Keresés
HÍRLEVÉL

Három nap Ausztriában-Új program-Előfoglalási kedvezmény!

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:79.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2021.augusztus 20-22.
Utazásautóbusz
Elhelyezés2-3 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

1.nap: Indulás Szombathelyről az MMIK parkolójából az osztrák Dunakanyaron (a híres Wachau-n) átutazva az Alsó-Ausztriai Schiltern bei Langenlois-ba, ahol a Kittenberger élménykertben valóságos kerttörténeti és kulturális utazás vár ránk. A 300 témakertet magába foglaló létesítményben a japán kerttől a fűszerkertekig minden megtalálható, ami a kertépítés és kertdíszítés témakörbe tartozik. Ezen a napon a Nyári kertekben gyönyörködhetünk, megnézhetjük a vásárlópavilon óriási növénykínálatát, a Garten Bistroban pedig helyi finomságokból válogathatunk. Úton a szálláshelyünkre ellátogatunk Maria Taferl-be a Duna északi partján található búcsúhelyre. A 233 méteres magaslatról lenyűgöző kilátás nyílik a Duna völgyére és a Mostviertel dombságára.  Vacsora, szállás Lackenhof (2éj).

 

2.nap: Reggeli után indulás a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez a Hallstatt-ba. A tó, a hegyek, a bájos városka látványa megérteti velünk, hogy miért lett a Világörökség része. Közös sétával megcsodáljuk a település érdekességét, ahogy házai szorosan tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sorakoznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van. A templom megtekintése után annak parányi temetőjében megnézzük a híres Csontkápolnát is.  Délután fogaskerekűvel emelkedünk a Salzberg csúcsára. Tiszta időben páratlan kilátásban élvezhetjük a Hallstatti-tó látványát, a szemközti hegyeket, sőt a bátrabbak a Skywalk kilátójáról a Hallstatti-tó fölé emelkedhetnek mely 15 méterre függeszkedik a levegőben – felejthetetlen élmény! A csúcsról a hegy gyomrába visz utunk, ahol megtekintjük a világ legrégebbi sóbányáját, melyet kézzel vájtak a hegy gyomrába feltehetően, mintegy 3000 évvel ezelőtt. A bánya meglátogatása után leereszkedünk a fecskefészek szerűen hegyoldalba simuló Hallstattba. Aki nem utazik felvonóval Salzberg hegyére, lehetősége van akár megmártózni is a kristálytiszta vizű Hallstatti-tóban. A program után közös hajózásra indulhatunk.

 

3.nap: A reggelit követően az Ötscher óriás-hegy meghódítása következik. Felvonóval érjük el a Nagy-Ötscher hegyállomását, ahonnan lenyűgöző természeti és hegyvidéki táj tárul elénk a legkülönlegesebb alpesi virágokkal. Továbbutazunk Közép-Európa legismertebb Mária-kegyhelyére Mariazellbe. A települést évszázadok óta keresik fel zarándokok a csodatévő Szűzanya segítségében bízva. A Bazilika két legfontosabb ereklye-kincse a Máriát kis Jézussal ábrázoló kegyszobor, valamint az I. Nagy Lajos királyunk által adományozott Szűz Mária kép. A több mint 850 éves bazilika megtekintése után szabadidő a kegyhelyen (Pirker cukrászda, Európa terasz, stb.), majd felvonóval meghódítjuk a híres Bürgeralpe-hegyet, mellyel pár perc alatt 1267 méter magasba juthatunk, ahonnan csodálatos rálátás nyílik Mariazell-re és a környék hegyeire. Indulás haza, érkezés Szombathelyre az esti órákban.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Lackenhof: Sporthotel*** am Ötscher

Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió

 

 

Előfoglalási részvételi díj : 79.900,-Ft/fő

 

Egyágyas felár: 24.900,-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a szállást a megadott ellátással,, az idegenvezetés, a turista-kártya költségeit.

 A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás (2.400 Ft/fő) és sztornóbiztosítás  költségét (1,5%), belépők árát (kb.  60€/ fő).

 

Indulás:2021. augusztus 20.
Indulás:2021. augusztus 22.

Foglalás

Három nap Ausztriában-Új program-Előfoglalási kedvezmény!