzetes tornácos házai. 

3. nap, május 30. (vasárnap): Reggeli után hazafelé indulunk, visszatérünk Budapestre, folytatjuk a városnézést: Liget projekt (pl. Zene Háza), Városliget, Vásárcsarnok, Cipők a Duna-parton, Margitsziget – Sziklakert, Szikla kápolna. Kora délután szabadidő. (Ha időnk engedi sétahajózás a Dunán.) Búcsút intünk fővárosunknak, késő délután indulunk hazafelé. 

Részvételi költség: 39.800.-Ft, mely tartalmazza a szállást, étkezést (2 reggeli, 1 vacsora), az autóbusz költséget és az idegenvezetést. Nem tartalmazza a belépőket, amely kb. hajózás nélkül 8.000.-Ft. Ez az ár 32 fizető utas esetén érvényes, de kisebb létszámmal is megrendezzük..       . 

Érdeklődés: Veress Antal ny.tanár Gyomaendrőd, Tel.: 66/280-140; mobil: 30/648-00-50;

E-mail: tetura@freemail.hu;   Gabbiano Travel Utazási Iroda, Szombathely,  Tel.: 94/500-509

 

Indulás:2021.május 28.
Indulás:2021.május 30.

Foglalás

Hétvégi kirándulás-Budapest-Palócföld