Keresés
HÍRLEVÉL

Eszék és környéke

Társasutazásaink|Társasutazásaink|Európa|

Ár:59.900Ft/fő
Jellemzők
OrszágHorvátország
Időpont2021. május 22-24.
Utazásautóbuszal
Elhelyezés3*-os szálloda Eszék
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap
Indulás 06.00 órakor Szombathelyről a csoport székhelyéről. Folyamatos utazás Horvátországba Valpó (Valpovó) településre. A középkori települést már a 14. században is említik. A vár csak 1687-ben került vissza végleg Magyarországhoz. A várhoz tartozó kápolnát Szent László király tiszteletére szentelték fel. A vár látogatása után Eszékre utazunk, mely Kelet-Horvátország legnagyobb városa. Városnézésünk főbb állomásait a várnegyed egészen különleges barokk épületegyüttese, a katedrális, a belváros szecessziós palotái és a Dráva-parti hangulatos sétány jelentik. Rövid szabadidő, majd a szálláshelyünk elfoglalása. Vacsora, szállás Eszéken (2 éj). 

2. nap
Reggeli után indulás Újlakra (Ilok) Útközben megálló Vukováron. Séta a városközpontban, az 1991-es háború emléktemetőjének meglátogatása. Ilok városa az Újlaki család ősi fészke volt. A Duna fölé emelkedő, egykor hatalmas várból mára csak falak és egyes épületek maradtak meg. A várnegyed területén megnézzük azt a szép neogótikus templomot, ahol a Nándorfehérvári diadal hadvezére, Kapisztrán Szent János síremléke található. Lehetőség lesz a várkastélyban berendezett történeti múzeum megtekintésére. Indulás vissza szálláshelyünkre. 

 3.nap
Reggeli után a Kopácsi réten található Nemzeti Parkhoz utazunk. Rövid hajókázás a tavon, amelynek keretében az ottani növény és állatvilágot ismerjük meg. Majd a Kórógyi (Korođ) vár maradványát keressük fel. A mai település a törökök kiűzése után alakult ki, azelőtt több kis település állt a mai község területén. A délszláv háború kitörésekor kezdték lőni a szerbek a többnyire magyar lakosságú falut. A helyzet annyira súlyossá vált, hogy a nők és a gyerekek Magyarországra menekültek, és a zánkai úttörőtáborba helyezték el a menekülteket. A korábbi lakók csak 1998-ban térhettek vissza a faluba, ahol a házak többségét kifosztották. A falu szétlőtt református temploma pedig csak 2001-ben, a magyar kormány támogatásával épült újjá. Indulás hazafelé, útközben megállunk Diakováron (Djakovo), ahol a székesegyházat tekintjük meg.  1805-ben Napóleon hadai elől ide menekítették a lipicai ménest, amelynek egy része itt is maradt. A ménest 1972-ben hivatalos jugoszláviai látogatásán II. Erzsébet is megtekintette. Érkezés haza az esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Hotel Silver ***- Eszék 

Elhelyezés: 2 ágyas szállodai szobákban (fürdő, wc, telefon, tv)

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 24.900 Ft/fő 

Minimum létszám:     40 fő 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást, a megadott ellátást, a helyi magyar nyelvű idegenvezetés költségeit, valamint a sztornó és BBP biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árait (kb. 250-300 HRK/fő) 

 

Indulás:2021. május 22.
Indulás:2021. május 24.

Foglalás

Eszék és környéke