Keresés
HÍRLEVÉL

Fényűzés, csillogás és luxus- MSC FANTASIA csoportos Arab-öböl hajóút

Hajóutak

Ár:960€-tól/fő
Jellemzők
OrszágEgyesült Arab Emirátusok
Időpont2021.március 5-13.
Utazáshajó,repülő
Elhelyezés2-3 fős kabin
Ellátásteljes ellátás

1. nap - Budapest Az első nap a csoport Budapestről menetrendszerinti járatokkal utazik Dubajba, ahol az érkezést követően transzferjárat a szállodába.

2. nap - Dubai Rövid: Városnéző kirándulás Dubajban · Dubai Marina · Palm Jumeirah · Souk Madinat Jumeirah · Dubai Mall · Burj Khalifa*

 

Leírás: A hotelben elköltött, finom reggeli után a csoport kicheckol a szállodai szobából. A kikötőben már vár az MSC Fantasia - de előtte még van idő felfedezni a varázslatos közel-keleti város modern arcát is! A csoport ą kiránduláson olyan dubaji nevezetességeket nézhet meg, mint a csodálatos Dubai Marina, a világ legnagyobb mesterséges szigete, a pálmafát formáló Palm Jumeirah, ahol az Atlantis Hotel ikonikus épületénél rövid fotózkodás erejéig megállnak. A Souk Madinat Jumeirah bazárszerű hangulatát közelebbről is megismerheti rövid szabadidős programon, majd az utolsó megálló a Dubai Mallhoz esik. Itt lehetőség van a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifának a kilátószintjére is feljutni (a belépő díját külön kell fizetni) - akik kihagyják a szédítő élményt, ők a kisebb városnyi alapterületű Mallban fedezhetik fel a látnivalókat. A programot követően transzfer a Rashid Dubai kikötőbe, ahol rövid check-int követően elfoglalhatja a választott kabint és megkezdődik az egy hetes hajókázás a csodálatos Perzsa-öbölben!

3. nap - Abu Dhabi Rövid: Barangolás Abu Dhabiban* · Zajed Sejk Nagymecset* · Union square* · Corniche* · Heritage Village* · Abu Dhabi Marina Mall* · 23K arany kávé az Emirates Palace Le Caféban* · Fotózkodás a Louvre Múzeumnál és a Yas Island Ferrari Worldnél*

 

Leírás: Tartson velünk egy lenyűgöző fakultatív* kirándulásra - fedezze fel, hogyan alkotnak páratlan egyveleget a hagyományok és a high-tech az Egyesült Arab Emírségek fővárosában! A csoport első megállója a gyönyörű Zajed Sejk Nagymecset, amely a világ legnagyobb mecsetjeinek egyike. Az Union square-nél az ország kulturális örökségét mutatják be, különböző szobrokon. A látogatás nem lehetne teljes a csodálatos tengerpart nélkül - a Corniche-on rövid megállót tartanak, mielőtt a Heritage Village-hez érkeznének, ahol az ország színes és gazdag történelmét ismerheti meg. Abu Dhabi Marina Mallban a legnagyobb luxusmárkák boltjai és hangulatos butikok között barangolhat, majd a csoport egy páratlan kávékülönlegességre az Emirates Palace Le Caféba megy. Itt igazi, 23 karátos aranypelyhekkel szórt kávéval és egy szelet finom süteménnyel várják. A kikötőbe visszatérés során egy rövid fotózkodás erejéig megállnak a Louvre Múzeumnál és a Yas Island Ferrari Worldnél.

 

4. nap - Sir Bani Yas Is Rövid: Páratlan vadvilág és lenyűgöző természet: kirándulás a Sir Bani Yas sziget természetvédelmi övezetében*

 

Leírás: Természet és vadvilág: fedezze fel az egyedülálló Sir Bani Yas sziget páratlan szépségeit egy feledhetetlen szafari kiránduláson, Game Viewer 4x4-ben ülve! A fakultatív* program a sziget valamivel több, mint felét felölelő, természetvédelmi területre kalauzolja el. Zajed bin Szultán al Nahjan sejk végrendelkezése értelmében a vadászat itt tiltott tevékenység, és minden fejlesztést úgy hajtanak végre, hogy azzal a sziget törékeny ökoszisztémáját is védjék. A sejk célja az volt, hogy veszélyeztetett és más fajok számára is biztonságos környezetet teremtsen. Ezen a páratlan helyen nem csak őshonos, de távolról ide hozott állatok is szabadon élhetnek. A kirándulás során a csoport többször megáll fotózkodni. A program végén lehetőség van azonnal visszatérni a hajóra - de ha szeretne, egy rövid ideig még maradhat szabadon barangolni ezen a varázslatos, egyedülálló szigeten.

 

Megjegyzés: az autó vezetője néhány alapvető információt oszt meg, kizárólag angol nyelven. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink valamint terhes nők nem vehetnek részt. A kiránduláson csak 4 évnél idősebb vendégeink vehetnek részt. Az állatok megtekintése nem garantálható. A program különböző időpontokban kezdődhet, kérjük az indulásról a „Shore Excursions’ Desk” munkatársainál érdeklődjön. A Game Viewer 4x4 nyitott járművek, melyeken 7 vagy 10 ülés található.

 

5. Nap - MSC Fantasia Az utazás ötödik napján az MSC Fantasia nem köt ki. Az egész nap Ön előtt áll, hogy élvezze a hajó minden kényelmét és részt vegyen a felhőtlen szórakozást ígérő programok kavalkádjában! Lazítsa el izmait és kapcsoljon ki a hétköznapok pörgéséből a díjnyertes MSC Aurea Spa központban. Az egyedi hangulatú éttermekben pedig minden alkalomhoz és hangulathoz találhat egy ínycsiklandozó fogást – fedezze fel a fedélzeten dolgozó mesterszakácsok fantasztikus ételkölteményeit A naplemente után a hajó új életre kel: nézzen meg egy közönség siker darabot a színházban, majd ha szeretné, tegye próbára szerencséjét a kaszinóban! Ha zenére vágyik, a Liquid Disco-ban egész éjjel szól a talpalávaló!

 

6. nap - Bahrein Rövid: Bahrein városnéző kirándulás* · Manama: Al-Fateh Nagymecset, városnézés* · Janabiyah: tevefarm* · Manam Souq* · Fotózkodás a Bahrein Világkereskedelmi központnál

 

Leírás: Tartson velünk egy félnapos, fakultatív* kirándulásra, amely Bahrein legismertebb látványosságait érinti! Az első megálló a fővárosban, Manamában az Al-Fateh Nagymecsethez esik - amely nevéhez méltó módon a világ egyik legnagyobb mecsete. A közel-keleti építészet számos stílusát ötvöző, mégis modern megjelenésű épületben egyszerre akár 7.000 hívő is tartózkodhat - és itt található az ország nemzeti könyvtára is. A következő programpont egy kellemes buszos kirándulás a főváros látnivalóihoz, az útvonal érinti a Nemzeti Múzeumot, a Bahreini Világkereskedelmi központot, a pénzügyi negyedet és a város több csillogó bevásárlóközpontját is. A fővárosból kikanyarodva Janabiyah következik, ahol egy feledhetetlen program vár önre egy tevefarmon! A „sivatag hajóinak” is nevezett, hatalmas szárazföldi élőlények mellett számtalan remek fotót készíthet. A kirándulók innen egy bazárba mennek. A Manama Souq kereskedőinek labirintusában ruhák, fűszerek, antik tárgyak és még megszámlálhatatlan egyéb portékát kínálgatnak. Az utolsó megálló egy rövid fotózkodás a Bahrein Világkereskedelmi központnál.

 

Megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözéket viseljen (bő ruhák és hosszúszárú nadrág). A hölgyeknek sállal kell eltakarni a hajukat. Amennyiben a látogatás idején vallási rendezvény zajlik, úgy a látogatás a mecset külső tereire korlátozódik. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem áll rendelkezésre. A széknek összecsukhatónak kell lennie. Azokat a kerekesszékes utasainkat, akik a kiránduláson részt kívánnak venni, kérjük, hogy a fedélzeten keressék fel a ’Shore Excursions’ Desk’-et, hogy a személyzet a szükséges előkészületeket meg tudja tenni.

 

7. nap - Doha Rövid: Hangulatos városnézés és hajós kirándulás* · Corniche és West Bay* · Souq Waqif • Doha Dhow kikötő* · Hajókázás egy hagyományos fa bárkán (dhow)* · Tengerparti kikapcsolódás*  

 

Leírás: Fedezze fel Dohát és gyönyörködjön lenyűgöző panorámában a tengerről! A fakultatív* kirándulás elején a busz a tengerparti Corniche és a nyugati öböl környékét járja be, miközben a csoport a régi városrészben található Souq Waqif-hoz tart - ez a város örökké pezsgő-nyüzsgő központja. A Souq hosszú éveken át volt az a hely, ahol beduinok húst, gyapjút és más termékeket cseréltek egymással. Ma a zsúfolt sikátorokban aprócska boltok, zajos árusok sorakoznak. A boltokban ruhákat, használati cikkeket, fűszereket, illatszereket, parfümöket és még ezernyi más portékát találhatnak... A csoport innen a Doha Dhow kikötőhöz hajt, ahol dhow-ra száll, és egy fantasztikus kirándulásra indul a dohai öböl vizein. A dhow a hagyományos fahajó, az egyik legősibb hajótípus, mely a mai napig aktív használatban van: korábban halászatra használták, de Afrika és India közötti utakra is rendszeresen igénybe vettek ilyen hajókat. A fedélzetről lélegzetelállító panoráma nyílik az égboltot csipkéző felhőkarcolókra! Megcsodálhatja a világ legnevesebb építészei által tervezett és megvalósított, többszáz méter magas tornyokat. A fedélzeten frissítőket és finom BBQ ételeket élvezhet. Ha már megtelt a látvánnyal és a finom ízekkel: dőljön hátra és élvezze a nap éltető sugarait. A dhow egy kellemes tengerparti szakaszon köt ki, ahol úszásra és napozásra is lehetőség van.

 

Megjegyzés: a dhow-kat motor hajtja. Kérjük lapostalpú, kényelmes cipőt viseljen, és ne felejtsen le kalapot, sapkát hozni. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A víz a téli hónapokban hideg lehet. Kérjük, vékony kabátot vagy pulóvert hozzon magával: a feltámadó szél hideg érzetet okozhat a hajókázás során.

 

8. nap - Dubai Rövid: Kirándulás Dubajban* · Basztakija negyed* · Hajókázás abrákkal* · Al Fahidi erőd* · Burdzs Al-Arab* · Jumeirah mecset*

 

Leírás: Az MSC Fantasia visszaérkezik Dubajba - itt a lehetőség alaposabban is megismerni ezt a lenyűgöző várost! Vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon, ahol évszázados csodák mellett lehetősége lesz egy hagyományos „vizitaxik”, vagyis abrák egyikének fedélzetén az öbölben hajókázni! A kirándulók első megállója a labirintus szerű, szűk utcácskáiról is ismert Basztakija negyed - kereskedők, művészeti galériák és kávézók otthona. Innen több mint kétévszázados Al Fahidi erődhöz mennek, ahol a Dubai Múzeum található. A csoport a Dubai-patakot abrákon szeli át: az úticél a fűszer és arany szouk, az igéző illatok és csábító luxus valódi Mekkája! Innen a Burdzs Al-Arab épületéhez mennek, majd a hajóhoz visszatérőben megállnak a Jumeirah mecsetnél egy fotózkodás erejéig.

9. nap - Érkezés Budapestre A kora reggeli órákban kicsekkolnak, majd buszos transzferrel a repülőtérre utaznak, ahonnan menetrendszerinti járattal indulnak Budapest felé. Bízunk abban, hogy a gazdag és változatos program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. 

 

6/3/2021 Dubai, U. Arab Emirates - 23:00

7/3/2021 Abu Dhabi, U. Arab Emirates 07:00 21:00

8/3/2021 Sir Bani Yas Is, U. Arab Emirates 08:00 17:00

9/3/2021 Day at sea - -

10/3/2021 Bahrain 08:00 18:00

11/3/2021 Doha, Qatar 07:00 16:00

12/3/2021 Dubai, U. Arab Emirates 09:00 23:59

13/3/2021 Dubai, U. Arab Emirates 00:01 -

 

A részvételi díj tartalmazza: a kiutazás költségét a kikötőbe oda és visszaúton, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón✪✪, magyar nyelvű idegenvezetést. Külön fizetendők: adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: baleset- betegség- és poggyászbiztosítás, sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

 

✪ A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.

✪✪ Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, repülős utazás esetén a megadott légitársaság és menetrend tájékoztató jellegűek.

Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen.

További információkért érdeklődjön irodánkban!

Indulás:2021.március 5.
Indulás:2021.március 13.

Foglalás

Fényűzés, csillogás és luxus- MSC FANTASIA csoportos Arab-öböl hajóút